Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 25 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GHIDUL de montaj al tamplariei - instrument indispensabil expertilor din domeniu
GHIDUL de montaj al tamplariei - instrument indispensabil expertilor din domeniu
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Iun 2017 14:09
In deschiderea „Ghidului de montaj pentru ferestre si usi de interior destinate instalarii la constructii noi si reabilitati”, Ulrich Sieberath, director general al IFT Rosenheim afirma ca „procesul de fabricare a ferestrelor termoizolante si usilor de exterior a ajuns la cote inalte de calitate in zilele noastre. Pentru a ne asigura insa de faptul ca aceasta performanta tehnica se regaseste in structura constructiilor pe care le echipeaza, este necesar ca operatiunile de montaj sa se realizeze in mod competent si profesional. Pentru a furniza specialistilor responsabili in aceasta faza elemente fundamentale, teoretice si practice, bazate pe vasta experienta acumulata de IFT Rosenheim, institutul a elaborat si publicat, in colaborare cu organizatia germana de asigurare a calitatii RAL, acest ghid special de instalare.
Sigilarea corecta si profesional realizata, fixarea si etansarea ansamblurilor de ferestre si usi pietonale de exterior, detalii importante de inginerie structurala si fizica a constructiilor - toate acestea sunt detaliate de-a lungul celor peste 300 de pagini, intr-o maniera practica si justificata din punct de vedere stiintific. In mod suplimentar, ghidul include detalii standard si foarte multe exemple, asigurand, astfel, beneficii indiscutabile furnizorilor de sisteme, producatorilor de tamplarie, arhitectilor, proiectantilor, precum si expertilor in montaj.
In mod special explicatiile practice oferite celor care au in sarcina operatiunile de sigilare, izolare si fixare faciliteaza o utilizare directa a manualului ca pe un ghid de instalare personalizata. Bazele ingineriei structurale si fizicii constructiilor, precum si toate principiile tehnice sunt descrise in detaliu, documentul incluzand toate formulele necesare, precum si parametrii utilizati. In mod suplimentar, cititorul are la dispozitie figuri, desene tehnice, diagrame etc. Materialele si sistemele de instalare disponibile pe piata sunt descrise amanuntit, in mod independent de marca sau de producator, fiind prezentate avantajele si dezavantajele fiecareia dintre acestea.
In fine, cele mai importante detalii legate de montaj pentru cazul climatului moderat si constructiile tipice existente in Europa Centrala si de Est sunt explicate prin intermediul desenelor si ai parametrilor reprezentativi (curbe izoterme, factori de temperatura fRSI ce definesc influenta puntilor termice etc.), care servesc ca modele de baza pentru planificarea montajului fie in functie de proiect, fie de specificul companiei.
Exemplele puse la dispozitia cititorului sunt adaptate zonei climatice amintite anterior si celor comparabile, precum si camerelor cu un ambient normal. In incaperile ce beneficiaza de aportul aparatelor de aer conditionat, sistemul este necesar sa fie adaptat la specificul cladirii. De asemenea, este necesar de mentionat faptul ca toate consideratiile si evaluarile se refera la intreaga anvelopa a cladirii. Modelul prezentat nu este valabil in camerele racite artificial si nici in cladirile amplasate la latitudini tropicale. Toate specificatiile legale sau standardizate valabile in Germania si in Europa sunt mentionate sub forma de note suplimentare, care ii ajuta pe experti sa se orienteze mai bine pe aceste piete.
Astfel, ghidul de instalare serveste ca un asistent practic indispensabil procesului de planificare si executie a operatiunilor profesionale de montaj al ferestrelor si usilor pietonale de exterior.
Sper ca acest instrument sa-i ajute pe expertii internationali sa-si imbunatateasca performanta serviciilor prestate, astfel incat sa asigure, in final, o satisfactie superioara clientilor si, bineinteles, un real succes afacerii proprii”. 
Pentru informatii suplimentare si precomenzi, click aici!
 
Total stiri publicate: 12942
12942 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK