Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 20 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - OLTCHIM: Ramplast, vanduta companiei Dynamic Selling Group
OLTCHIM: Ramplast, vanduta companiei Dynamic Selling Group
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 28 Feb 2018 19:16
Managementul societatii Oltchim SA informeaza actionarii si pe cei interesati ca adunarea creditorilor Oltchim SA, din data de 26.02.2018, a aprobat oferta si contractul de vanzare de active cu privire la pachetul operational 6 - Divizia Materiale de Constructii Ramplast, incheiat intre Oltchim SA, in calitate de vanzator si Dynamic Selling Group SRL, in calitate de cumparator, inclusiv pretul tranzactiei (fara a se aduce atingere posibilitatii de completari si ajustari tehnice la proiectele de protocoale de transfer si contracte ce figureaza in anexe, in vederea finalizarii vanzarii), se precizeaza intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Conform comunicatului semnat de administratorii judiciari ai Oltchim SA (Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL), de administratorul special Bogdan Stanescu, respectiv de directorul general adjunct Victor Avram si directorul economic Alin Smeu, pretul tranzactiei reprezinta echivalentul in lei al sumei de 2.600.000 euro, la care se adauga TVA-ul aplicabil.
***
Inca din decembrie 2017, consortiul de administratori judiciari alcatuit din BDO Business Restructuring SPRL si Rominsolv SPRL a anuntat ca adunarea generala a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vanzare de active (pachetele 1-5 si, partial, pachetul 7) incheiat intre Oltchim in calitate de vanzator, Chimcomplex Borzesti, in calitate de cumparator si Serviciile Comerciale Romane in calitate de garant, stabilindu-se ca societatea cumparatoare va plati pentru aceste active suma de 127 milioane de euro plus TVA. In acel moment, compania Dynamic Selling Group a fost desemnata castigatoare, urmand sa-si adjudece pachetul 6 de active (si anume Ramplast DMC) contra sumei de 1,9 milioane de euro, dar oferta respectiva nu a fost aprobata. De altfel, inclusiv anterior s-au consemnat unele probleme privind vanzarea activelor combinatului Oltchim SA (aflat in insolventa inca din ianuarie 2013), conducerea companiei explicand, in octombrie 2017, ca unul din potentialii cumparatori - si anume fondul de investitii White Tiger Wealth Management Ltd - a refuzat sa semneze contractul de vanzare de active cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 si, partial, 9, anuntand retragerea unilaterala din tranzactie. Astfel, pachetele 1-5 si, partial, 7 au revenit ofertantului Chimcomplex Borzesti (controlat de omul de afaceri Stefan Vuza).
Potrivit datelor oficiale, cuprinse in raportul preliminar elaborat sub egida administratorilor judiciari ai combinatului din Ramnicu Valcea, cifra de afaceri din 2017 a Oltchim SA a insumat 969,8 milioane de lei, in crestere cu aproape 28% fata de 2016, cand rulajul a insumat 754,8 milioane de lei. In acest context, profitul net al anului trecut a fost pozitiv, ajungand la 45,6 milioane de lei (aproape 10 milioane de euro), de la 26,05 milioane lei in 2016. Informatii suplimentare, la www.oltchim.ro
 
12993 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK