Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Targul NordBau implineste 60 de ani
Targul NordBau implineste 60 de ani
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Dec 2015 14:24
Dintre targurile de materiale si echipamente de constructii din Germania cel mai important este Bauma, care are loc la fiecare trei ani la Munchen, inclusiv in aprilie 2016. Este mai putin cunoscut la nivel international targul NordBau, care este la fel de important si considerat cel mai mare targ din nordul Germaniei. Primul NordBau a fost organizat in 1956 la Neumünster iar cel mai recent, fiind editia 60, a avut loc intre 9 si 13 septembrie 2015 la Munchen.
La acest eveniment au participat peste 840 de expozanti pe o suprafata de 69000 m² in aer liber iar echipamentele au fost expuse la interior, pe o suprafata de peste 20.000 m². Numarul vizitatorilor a fost in jur de 65.000.
Au fost prezenti marci producatoare cum ar fi Atlas Copco, Case, Caterpillar, Komatsu, Liebherr, Volvo si Wacker Neuson, fiind reprezentati mai ales de catre partenerii locali. In timp ce majoritatea producatorilor au intentia sa isi prezinte noile produse la Bauma anul viitor, altii au ales NordBau pentru a expune noile lor utilaje si materiale.
Printre acesti producatori se numara si Yanmar, care a prezentat noua sa gama de incarcatoare compacte pentru prima data in Europa, modelele V7 si V8 care au fost expuse pe standul distribuitorul sau german, firma HKL Baumaschinen.
Modelul V7 are o greutate de operare de 4.100 kg si o sarcina utila de 1.800 kg iar modelul V8 are o greutate de operare de 4.350 kg si o sarcina utila de 2.100 kg. Yanmar afirma ca structura speciala a sasiului din spate si a motorul montat in linie ofera acces mai usor la toate aplicatiile de intretinere. Butoanele „Minimess” cu care se pot verifica componentele hidraulice sunt usor de accesat si sunt incluse in modelul standard. O articulatie comuna intre sasiul din fata si din spate combinata cu o osie oscilanta ofera o stabilitate imbunatatita pentru conducerea si pe terenuni de constructii accidentate.
Modelul V8 este dotat cu sistem de blocare a diferentialului cu scopul de a optimiza forta de tractiune a incarcatorului, chiar si pe terenuri foarte dificile.
Firma Yanmar Construction Equipment Europe a expus si mini excavatorul SV100 2PB, dotat cu brat SV100, compus din doua piese. Original fiind montat pe excavatoare cu roti , bratul articulat adaugat la acest model imbunatateste manevrabilitatea utilajului si capacitatea sa de a deplasa sarcini cu precizie. Articulatia suplimentara pe brat creste greutate totala cu 845 kg, inclusiv contragreutate suplimentara, dar contribuie la imbunatatirea capacitatii de ridicare a utilajului cu pana la 45 %.
Liebherr a prezentat in premiera al patrulea model de buldozere pe senile, fiind cel mai mic model din aceasta gama. Liebherr PR 726 inlocuieste modelul 724 si are o greutate de operare de 16.000 kg pana la 19.800 kg. Este dotat cu un motor Liebherr cu patru cilindri de 120 kW UE Etapa IV, cu o unitate hidrostatica si pedala de frana cu acceleratie combinata. Un accesoriu important este joystick-ul care poate fi blocat in pozitiile: inainte, oprire si inversare.
La fel ca si toata gama de buldozere Liebherr din generatia 6, PR 726 Litronic, are un sistem de conducere controlat electronic, dotat cu functie ECO. Operatorul poate alege intre inalta performanta si economie maxima.
O alta inovatie prezentat in premiera la NordBau a fost utilajul multifunctional Mecalac 8MCR, fabricat de catre firma Mecalac Ahlmann care combina performanta unui excavator compact, cu cea a unui incarcator compact. Cu un design futurist, se transforma repede si usor din excavator in mini incarcator. Greutatea de operare este cuprinsa intre 7.2 si 7.6 tone, in functie de configuratie.
NordBau a demonstrat si acest an ca fie ca este vorba despre producatori de utilaje sau de materiale de constructii, ramane cel mai mare targ cu specific de constructii, din nordul Europei la care profesionistii din domeniu au posibilitatea sa asiste la prezentari si conferinte descoperind astfel noutatile introduse pe piata.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK