Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DR. HAHN: KT-RN, balama cilindrica eficienta energetic
DR. HAHN: KT-RN, balama cilindrica eficienta energetic
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 28 Apr 2015 17:05
Noua balama cilindrica KT-RN de tip Rollenband a fost conceputa de compania germana Dr. Hahn in vederea asigurarii unui grad maxim de eficienta energetica. Produsul respecta cele mai noi tendinte de proiectare si productie a usilor realizate cu profile termoizolante din PVC, materiale care sunt optimizate pentru clase energetice superioare si contribuie la izolarea termica optima a incaperilor. Astfel, acestea nu permit aerului rece din exterior sa patrunda in incinte si sa afecteze temperatura ambientala, determinand, astfel, un consum redus de energie.
 
Solutii speciale de montaj pentru modelul KT-RN
 
Sortimentul KT-RN nu afecteaza prin montaj bariera termica a profilului din PVC si pastreaza forma clasica a unei balamale, respectiv cea cilindrica. Avand diametrul de numai 22 mm, aceasta este, in acelasi timp, cea mai "supla" balama de pe piata. Fabricat din aluminiu extrudat si fiind pre-ansamblat, modelul asigura deschideri spre stanga sau dreapta (conform standardelor DIN), fara a necesita modificari la montaj. Tot in aceasta directie a fost conceputa si o a doua varianta care se poate instala in cazul unor combinatii de profile cu cercevea rotunjita si care asigura un unghi de inclinare cuprins intre 4 si 6 grade. Potrivit tuturor configuratiilor de profile existente pe piata, sortimentul KT-RN poate sustine pana la 140 kg (in functie de tipul si modul de armare a profilului), fiind certificat pentru clasa 14 (conform standardului EN 1935 CE) si utilizabil la usi foarte grele. Totodata, este atestat calitativ cu doua stele si de institutul olandez de profil SGK, fiind recomandat la realizarea usilor destinate exportului in Olanda si Belgia. KT-RN este o balama ce asigura fabricantilor de usi posibilitatea reglarii sale in sase directii, respectiv in plan vertical si orizontal, intr-o marja cuprinsa intre -3 mm si +3 mm. De asemenea, utilizarea acesteia permite si un reglaj al presiunii pe garnitura cuprins intre -4 mm si +4 mm. In acelasi timp, gama de acoperire se situeaza intre 16,5 mm si 26 mm, in functie de grosimea garniturii. Produsul este disponibil in toate nuantele din paleta RAL, iar la cererea beneficiarului poate fi vopsit si in culori speciale, pentru a se asorta cu restul feroneriei.  
Montajul se realizeaza prin fixare direct pe toc si cercevea, iar pentru o instalare facila si de inalta acuratete Dr. Hahn a creat un sablon special care se fixeaza printr-o singura operatie si permite executarea orificiilor pentru suruburi si atasarea capacelor de mascare, care au aceleasi nuante ca restul balamalei, pentru un aspect deosebit. Dupa instalare si reglaj nu apare decalajul axial, usa poate fi deschisa intr-un unghi maxim de 180 grade, iar balamalele se pot utiliza pentru deschideri stanga/dreapta, conform normelor germane DIN.
Balamaua KT-RN se dovedeste a fi o solutie corecta pentru orice situatie, intrucat este destinata in acelasi timp constructiei usilor de tip rezidential, a celor secundare, a celor pentru accesul in apartamente si spatii comerciale.
 
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12945
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK