Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 22 Martie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Actualitatea interna
MAE: Contracte de pana la 250 milioane USD pentru constructia bazei de la Deveselu
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 22 Iun 2012 16:57
Contracte cu valori cuprinse intre 25 milioane USD si 250 milioane de dolari vor fi atribuite companiilor din Romania si din alte tari de catre guvernul SUA, majoritatea proiectelor vizand constructia si dotarea bazei militare americane de la Deveselu (judetul Olt). Conditiile si criteriile de participare la licitatii, precum si specificatiile tehnice ale viitoarei constructii au fost prezentate, recent, in cadrul unor conferinte organizate in mai multe orase din Romania, de catre reprezentantii executivului american, oamenilor de afaceri din tara noastra. Baza de la Deveselu va fi compusa din doua unitati: centrul infanteriei marine (Navy Facility) ce va include structura civila si administrativa si unitatea militara propriu-zisa (MDA Facility). Pentru realizarea anumitor elemente ale primului obiectiv pot participa la licitatii numai companii americane de constructii, care vor avea acces la informatii clasificate, insa acestea pot lucra cu subcontractori. Pentru constructia celei de-a doua cladiri vor putea fi contractate societati autohtone. Contractele ce vor fi atribuite au preturi fixe. Constructia bazei americane de la Deveselu va fi initiata in primavara anului 2013, lucrarile urmand a se derula intr-o perioada de doi ani. Procesul de selectie a antreprenorilor va fi realizat in doua etape, prima fiind planificata in intervalul august-septembrie 2012, iar cea de-a doua in octombrie-noiembrie a.c. La sfarsitul anului in curs va fi acordat castigatorilor pachetul tehnic. Potrivit unor informatii disponibile, costurile pentru amenajarea facilitatii de la Deveselu vor insuma aproximativ 400 milioane USD, fondurile fiind asigurate de Guvernul Romaniei si cel al SUA.
***
Recent, secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat la conferinta "Industry Days", organizata de Department of the Army si US Army Corps of Engineers, impreuna cu Agentia SUA de Aparare Antiracheta, US European Command si Marina SUA, destinata prezentarii oportunitatilor de afaceri oferite de implementarea Acordului dintre Romania si SUA privind amplasarea sistemului de aparare impotriva rachetelor balistice al SUA in Romania, ce a fost semnat la Washington, la data de 13 septembrie 2011. Informatii suplimentare, la www.mae.ro
 
Total stiri publicate: 12873
12873 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 132 (Ianuarie-Februarie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK