Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - ORGANIZARE & AFACERI - CTDS: Investitorii subfinanteaza in mod voit asigurarea calitatii in constructii
CTDS: Investitorii subfinanteaza in mod voit asigurarea calitatii in constructii
Organizare & Afaceri Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2016 16:12
Principala problema semnalata de dirigintii de santier din Romania o reprezinta neaplicarea legislatiei calitatii in constructii, ceea ce incurajeaza investitorii sa subfinanteze in mod voit asigurarea calitatii, potrivit reprezentantilor Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS). Organizatia a fost infiintata in acest an, avand, in prezent, ca membri, peste 600 de diriginti de santier, reprezentand aproape jumatate din numarul specialistilor care si practica aceasta meserie. Conform datelor CTDS, in Romania sunt atestati circa 3.500 de diriginti de santier, din care doar jumatate practica in mod curent aceasta meserie.
Interviu cu Cezar Petre (37 de ani), presedintele CTDS.
 
- Ce atributii are CTDS si ce obiective are, pe termen scurt si mediu?
- CTDS a aparut ca o necesitate privind organizarea specialistilor in constructii responsabili cu calitatea. Institutiile statului au nevoie de dialog, dar acesta nu se poate realiza decat prin reprezentativitate. Exista deficiente mari in legislatie, mai ales in modul in care aceasta este aplicata, fiind nevoie de un partener serios. Pe termen scurt si mediu ne-am propus, astfel, sa contribuim la imbunatatirea cadrului legislativ si a modului de aplicare a legii. De asemenea, ne dorim cresterea gradului de pregatire si responsabilitate a specialistilor ce au ca atributii respectarea calitatii in constructii. Impreuna cu universitatile de constructii din Romania vom propune un modul de pregatire continua, deoarece nu poti fi specialist fara ca tu sa te respecti printr-o informare continua. Adica ne vom intoarce pe bancile universitatilor.
 
- Care sunt principalele probleme intimpinate de dirigintii de santier in activitate?
- Este nevoie de aplicarea legii, insa nu doar asupra specialistilor, ci si asupra investitorilor, care, prin preturile scazute, stabilesc un nivel deficitar de calitate. Daca nu exista sanctiuni aplicate, dezvoltatorii...
 
 
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK