Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - SIMPE: Nou termen pentru valorificarea bunurilor
SIMPE: Nou termen pentru valorificarea bunurilor
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 01 Aug 2016 15:36
Producatorul de tamplarie Simpe, din Sebes - Alba, care a ocupat pozitia a treia intr-un clasament national al fabricantilor de ferestre si usi, in conformitate cu nivelul cifrei de afaceri din 2013 (top elaborat de revista Fereastra), parcurge actualmente procedura simplificata a insolventei, in urma unei decizii a Tribunalului Alba din ianuarie 2015. In acest caz, lichidator judiciar a fost confirmat consortiul format din birourile Expert Insolventa SPRL si Quantum SPRL, care a stabilit cel putin 66 de creditori ce figureaza ca parti in dosar, printre care se afla diverse institutii (bancare si ale statului), asociatii, respectiv firme precum Saucolemn, Allcolors Serv, Holver, Olin, Elis Pavaje, Atrom Impex, Leitz Romania, Stromteh, Temad Co, Fero Invest, Asco Tools, Den Braven Romania Comex, Cemom Moatti etc. Mai trebuie precizat si faptul ca societatea debitoare a decis sa fie reprezentata in instanta de avocat Gruia Dufaut, al carui cabinet figureaza si in lista creditorilor.   
Dupa ce printr-o incheiere de sedinta (secreta), redactata la termenul din 21 aprilie 2015, completul F 11 Faliment al sectiei a II-a civile, de contencios administrativ, fiscal si de insolventa din cadrul Tribunalului Alba a confirmat consortiul de lichidatori judiciari, la 3 iunie 2015 adunarea creditorilor a convenit asupra unei anumite modalitati de recuperare a bunurilor din patrimoniul debitoarei, fapt confirmat si de instanta in luna septembrie a aceluiasi an. De atunci pana in prezent, s-au remarcat tergiversari succesive, iar la cel mai recent termen - respectiv la 13 mai 2016 - judecatorul sindic a luat pentru a doua oara hotararea de a amana cauza la data de 7 octombrie 2016, „pentru continuarea procedurii de recuperare a creantelor si de valorificare a bunurilor din patrimoniul debitoarei in modalitatea convenita de adunarea creditorilor din 3 iunie 2015 si pentru intocmirea de catre lichidatorul judiciar a raportului de activitate si depunerea lui la dosar cu 48 de ore inainte de termenul de judecata fixat, sub sanctiunea amendarii in caz de neconformare”.
Dezechilibre financiare bruste si importante
Potrivit portalului de analiza Risco Servicii Financiare, inca din 2014 firma Simpe avea un rating financiar scazut (0,6 puncte din 10 posibile), aflandu-se intr-o situatie financiara instabila, cu un singur indicator indeplinit in acel moment (cel de eficienta), din cei patru, care mai includ profitabilitatea, solvabilitatea si lichiditatea. Mai mult, potrivit unor documente cu titlu informativ, generate de Risco, firma - condusa de cetateanul francez Laurent Patrice Marc Serge - are datorii de peste 628.000 lei la bugetele de stat (pentru care s-a inceput procedura executarii silite) si este implicata in cel putin sapte dosare in diferite tribunale din tara.
Insa, compania aflata acum in imposibilitate de plata, ce pare a fi destinata falimentului, a facut parte din categoria celor de mari dimensiuni, iar in 2014 probabilitatea insolventei era de numai 3% (fata de 2% in precedentele 12 luni), valoarea de piata fiind stabilita, potrivit Risco, la peste 16,3 milioane de euro. De asemenea, firma este mai putin cunoscuta pe piata autohtona, deoarece, de-a lungul activitatii sale, a derulat in exclusivitate operatiuni de export
Informatiile - confirmate de aceasta data si de raportarile transmise la Ministerul Finantelor Publice - denota ca, daca in 2012 cifra de afaceri s-a plasat la 26,02 milioane de euro (cu 326 de angajati), in conditii de profitabilitate, urmatoarele 12 luni au insemnat un rulaj de 22,54 milioane de euro, iar 2014 a insemnat momentul prabusirii, deoarece, la o cifra de afaceri evaluata la 20,09 milioane de euro (cu 328 de angajati), Simpe a raportat o pierdere neta de peste -5,85 milioane de euro. Astfel, in 2015, aflata in insolventa, compania a ramas cu numai sase angajati, raportand o cifra de afaceri de numai... 454 de euro, insa cu o pierdere de -412.346 euro. In acest context dificil, compania, fondata in anul 2007 - si care functiona intr-o hala inchiriata din cadrul Uzinei Mecanice Cugir - si-a disponibilizat angajatii fara acordarea de plati compensatorii, invocand faptul ca societatea franceza Simpa, cu care colabora in exclusivitate si-a inchis la randul sau portile din lipsa de contracte. Informatii suplimentare, la www.just.ro
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left