Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 25 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VINYLPLUS: Aproape 600.000 tone de PVC reciclate anul trecut
VINYLPLUS: Aproape 600.000 tone de PVC reciclate anul trecut
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 13 Iul 2017 07:14
Cu prilejul forumului „PVC 2017”, ce a avut loc in Brighton - Marea Britanie, Brigitte Dero, director general al VinylPlus, a anuntat ca procesul reciclarii PVC-ului a atins, anul trecut, un nou prag-record pe plan european, cu un nivel de 568.696 tone reciclate in cadrul programului VinylPlus, dezvoltat de organizatie in vederea dezvoltarii sustenabile a industriei PVC-ului din Europa. Acest forum, organizat la fiecare trei ani, este cel mai important eveniment mondial din domeniul PVC-ului, asigurand informatii, dezbateri si discutii interactive despre subiecte de stricta actualitate pentru acest domeniu de activitate.
„Angajamentul voluntar luat in cadrul programului VinylPlus a avut - si are in continuare - rezultate remarcabile, iar in ultimele doua decenii ne-am inscris pe calea dezvoltarii sustenabile, transformand domeniul PVC-ului din «oaia neagra» a industriei materialelor plastice intr-un veritabil pionier. Mai mult, organizatia VinylPlus este acum recunoscuta ca un pilon solid al sustenabilitatii in industrie de catre toti factorii interesati externi, multi dintre acestia considerand-o un antemergator al economiei circulare. Nu am atins aceasta pozitie oricum, ci prin eforturi multiple, care au dus la actiuni precise, luate in vederea dezvoltarii durabile. Astfel, mai mult de 3,5 milioane de tone de PVC s-au reciclat, din anul 2000 pana in prezent, gratie efortului depus de VinylPlus. Cele mai mari cantitati provin ca urmare a reciclarii profilelor pentru ferestre, aceasta grupa fiind urmata de cabluri si produse flexibile pentru diferite aplicatii, tubulatura si fitinguri. Ne-am propus ca tinta sa incurajam reciclarea a 800.000 de tone pe an, pana in 2020”, a declarat Brigitte Dero in prima zi a conferintei.
Concluzionand, managerul VinylPlus a aratat ca organizatia pe care o coordoneaza acorda o importanta deosebita sigurantei si calitatii PVC-ului reciclat, prin intermediul unor scheme de trasabilitate si de certificare pentru materiale reciclate. Astfel, urmatoarea etapa va fi de a impune sistemul EuCertPlast drept criteriu standard pentru sursele secundare de materii prime. O alta realizare recenta consta in dezvoltarea acordului-cadru de sustenabilitate in domeniul aditivilor (ASF), ca un sistem stiintific de certificare a folosirii durabile a aditivilor in cadrul produselor din PVC. Din nou, industria de extrudare a ramelor din PVC pentru ferestre a fost mentionata ca un pionier si din acest punct de vedere, prima certificare ASF urmand a deveni operationala in curand, in acest domeniu de activitate.
„Viziunea VinylPlus, explicata cu prilejul dezbaterii initiativei strategice a UE - Plastics Strategy, este aceea ca toate materialele plastice trebuie sa fie proiectate, fabricate si utilizate intr-o maniera sustenabila, iar in acelasi timp sunt necesare eforturi sustinute in vederea cresterii durabilitatii acestora”, a mai subliniat Brigitte Dero.
***
VinylPlus reprezinta un angajament voluntar, reinnoit recent pentru inca o perioada de zece ani, al industriei PVC-ului din Europa. Programul - si organizatia in sine - stabileste un cadru de lucru pe termen lung, in vederea dezvoltarii sustenabile a industriei europene a PVC-ului, adresandu-se mai multor provocari de ordin critic din UE-28, Norvegia si Elvetia. Informatii suplimentare, la www.plasticseurope.org
 
Total stiri publicate: 12942
12942 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK