Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 22 Ianuarie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - PREMIILE EURO-FEREASTRA - DECEUNINCK-INOUTIC: Eforte 84, un sistem premium de maxim impact
DECEUNINCK-INOUTIC: Eforte 84, un sistem premium de maxim impact
PREMIILE EURO-FEREASTRA Publicat de Ovidiu Stefanescu 29 Iun 2016 09:54
Deceuninck Romania este prezenta de 18 ani pe piata locala a sistemelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, in acest interval compania asigurand distributia tuturor seriilor de profile fabricate de reputatul furnizor belgian. Pentru consecventa dovedita in promovarea unor solutii de calitate, diversitatea portofoliului de produse si disponibilitatea permanenta a acestora, reprezentanta autohtona a primit, cu ocazia festivitatii de decernare a premiilor care a urmat Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina, trofeul EURO-Fereastra, la categoria „Inovatie si Tehnologie”. Distinctia a recompensat, in principal, ritmul alert de innoire a ofertei companiei, fapt care a fost posibil inclusiv gratie strategiei extensive de dezvoltare aplicate in ultimii ani si care a avut ca efect imbogatirea gamei de produse cu serii noi, de o performanta deosebita, ce vin in intampinarea exigentelor actuale tot mai restrictive in ceea ce priveste eficienta energetica, in particular, si sustenabilitatea, in general.
 
Coeficient Uw care poate atinge 0,66 W/mpK
Unul dintre cele mai ilustrative exemple din acest punct de vedere este constituit de seria Eforte, care reprezinta incununarea unor eforturi de cercetare de peste sase decenii depuse de catre specialistii belgieni. Cel mai recent sistem din aceasta serie, prezentat cu ocazia Fensterbau/Frontale 2016 si care este disponibil inclusiv pe piata din Romania este modelul cu o adancime constructiva de 84 mm. Profilul prezinta sase camere de izolare , garnitura mediana si garanteaza maximizarea eficientei energetice a ferestrelor executate prin intermediul acestora. Masuratorile efectuate indica un nivel al coeficientului de transfer termic Uw care ajunge pana la 0,66 W/mpK, fara a fi utilizate elemente suplimentare de etansare in structura reperului (pentru ranforsare folosindu-se doar sistemele traditionale de armare). La nivelul ramelor, transmisivitatea termica este de 0,95 W/mpK si, prin echiparea ferestrei cu un pachet vitrat de inalta performanta, se obtin valori ale transferului ce depasesc cu mult limitele impuse de standardul elaborat de expertii PassivHaus Institut, din Darmstadt. Sistemul triplu de garnituri perimetrale realizate din TPE este complet nou, prin proiectarea speciala a acestora in vederea asigurarii unei etanseizari optime a imbinarilor, obtinandu-se o protectie maxima la infiltratiile de apa pluviala rezultate din ploi torentiale. Pachetul de sticla poate avea o grosime de pana la 56 mm pentru ferestre. Adancimea faltului (care este de 25 mm) si  geometria profilelor permit lipirea geamului de profil, sporind, astfel,  rigiditatea tamplariei. Pentru usile rezidentiale (HAUSTUR), se poate folosi un panel termoizolant cu grosimea de pana la 75 mm, obtinandu-se o imbunatatire semnificativa a izolatiei termice.
 
Profile complexe din gama de lux si servicii complete pentru parteneri
In varianta Eforte Fusion, profilul din PVC este placat la interior cu lemn stratificat, optional fiind disponibila protectia la actiunea factorilor agresivi de mediu prin clipsarea la exterior a unui reper special din aluminiu. Profilul prezinta un nivel Uf de 0,95 W/mpK in varianta sa standard, fara adaugarea unor componente aditionale de termoizolare. Conform determinarilor realizate in cadrul unor laboratoare prestigioase, valoarea coeficientului de transfer termic al unei ferestre executate prin intermediul acestui material ajunge pana la 0,75 W/mpK, daca ansamblurile de tamplarie sunt echipate cu geam termoizolant cu trei foi de sticla. Astfel, tamplaria executata cu aceste sisteme asigura respectarea exigentelor stipulate in standardul pentru case pasive. Expertii din cadrul departamentului cercetare Inoutic considera ca prin combinarea inteligenta a celor trei tipuri de materiale folosite de obicei individual la executia ferestrelor moderne se ofera oportunitati noi pentru dezvoltarea bransei. Un alt avantaj important oferit de Eforte Fusion este constituit de faptul ca placarea la interior se poate efectua dupa montaj, astfel prin aceasta garantandu-se protectia componentelor respective in etapa de constructie. Eforturile de dezvoltare derulate de Inoutic nu se opresc aici, in continuare expertii grupului belgian anuntand lansarea studiului de design Preforte, care se constituie in baza unei solutii ce va fi disponibila pe piata de profil in perioada urmatoare. Inovatia este puternic prezenta inclusiv in domeniul serviciilor, astfel partenerii din Romania avand posibilitatea sa beneficieze de avantajele noii versiuni a aplicatiei IC Project Plan, ce permite, ca noutate, accesul online al producatorilor de tamplarie termoizolanta. La aceasta, se adauga un larg suport de marketing, constand in materiale tiparite cat si publicitate online, prin care se urmareste sustinerea nemijlocita a tuturor companiilor care utilizeaza solutiile Inoutic.    
 
 
 
12735 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 131 (Noiembrie-Decembrie 2017)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK