Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 22 Mai 2017
Home - INDEX COMPANII - ELECTROSTATIC SRL
PAGINA PERSONALIZATA

ELECTROSTATIC SRL

ELECTROSTATIC SRL
Adresa: Str. Zizinului nr.121, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0268-334.310
Fax: 0268-334.311
E-mail: office@electrostatic.ro
Web site: www.electrostatic.ro
Domenii: Tamplarie din aluminiu | Furnizori de servicii
Descriere activitate
Vopsitorie in camp electrostatic, confectii metalice, tamplarie aluminiu
Prezentare companie/institutie
ELECTROSTATIC a livrat pereti cortina pentru mall-ul Coresi
 
 
 
 
 
 
Costica Papalea (61 de ani)
Functia/Firma: administrator, Electrostatic;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Unul dintre cele mai importante proiecte derulate in 2016 pe segmentul peretilor cortina de compania Electrostatic este reprezentat de mall-ul Coresi din localitatea de resedinta (Brasov), ce s-a aflat anul acesta in extindere si pentru care firma a livrat fatade cortina cu o suprafata de 1.600 mp. Potrivit administratorului firmei, Costica Papalea, alte proiecte de pe acest segment sunt de dimensiuni mai mici (pana la 100 mp fiecare), numarul acestora fiind in scadere.
 
- Cum caracterizati evolutia pietei tamplariei din aluminiu in ultima perioada?
- Consideram ca regresul proiectelor de pe segmentul tamplariei termoizolante din aluminiu se datoreaza faptului ca antreprenorii de constructii si-au restrans cererea de produse de acest tip, in favoarea celor din PVC. Astfel, desi nivelul constructiilor noi este in crestere, aceasta majorare nu se aplica si in domeniul tamplariei din aluminiu. In consecinta, in activitatea noastra generala, executia peretilor cortina si a ferestrelor/usilor din aluminiu a reprezentat in 2016 aproximativ 10%, operatiunile de vopsire in camp electrostatic a profilelor din aluminiu avand o cota de 5%. Totodata, diferenta revine fabricarii tamplariei din PVC (cu 5%) si domeniului principal in care suntem specializati, respectiv cel al vopsirii reperelor din otel si aluminiu pentru industrie - servicii care se presteaza, in principal, la export (in Germania, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Franta sau Canada).
- Precizati cum se desfasoara operatiunile comerciale ale firmei.
- In domeniul tamplariei termoizolante si in cel al fatadelor, suntem de parere ca singura sansa de dezvoltare viabila in acest moment este reprezentata de export. In 2016, am exportat ferestre si usi din aluminiu numai in Norvegia, insa consideram ca piete cu un foarte bun potential de dezvoltare sunt cele din Belgia si Germania. Acest aspect a fost confirmat si de multi din partenerii nostri de afaceri, carora le vopsim profilele din aluminiu, motiv pentru care, in viitor, ne-am propus sa ne canalizam toata energia in dezvoltarea acestui segment, cu atat mai mult cu cat dispunem de dotari suficiente care sa ne permita, cel putin pe termen scurt (in 2017), sa nu efectuam investitii suplimentare. Pe plan intern, livrarile de ansambluri termoizolante se efectueaza preponderent in zona judetului Brasov, insa avem capacitatea sa accesam lucrari pe intreg teritoriul tarii. Peretii cortina pe care ii comercializam integreaza profile Schüco sau Profilco, geam termoizolant fabricat de societatea Lustic Invest si pot fi de orice tip, in solicitarile clientilor predominand cei clasici, structurali si semistructurali.
- Cum au evoluat incasarile companiei?
- Estimam ca evolutia comenzilor din 2016 ne-a permis sa obtinem cel putin o stabilizare a incasarilor la nivelul de 3,5 milioane de lei, cat am inregistrat in 2015. Intrucat cea mai importanta dificultate pe care o intampinam este reprezentata de efectuarea platilor, am luat decizia, la nivel intern, sa facem o selectie a partenerilor, pentru a putea securiza pe cat posibil acest segment.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Ianuarie-Februarie 2017)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
12166 de articole in baza de date / 876 stiri noi publicate in ultimul an

Autentificare

Revista TOP-Fereastra editia nr. 126 (Mai 2017)
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2017
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK