Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 25 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home
TRAKYA CAM: Previziuni optimiste referitoare la piata de sticla float
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Iun 2010 13:38
 
Trakya Cam Sanayi A.S. face parte din structura concernului Türkiye Sise ve Cam Fabrikalari A.S, fiind infiintata in anul 1978. La nivel de grup, cifra de afaceri din 2009 a fost de 3,6 miliarde lire turcesti (2,3 miliarde USD), din care 26% a reprezentat contributia sticlei float. Rezultatele reflecta o mentinere a vanzarilor la un nivel similar celui aferent anului anterior. Pentru a trece in revista activitatea generala, precum si pe cea derulata in Romania, este prezentata opinia directorului de export al companiei, Tuncay Aydin, care se refera la perspectivele de dezvoltare existente in tara noastra.
 
Tuncay Aydin, director de export al Trakya Cam: " Ne-am orientat spre aceasta zona intrucat am luat in calcul cresterea deosebita inregistrata in sectorul constructiilor din Romania in ultimul deceniu, constatand faptul ca nivelul cererii de sticla arhitecturala s-a inscris permanent pe un trend ascendent, in special a sortimentelor complexe, cu o valoare adaugata mare. Daca se face o evaluare a pietei din Romania, constatam ca economia de energie si protectia mediului constituie preocupari centrale, motiv pentru care si in aceasta tara produsele de sticla care contribuie la eficientizarea energetica si la reducerea emisiilor de dioxid de carbon ocupa un loc principal. Estimam ca modelele speciale, optimizate din punct de vedere termic si care ofera performante excelente in conditii climatice nefavorabile vor consemna o crestere deosebita a cererii. In aceste conditii, facem eforturi de promovare intensa a sortimentelor speciale marca Trakya Cam, respectiv TRC Ecotherm (Low-E) si TRC Ecosol (control solar si Low-E). Obiectivul principal pe termen scurt/mediu este constituit de majorarea vanzarilor pe aceste segmente. Romania s-a evidentiat ca o importanta piata de desfacere pentru compania noastra, consumul de sticla float crescand semnificativ, de la un an la altul. In 2009, pe fondul crizei economice globale, si aceasta regiune - ca, de altfel, intreaga lume - s-a confruntat cu stagnare sau amanare a investitiilor atat in domeniul constructiilor publice, cat si in cel aferent proiectelor apartinand sectorului privat. Din acest motiv, autorizatiile eliberate de autoritatile locale s-au redus anul trecut cu 30%. Cu toate acestea Romania isi mentine potentialul ridicat in ceea ce priveste consumul de sticla float si speciala. Consideram ca este firesc ca interesul producatorilor de vitraje sa se manifeste constant fata de aceasta piata, in care livrarile de asemenea produse sunt, in continuare, ridicate, in pofida conditiilor de piata neprielnice".
 
 
12942 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK