Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 18 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PPTT: Piata de tamplarie termoizolanta are perspective de crestere
PPTT: Piata de tamplarie termoizolanta are perspective de crestere
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Dec 2015 12:54
In 2015, activitatea Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) s-a derulat in conditii adverse, pe fondul continuarii dificultatilor intampinate de activitatea economica, la nivel national. O parte dintre probleme au fost generate de inertia caracteristica institutiilor publice cu care organizatia patronala a avut contact in ultima perioada, respectiv Ministerul Economiei, Comertului si Turismului (MECT) si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT). In cele ce urmeaza, Valentin Petrescu, presedintele organizatiei detaliaza aspecte legate de activitatea patronatului. 
 
- Care au fost prioritatile pe agenda de activitati a patronatului in ultimul an?
- Sub egida PPTT s-a continuat activitatea Centrului de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale. Numarul total de specialisti care au participat la proiect este de 312 persoane, 150 de evaluari realizandu-se in cadrul programului european POSDRU. Tot in planul calificarii personalului, organizatia noastra este partener in cadrul Build Up QualiShell si participa la proiectul "Califica-te! Da-ti o sansa la o viata mai buna!", cofinantat din fonduri europene. In plan normativ, in 2015 PPTT a fost reprezentat direct in cadrul mai multor comisii tehnice ale ASRO. De asemenea, alaturi de organele de control ale statului ne-am implicat in clarificarea unor diverse dispute tehnice din domeniu.
 
- Ce obiective strategice ati stabilit pentru perioada urmatoare?
- Ne propunem demararea procedurilor de elaborare a normativului referitor la vitrajele termoizolante. Un alt obiectiv major este cel de identificare a oportunitatilor de export, vizand organizarea de participari la targuri si misiuni economice aprobate de Consiliul de Export. Avem ca tinta importanta inclusiv intensificarea eforturilor comune, alaturi de Patronatul Societatilor din Constructii (PSC), pentru legiferarea certificarii calificarii tehnico-profesionale a operatorilor din constructii. Recent, federatia din care fac parte cele doua organizatii (FPSC) a reusit obtinerea reprezentativitatii pe plan national, prin cooptarea Uniunii Restauratorilor de Monumente Istorice.
 
- Mentionati problemele majore intampinate in activitate.
- Cel mai mult ne afecteaza inertia mare a reprezentantilor guvernului. De asemenea, o dificultate majora este constituita de concurenta neloiala a unor companii. In fine, ne reprosam ca nu am reusit sa explicam indeajuns de bine avantajele pe care le genereaza asocierea dintre firme, intotdeauna o voce comuna fiind mult mai puternica decat una solitara. 
 
- Ce prognoze aveti in ceea ce priveste dezvoltarea bransei de tamplarie termoizolanta?
- In 2015, am observat o usoara crestere (de circa 5%) a volumului activitatii companiilor din bransa. Momentan, constatam o consolidare a companiilor care au reusit sa reziste provocarilor crizei economice si, in contextul dat, credem ca in anii urmator trendul usor ascendent se va mentine, in parametri similari celor consemnati in acest an.
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left