Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 25 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALRO investeste in cresterea eficientei energetice si in scaderea consumurilor specifice
ALRO investeste in cresterea eficientei energetice si in scaderea consumurilor specifice
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Oct 2017 12:04
Alro S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “Alro”), cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala (excluzand Rusia si Peninsula Scandinava), implemeneteaza un program pe termen lung, de peste 100 de milioane de dolari, pentru cresterea eficientei energetice si scaderea consumurilor Companiei, in cadrul programului „Green Factory” (Fabrica verde).
„In ultimii 15 ani, am investiti continuu in echipamente moderne, care au crescut nu doar productia, ci si eficienta operationala”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A. “In plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat sa atingem consumuri de energie si emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul sa facem pasul urmator, sa diminuam suplimentar amprenta industriala, dar in acelasi timp sa continuam sa crestem productia de aluminiu cu valoare adaugata mare si foarte mare si sa ne consolidam pozitia pe piete sofisticate, precum industria aero sau cea auto”.
Conceptul de „Fabrica Verde” vizeaza folosirea tehnologiilor ecologice de ultima generatie, disponibile pe piata, care vor permite Companiei sa produca aluminiu cu profitabilitate mare si foarte mare. In plus, acestea vor contribui la indeplinirea tintei Alro de apropiere de zero deseuri si zero emisii. Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzioneaza investitii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de crestere a eficientei energetice. In ultimii 15 ani, Alro a investit constant in programe de imbunatatire a eficientei operationale, cu rezultate foarte bune in raport cu media industriei mondiale a aluminiului.
In sectorul de aluminiu primar, Compania a inlocuit trafo redresorii de curent continuu, ceea ce a dus la o economie 30.000 MWh/an, respective 1,5 milioane de dolari anual. De asemenea, a implementat tehnologia cu alimentare centrala asistata de calculator, precum si captarea si epurarea gazelor in centre de tratare de gaze, care a dus la scaderea consumului de electricitate in curent continuu cu circa 1.000 kWh/t de aluminiu, o economie de 200.000 MWh/an, adica aproximativ 10 de milioane de dolari anual. Consumul de gaze naturale la productia de anozi s-a redus, la randul lui, de trei ori prin modernizarea cuptoarelor de coacere, iar la cuptoarele de tipire si elaborare metal acesta a scazut cu 20%. Consumul de apa s-a diminuat, de asemenea, de aproximativ cinci ori, datorita construirii statiei de recirculare si tratare a apei.
In plus, construirea eco-turnatoriei pentru procesarea deseurilor din aluminiu prin topire, a condus la o economie de peste 95% a consumului de electricitate comparativ cu procesul de productie a aluminiului electrolitic. In sectorul de aluminiu prelucrat, Alro a modernizat liniile de prelucrare, a introdus noi tehnologii si echipamente cu randament energetic ridicat. In plus, a implementat conceptul de mentenanta predictiva si digitalizare. Toate acestea, au avut ca rezultat o crestere a productiei de aluminiu prelucrat de patru ori, dar si reducerea consumului specific de electricitate de cinci ori. Tehnologia de ultima generatie a permis Companiei sa introduca noi tipuri de produse in portofoliu, pentru industria auto si aero. Numai in primele sase luni ale acestui an, Alro a finalizat investitii de peste 16 milioane de dolari, atat in segmentul de aluminiu primar, cat si in cel de aluminiu procesat. Programul de investitii va permite Alro sa isi extinda baza de clienti in industrii care utilizeaza aluminiu prelucrat de inalta calitate.
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK