Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 15 Decembrie 2017
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - EURO-FEREASTRA: Dinamica pietei, prognozata la conferinta
EURO-FEREASTRA: Dinamica pietei, prognozata la conferinta
Producatori de tamplarie Publicat de AG&F 03 Mai 2017 15:07
La Conferinta Internationala despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra 2017 (eveniment traditional pentru piata de profil, aflat la cea de-a IX-a editie, programat sa aiba loc la data de 23 mai a.c., in cadrul Radisson Blu Hotel - Bucuresti), reprezentanta Interconnection Consulting Group - Austria, Viorica-Maria Jeler, va sustine o expunere despre dinamica pietei de constructii in sesiunea plenara (ale carei lucrari se deruleaza in paralel cu ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii, editia a VI-a), dupa care specialistii pietei de tamplarie vor fi invitati sa se reintalneasca intr-un modul al salii Atlas, pentru a asista, printre alte teme de larg interes, la prezentarea modului de evolutie a sectorului de tamplarie termoizolanta din Europa Centrala si de Est (CEE), in acceptiunea institutului austriac de consultanta.
„Piata de ferestre din Austria s-a diminuat cu 4,9% in 2015, fiind astfel afectata de aceasta situatie negativa pentru al treilea an consecutiv. In consecinta, numarul producatorilor locali s-a restrans dramatic, in asa fel incat importul de ferestre s-a majorat substantial si reprezinta 19,8% din totalul ansamblurilor comercializate in aceasta republica alpina. Totodata, in perioada de referinta, exportul austriac de tamplarie termoizolanta a sporit cu numai +17,8%. Ce anume s-a intamplat in 2016? Este vorba despre o stabilizare la un nivel redus sau, dimpotriva, s-a remarcat o alta scadere? Care este situatia in celelalte tari din spatiul CEE si, mai ales, in Romania? Ce anume se prognozeaza pentru intreaga zona CEE si pentru fiecare stat in parte? Toate acestea si multe altele isi vor gasi raspunsul la EURO-Fereastra 2017”, a declarat Viorica-Maria Jeler, Market Analyst al Interconnection, referindu-se la subiectul pe care il va supune atentiei participantilor la conferinta.
Factori multipli de influenta, analizati in detaliu
Noua cercetare a institutului austriac ia in considerare numerosi factori de influenta pentru a stabili previziunile pietei de tamplarie termoizolanta din CEE, cum ar fi: schimbarile in domeniul constructiilor rezidentiale si nerezidentiale, respectiv pe segmentele de constructii noi si renovari, precum si modificarile preferintelor utilizatorilor privind principalele grupe de materiale folosite la fabricarea ferestrelor, actualele trenduri din acest domeniu de activitate, dinamica importului, exportului si productiei nationale, categoriile de pret (economic, mediu si premium), canalele de distributie (directe, indirecte), tipul de geam termoizolant (dublu, triplu) si altele. In cadrul prezentarii analistei Interconnection, vor fi subliniate principalele premise de dezvoltare a pietei pe termen scurt (pana in anul 2019 inclusiv), cu detalii pentru diverse segmente de activitate, inclusiv pe baza factorilor de influenta mentionati anterior, in cadrul a patru grupe de tari: Rusia si Ucraina, apoi Polonia, Cehia si Slovacia, urmate de Ungaria, Romania si Bulgaria, respectiv de Slovenia, Croatia, Serbia si Bosnia-Hertegovina. De asemenea, vor fi disponibile diverse criterii de baza ce pot constitui elemente utile la stabilirea preturilor medii ale ansamblurilor de tamplarie, gradul de utilizare a materialelor (PVC, aluminiu/otel sau lemn), ratele de crestere pe segmente, principalele grupe de produse etc. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Total stiri publicate: 12695
12695 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 131 (Noiembrie-Decembrie 2017)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK