Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Ianuarie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ALUPROF: Sistemul MB-104 este destinat constructiilor eficiente energetic
ALUPROF: Sistemul MB-104 este destinat constructiilor eficiente energetic
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 28 Apr 2015 17:04
Noul profil pentru ferestre din aluminiu cu performante sporite, Aluprof MB-104 Passive, aflat in oferta companiei Aluprof SA (Polonia), asigura protectie termica, are o estetica perfecta si confera multiple posibilitati tehnice si arhitecturale, fiind potrivit pentru realizarea mai multor tipuri de ferestre, a vestibulelor si a structurilor spatiale.
Produsul a fost conceput ca un raspuns la cererea in crestere pentru produse cu parametri inalti de izolare termica, necesare la realizarea de constructii moderne la care se instaleaza un numar foarte mare de ferestre. Caracteristicile sale il fac sa se remarce in randul numeroaselor solutii care se dezvolta continuu, dar care au, de cele mai multe ori, un pret mult mai ridicat fata de produsele standard si nu confirma parametrii declarati.
 
Versiunile SI si AERO, potrivite pentru constructii eficiente energetic
 
Sistemul MB-104 Passive este disponibil in doua variante constructive, in functie de nivelul de izolatie termica necesar, respectiv in versiunile SI si AERO (in cazul acesteia din urma umplerea spatiului dintre distantierele termice este reprezentata de insertii din aerogel), ambele variante avand un grad excelent de izolare fonica, la apa si curenti de aer, precum si o soliditate structurala deosebita. Cele doua modele sunt tricamerale, iar partea centrala detine rolul camerei de izolare, avand o latime de 60 mm sau 61 mm. In acelasi timp, se pot obtine parametri excelenti de izolare termica, prin utilizarea geamului cu doua camere, intrucat coeficientul Uw pentru ferestre nu depaseste valoarea de 0,80 W/mpK, fapt confirmat si prin certificarea acordata de Institutul Caselor Pasive PHI din Darmstadt. Adancimea structurala a profilelor ferestrei este de 95 mm (pentru toc) si 104 mm (pentru aripa), iar baghetele de geam cu forma inchisa (atat pentru varianta Standard, cat si pentru Prestige), permit fixarea rezistenta a sticlei, ceea ce inlesnește semnificativ obtinerea unor constructii antiefractie.
Intervalele grosimilor de geam care pot fi utilizate sunt cuprinse intre - 25,5 ÷ 72 mm (pentru tocul de fereastra) si intre 34,5 ÷ 81 mm (pentru cercevea), iar intervalul extins de vitrare permite montarea tuturor tipurilor de geam existente pe piata (cu 2 sau 3 camere, acustice sau antiefractie).
Drenarea apei se poate efectua in doua variante: cu capac decorativ sau ascuns, intrucat sistemul a fost creat cu multa grija pentru partea vizuala a cladirii. Adaptarea adancimii profilelor face ca aripa si tocul sa se imbine perfect, dand impresia unui plan din partea interioara. In acelasi timp, asezarea in adancime a garniturilor de geam le face foarte putin vizibile din partea interioara, crescand nivelul estetic al ferestrelor. Astfel, acestea pot fi prevazute cu balamale invizibile sau traditionale, avand manere cu sau fara rozeta.
Parametrii ferestrelor construite cu sistemul MB-104 Passive depasesc cerintele de baza ale celor mai stricte reguli de aplicare, motiv pentru care produsul este dedicat in mod special constructiilor eficiente energetic si celor pasive.
 
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12735
12735 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 131 (Noiembrie-Decembrie 2017)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK