Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - BIESSE: Cota de 25% pentru echipamentele de prelucrare a sticlei
BIESSE: Cota de 25% pentru echipamentele de prelucrare a sticlei
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 22 Sep 2016 07:06
Managerii holdingului italian Biesse s-au intalnit, la 20 septembrie a.c., cu investitorii institutionali, in cadrul evenimentului Italian Stock Market Opportunities - Milano, aflat la cea de-a XI-a editie, anuntand cu acest prilej noi date referitoare la corporatie si la concurenta. „Reprezentand un grup industrial cu patru divizii de business si opt centre de productie in toata lumea, Biesse Group aloca permanent fonduri pentru investitii in cercetare-dezvoltare, implicandu-se inclusiv in elaborarea de software pentru echipamentele CNC pe care le promoveaza. Astfel, managementul utilajelor respective este mult simplificat, iar clientii Biesse au posibilitatea de a derula procese de prelucrare ce revolutioneaza standardele pietei. Practic, Biesse detine mai mult de 200 de patente inregistrate, considerand inovatia drept principalul factor-motor al afacerii. Totodata, coordoneaza 34 de subsidiare si birouri de reprezentare, lucrand cu 300 de agenti si dealeri certificati, iar doua fabrici se afla in afara granitelor Italiei (in India si China). Alte date reflecta ca beneficiarii (intr-un numar estimat la mai mult de 60.000, din care fac parte inclusiv companii precum Masonite, Saint-Gobain, Pilkington, Glaströsch etc.) sunt integrati in majoritate in categoria IMM, iar cele mai recente informatii financiare indica, pentru primul semestru din 2016, o crestere de +15,4% a cifrei de afaceri, la 283,4 milioane de euro, precum si a numarului de angajati (+17,4%, la 3.459 de persoane). Nu in ultimul rand, portofoliul de contracte potentiale (order intake) s-a plasat la 256,4 milioane de euro (+16,1%), din care 15,6% provin de la clienti din Europa de Est, iar comenzile curente (backlog) valoreaza 178,5 milioane de euro”, se arata in prezentarea destinata investitorilor.
Oficialii Biesse mai arata ca, in domeniul utilajelor destinate prelucrarii lemnului, compania italiana are o cota de piata de 14,5% pe plan mondial, iar pentru divizia de sticla-piatra nivelurile se situeaza la 25% (in domeniul procesarii vitrajelor) si 21%. In fine, dar nu in ultimul rand, sectia de mecatronica a reusit sa acapareze o cota de piata globala situata la 36%. Aceste pozitii vor fi consolidate inclusiv ca urmare a achizitiei (in luna mai a.c.) companiei Uniteam CNC Machining Centers (din Thiene, Vicenza - Italia), ce a realizat in 2015 o cifra de afaceri de 11,4 milioane de euro. Costurile aferente acestei operatiuni au fost evaluate la 2,1 milioane de euro, iar primul contract dintre entitatea nou-integrata si un beneficiar important a fost deja semnat, astfel incat se va furniza, in Marea Britanie, o linie de productie dedicata realizarii elementelor structurale din lemn (pentru case/ vile), in valoare de 10,1 milioane de euro.
Perspective pozitive pentru fiecare segment in parte
„Pe segmentul utilajelor pentru lemn competitia este consolidata, fiind localizata in Germania si Italia, iar Biesse se afla pe pozitia secunda ca furnizor mondial, dupa Homag, ce detine o cota de piata de 29%. O alta companie importanta din domeniu este SCM, care controleaza 7% din piata. In schimb, suntem lideri absoluti ai industriei de utilaje pentru prelucrarea vitrajelor, competitorii principali activand mai ales in Italia si fiind reprezentati de CMS, Bottero si Hegla. Pe segmentul prelucrarii pietrei ne aflam, de asemenea, printre lideri, intentionand sa ne asiguram cote mai mari de piata, desi concurenta este puternica si consolidata, fiind formata din companii italiene si franceze, cum ar fi CMS, Breton si Thibaut. In ceea ce priveste mecatronica, suntem lideri ai sectorului WAP (axe fabricate din materiale avansate pe baza de lemn si plastic), accesand recent si domeniul procesarii axelor metalice. Principalii concurenti din acest domeniu industrial, ce se adreseaza industriilor aeronautica, auto, de produse electronice si de robotica, au sediile in Germania, fiind constituiti de Kessler, IBAG, GMN, Weiss (ce apartine de Siemens), Fischer Precise si Step Tec. In fine, dar nu in ultimul rand, piata prelucrarii materialelor avansate (pe baza de plastic, fibra de carbon, elemente compozite, aluminiu si titan) este fragmentata, iar dintre concurentii mai importanti se disting CMS Industrie, Multicam, Flow Corporation. In acest caz ne-am stabilit tinte precise, pornind de la un rulaj de 3,5 milioane de euro pe acest segment in 2015 (in contextul in care ne-am propus 3 milioane de euro initial). In consecinta, urmarim o diversificare a gamei de echipamente specifice, pentru a ajunge in anul 2018 la o cifra de afaceri de 20 milioane de euro doar in domeniul materialelor avansate”, se mai precizeaza in raportul citat.
Pentru fiecare segment analizat in parte, managerii Biesse au estimat ca, pe termen mediu si lung, industriile utilajelor de prelucrare a lemnului, sticlei si pietrei vor experimenta o crestere de 3,7 ori mai mare decat media intregului sector (de mecanica fina), iar in domeniul mecatronicii (axe pentru aplicatii avansate) totul va depinde de evolutia tehnologica a fiecarui segment final caruia i se adreseaza produsele respective. In schimb, piata procesarii materialelor avansate, pe care se focalizeaza atentia conducerii Biesse, se va dubla ca volum si din punct de vedere valoric, urmarind rata de crestere a PIB mondial.     
***
Concernul Biesse, cu o cifra de afaceri de 519,1 milioane de euro in 2015 (+21,5%), este prezent si pe piata din Romania, unde societatea Eco Partner System, din Capitala, reprezinta pe plan national interesele Biesse Wood Division, livrand echipamente, sisteme si solutii tehnologice pentru industria lemnului, ce pot fi utilizate si in domeniul fabricarii tamplariei din acelasi material. Cele mai recente date oficiale atesta ca, la nivelul lui 2015, Eco Partner System a consemnat o cifra neta de afaceri de 4,2 milioane de lei, in 2014 a raportat 4,23 milioane de lei, iar in 2013 a realizat 1,1 milioane de lei. Mai trebuie precizat ca, initial, Biesse Wood Division era reprezentata de Alcor Trading & Consulting - Bucuresti, care, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile, a raportat pentru 2013 un rulaj de 0,9 milioane de lei, iar in 2012, cand intermedia comertul cu masini si echipamente Biesse, vanzarile s-au plasat la 4,6 milioane de lei, in timp ce pentru 2014 si 2015 cifra de afaceri a fost nula, in conditiile unor pierderi. Centrele de prelucrare Intermac pentru industria de vitraje sunt livrate si prin intermediul companiei Abitare CG, din Brasov, companie cu 51 de salariati care - potrivit acelorasi date oficiale - a consemnat in 2015 un rulaj net de 41,85 milioane de lei, in timp ce in 2014 acest indicator a fost de 33,5 milioane de lei, in 2013 de 25,2 milioane de lei, iar in 2012 de 26,9 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.biesse.com
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left