Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 17 Decembrie 2017
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Dow Corning® PanelFix, sistem de lipire a panourilor pentru fatade ventilate
Dow Corning® PanelFix, sistem de lipire a panourilor pentru fatade ventilate
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 09 Nov 2016 16:01
Fiind special conceput ca sistem de lipire a panourilor compozite pentru fatade ventilate, PanelFix, marca aflata in portofoliul corporatiei Dow Corning, reprezinta o solutie inovatoare in acest domeniu. Sistemul PanelFix, disponibil in Romania prin Sherwin Williams Balkan, faciliteaza designul arhitectural fara limite, pastrand in acelasi timp sub control parametrii tehnici si de siguranta ai fatadei. Totodata, acesta este usor de aplicat si eficient din punct de vedere al costurilor.
 
PanelFix se poate aplica deopotriva pe santier si in fabrica
 
Componenta principala a sistemului PanelFix este reprezentata de adezivul siliconic elastic Dow Corning 896 PanelFix, care este conceput pentru a lipi o mare varietate de panouri compozite, are durabilitate crescuta si permite o aplicare foarte rapida. In componenta sistemului se mai regasesc banda adeziva de fixare PanelFix Tape, Curatator si Primer.
Aplicarea sistemului de lipire PanelFix se poate face fie pe santier, fie in fabrica.
In primul caz, cand structura este fixata direct pe zid prin metoda clasica, adezivul si banda sunt aplicate direct pe structura, iar panoul este pozitionat deasupra acestora. Metoda de instalare este usoara, are costuri reduse comparativ cu sistemele de fixare mecanica si permite utilizarea oricarui tip de panou, indiferent de grosimea acestuia.
In cea de-a doua situatie, in unitatea de productie, se lipesc carligele pe panou, iar acesta este agatat si fixat de structura pe santier. Procedeul este potrivit pentru orice dimensiune a panoului, datorita unui factor de acomodare virtual infinit, inclusiv pentru panourile foarte subtiri, fara sa fie necesara utilizarea benzii adezive, ca urmare a prizei initiale foarte puternice a adezivului. La avantaje se mai pot adauga faptul ca se elimina orice constrangere din punct de vedere al vremii, dar si faptul ca este posibil un control ridicat al calitatii aplicarii (de tip T, %RH si fara praf).
Sistemul Dow Corning PanelFix se diferentiaza de celelalte produse de pe piata de profil prin aderenta/lipirea initiala net superioara si rezistenta excelenta la compresie, foc si temperaturi inalte. Durabilitatea in timp se situeaza, de asemenea, la cote superioare, la fel ca si rezistenta la actiunea razelor UV. Se mai poate adauga faptul ca sistemul PanelFix permite ca, in cazul anumitor suprafete (elemente tip Trespa, din aluminiu natural etc.) sa nu se aplice primer, iar pentru altele (Trespa, suprafete vopsite) sa nu mai fie necesara slefuirea acestora.
Prin utilizarea acestei solutii, arhitectii au o mare libertate de creatie, intrucat lipirea nu este vizibila si contribuie la maximizarea factorului estetic. In acelasi timp, beneficiarii cladirilor si inginerii pot opta pentru variante de placare cu greutate mica si economice, fara sa fie constransi de grosimea fixarii mecanice. De asemenea, aplicatorii vor aprecia pozitiv faptul ca utilizarea sistemului contribuie la importante economii de timp, iar producatorii pot avea incredere in disponibilitatea globala a acestui produs, sustinut de suport tehnic din partea furnizorului Dow Corning. Informatii suplimentare, la www.dowcorning.com  
                       
 
 
Total stiri publicate: 12695
12695 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 131 (Noiembrie-Decembrie 2017)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK