Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SGG: Vitrajele decorative, tot mai solicitate pentru aplicatiile de interior
SGG: Vitrajele decorative, tot mai solicitate pentru aplicatiile de interior
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Nov 2013 14:53
Sticla float clara detine o cota de 67% in consumul de materiale din aceasta categorie utilizate pentru aplicatiile de interior (elemente de compartimentare, vitrine, balustrade, scari etc.), in vreme ce cota elementelor decorative/oglinzilor este de 30%, se arata intr-un studiu publicat de Saint-Gobain Glass Romania. "In ultimii ani, s-a observat o majorare accentuata a cererii de vitraje cu valoare adaugata mare atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel al cladirilor comerciale si de birouri. Datele curente indica majorarea cu aproximativ 13% a consumului de sticla decorativa si oglinzi pentru astfel de aplicatii, sporul fiind obtinut in detrimentul solutiilor clasice, care, in urma cu trei ani, avea o pondere de 80% in totalul cererii specifice. Tendinta actuala este de a realiza o compatibilitate intre designul interior si natura, prin folosirea unor produse deosebite care au capacitatea de a asigura atat nivelul necesar de confort, cat si exigentele estetice", a declarat Cosmin Popescu, director de marketing al companiei. Din punct de vedere structural, se observa o preponderenta a produselor din sticla pentru interior in zona imobilelor nerezidentiale (circa 70% din total), unde circa 90% din materialele respective se utilizeaza pentru realizarea de partitii, scari si pereti. In ceea ce priveste aplicatiile din zona spatiilor cu destinatie de locuinta, 80% din vitraje sunt folosite pentru fabricarea usilor. "Pentru perioada urmatoare, estimam o crestere a utilizarii modelelor decorative in special pentru productia de mobilier, precum si pentru aplicatii speciale, cum ar fi, de exemplu, obiecte sanitare, totemuri publicitare etc.)", a mentionat oficialul SGG Romania.
 
***
Saint-Gobain Glass are o traditie de peste 340 de ani in fabricatia sticlei, fiind, in prezent, unul dintre cei mai importanti furnizori internationali din domeniu, cu o cifra de afaceri pe segmentul arhitectural de peste 5,13 miliarde euro realizata, in 2012. Prezenta in Romania din 2005, firma detine o unitate de fabricatie in Calarasi si a raportat, pentru 2011, vanzari de 282,6 milioane de lei, la nivelul anului precedent datele neconsolidate aratand incasari de 65 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.saint-gobain-glass.ro
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left