Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 24 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NOU! Crestere a pietei de feronerie, estimata in 2016
NOU! Crestere a pietei de feronerie, estimata in 2016
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 06 Iul 2016 14:48
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Roto, G-U Ferrom Com, Schachermayer, Feroneria - Iseo, Simonswerk, AGB - Alban Giacomo SpA, Bilama, Bitt-Bau, Bau Handler, Cash, Dena Asis, Meesenburg Romania, Metatools, PM Technic Elements, TS Locks Distribution, VBH Romcom si altele. Piata sistemelor de feronerie destinate fabricarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta a inregistrat, in ultimii trei ani, anumite modificari din punct de vedere structural, care, insa, nu se evidentiaza la o simpla analiza valorica sau cantitativa a importurilor, inclusiv in ceea ce priveste pretul mediu declarat la punctele vamale. Totusi, de vreme ce - si in continuare - productia de feronerie pe plan national are un impact minor in cuantumul ofertei totale, datele referitoare la livrarile efectuate de producatorii externi raman singurele relevante, mai ales ca, dupa cum se cunoaste, acestea contureaza dimensiunea reala a sectorului de ferestre. Trebuie precizat inca de la inceput ca, in pofida faptului ca pretul mediu ramane relativ redus - si indica importul preponderent al unor produse cu valoare scazuta - intensificarea cererii are ca efect apropierea de un prag psihologic relativ semnificativ.
Produsele din Polonia au un impact cantitativ insemnat
La o analiza succinta, se observa ca nivelul actual al importurilor de sisteme pentru tamplarie s-a diminuat, anul trecut, cu -38,72% fata de cota inregistrata in 2008, din care - in cazul profilelor din PVC/aluminiu si al sistemelor de feronerie - scaderea cumulata a fost de -26,41%, in timp ce - pentru sticla arhitecturala (toate sortimentele si dimensiunile) - deprecierea respectiva este de -46,71% in raport cu nivelul pietei din ultimul an dinaintea declansarii recesiunii. Daca se iau in calcul doar sistemele de feronerie, ce reflecta cu mai multa acuratete nivelul de activitate din domeniu, se constata un regres de -35,01% pentru baza respectiva de raportare (adica anul 2015, fata de 2008), ceea ce indreptateste presupunerea ca intregul sector reprezinta acum aproximativ 50% si cel mult 60% din tot ceea ce insemna in 2008, cand oricum se inregistrase primul declin (minor) al importului, evaluat la -2,5%. Revenind strict la situatia importurilor de feronerie, in lipsa unor date certe din punct de vedere al cotelor de piata pentru fiecare categorie de astfel de sisteme in parte (sortimente cu performante sporite, cele din gama cu pret redus si cele medii), se impune o acordarea unei atentii sporite in ceea ce priveste structura importurilor in functie de tara de origine, presupunandu-se ca, in conformitate cu datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), feroneria livrata din anumite tari asiatice (respectiv, din China, cu peste 528 de tone anul trecut) ar avea o calitate pe masura pretului redus. De asemenea, preturi aflate cu mult sub media pietei se consemneaza, actualmente, la produsele din Polonia, care au invadat piata importatorilor, cu 2.770 de tone, ocupand prima pozitie din acest punct de vedere, dar fara a putea accesa clasamentul primelor sase surse de provenienta, tocmai din cauza valorii scazute (sub cea a produselor importate direct din China). Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK