Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NOU! Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie – S1 2015
NOU! Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie – S1 2015
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 22 Dec 2015 18:10
A aparut analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in primul semestru din anul 2015), care include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. De asemenea, editia actuala a publicatiei Info-Sisteme cuprinde o analiza a exportului de tamplarie din PVC si lemn, comentata in mod distinct si insotita de numeroase diagrame ce prezinta evolutia acestei activitati in intervalul anilor 2008-2014, respectiv la nivelul intervalului ianuarie-iunie 2015. Sunt astfel conturate, intr-o forma completa, principalele tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la doua segmente reprezentative ale sectorului ce presupune fabricarea ansamblurilor de tamplarie, fiind evidentiate cu mai multa acuratete perspectivele acestora pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile alte diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acestora, dinamica exportului de ferestre, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame (inclusiv legate de pret) constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, in noul context economico-social. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Analiza datelor statistice din primul semestru al anului 2015 reflecta faptul ca procesul de recuperare a pierderilor in ceea ce priveste consumul de materiale pe piata de tamplarie termoizolanta s-a mentinut in parametri superiori comparativ cu precedentele 12 luni, dar trebuie avut in vedere faptul ca, dupa scaderea fara precedent a livrarilor, consemnata in intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, a urmat un an in care importurile de sisteme, feronerie si sticla s-au majorat cu numai 1,95%, dupa care, la nivelul lui 2011, rezultatele centralizate de Institutul National de Statistica (INS) au reflectat o sporire de +3,63%. Totodata, in 2012, cresterea a fost de 6,59%, in timp ce, in 2013, a avut loc un salt de 2,49%, inregistrat cu precadere pe baza majorarii importurilor de sisteme din aluminiu si feronerie, iar in 2014 s-a marcat o crestere modesta, de numai +0,93%, obtinuta de aceasta data prin sporirea valorica a livrarilor de sticla arhitecturala si feronerie provenita de peste hotare. Totodata, pe baze comparative anuale, importul de sisteme pentru tamplarie (profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala – toate sortimentele si dimensiunile) din primele sase luni ale lui 2015 a consemnat un progres general de +14,11%, ce a depasit estimarile initiale, mai ales in ceea ce priveste parcursul deosebit al importului de repere din aluminiu, ce a crescut vertiginos ca valoare. Asadar, in pofida faptului ca principalii operatori ai bransei indica probleme asemanatoare celor generate initial de criza economica, in momentul sau de maxima intensitate, situatia pare a fi pozitiva pe anumite segmente ale pietei de ferestre. Astfel, trebuie semnalat faptul ca, pentru a patra oara in ultimii cinci ani, datele semestrului intai fac posibil ca si in 2015 valoarea importului de sisteme din aluminiu sa o depaseasca pe cea a operatiunilor similare cu profile din PVC, ceea ce, la o analiza succinta, ar putea insemna si modificarea modului derularii afacerilor, orientate in prezent mai mult catre export. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left