Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 24 Martie 2017
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - AGC: Sticla STOPRAY VISION-72T cu selectivitate de 1,9
AGC: Sticla STOPRAY VISION-72T cu selectivitate de 1,9
Produse & Tehnologii Scris de Ovidiu Stefanescu 29 Iun 2015 15:12
Stopray Vision-72T combina, in mod optim, trei functii importante - si anume transmisie foarte mare a luminii, izolare termica sporita si factor solar scazut, oferind o selectivitate de 1,9. Datorita reflexiei limitate, aspectul vitrajului este modern si elegant. Panoul vitrat are o culoare neutra, cu o tusa foarte fina de albastru. Valoarea parametrului LR ce masoara gradul de reflexie spre exterior este de 13%, insa pentru beneficiari este important ca nivelul aceluiasi parametru determinat la interior se situeaza la aproximativ 14%. Sortimentul Stopray Vision 72T poate fi supus procesului de securizare prin metode termice, avand o compatibilitate sporita cu modelul Stopray Vision 72, in ceea ce priveste aspectul si performantele tehnice. Atunci cand se utilizeaza suportul ClearVision - o varianta de sticla cu un continut scazut de fier - se obtine imbunatatirea remarcabila a transparentei si neutralitatii, favorizandu-se patrunderea luminii naturale in interiorul cladirilor. Stopray Vision 72 detine certificatul ecologic Cradle to Cradle, ce este util in cazul unor constructiilor incadrate in diverse clase de sustenabilitate. Produsul este, de asemenea, disponibil in variantele Stratobel (sticla laminata) si Stratophone (solutie speciala, cu proprietati de atenuare fonica).
 
Selectivitate scazuta si un coeficient de transfer termic de 1 W/mpK
Pentru a evidentia in mod elocvent caracteristicile de performanta este analizat un pachet de geam termoizolant, fabricat in structura 6 mm Stopray Vision 72T - 16 mm Argon 90% - 4 mm Planibel Clear. Proprietatile luminoase ale radiatiei, determinate in conformitate cu prevederile standardului EN 410, indica o transmisie τv de 72%, o reflexie de ρV de 13% (si de 14% pe partea interioara) si un indice de redare a culorii Ra de 95%. Conform aceleiasi norme europene armonizate, masuratorile radiatiei indica o valoare g de 38%, o reflexie a energiei solare de 38%, o absorbtie a energiei αe de 25% pe prima foaie si de 1% pe cea de-a doua (corespunzatoare unei valori totale de 26%), un coeficient de umbrire SC de 0,44, o transmisie UV de 14% si o selectivitate de 1,89 (variabila adimensionala). Determinarile coeficientului de transfer termic realizate conform prevederilor EN 673 releva un nivel de 1 W/mpK. In ceea ce priveste performantele acustice, indicele de atenuare fonica a sunetelor transmise pe cale aeriana Rw (C; Ctr) este estimat la o cota de 36 (-1; -5) dB. Grosimea totala a produsului pe care s-au realizat incercarile este de 26 mm, acesta avand o masa de 25 kg/mp. Modelul analizat corespunde in totalitate exigentelor unui sortiment cu functie de control solar, gratie selectivitatii (obtinuta prin raportul dintre transmisia luminoasa LT si factorul solar) mai mici decat 2. De asemenea, datorita caracteristicilor superioare de termoizolare, un pachet vitrat din categoria celui prezentat anterior poate indeplini cu succes functii optime de termoizolare. 
 
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12038 | Ultima postare: 24-03-2017 03:05
12038 de articole in baza de date / 891 stiri noi publicate in ultimul an

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 125 (Martie-Aprilie 2017)
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2017
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK