Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Estetica, functionalitate, rezistenta si eficienta pentru sticla moderna
Estetica, functionalitate, rezistenta si eficienta pentru sticla moderna
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Iul 2016 08:21
Nu mai este niciun secret ca sticla are un rol determinant in conturarea tendintelor arhitecturale ale viitorului, materialul respectiv fiind preferat de proiectanti in demersul lor de a exploata la maximum avantajele si flexibilitatea date de transparenta acestui material. Aplicatiile sunt mai diverse ca niciodata, nimeni neavand nicio tresarire atunci cand observa elemente structurale din sticla – o solutie fragila, privita pana de curand mai degraba ca un element estetic sau functional, cu utilizare limitata la asigurarea iluminarii naturale. Se pare ca toate prejudecatile au fost deja depasite, iar industria de profil se misca intr-o directie care nici macar nu ar fi putut fi banuita in urma cu doar cateva decenii. Inovatiile sunt multiple, procesarile au trecut dincolo de hotarele imaginatiei, iar rezultatele sunt pe masura acestor tendinte. Este greu de banuit unde se va ajunge peste cativa ani, insa stadiul la care se afla in prezent industria sticlei justifica prezumtia ca ritmul de dezvoltare nu va decelera in perioada urmatoare.
 
Instalatii revolutionare pentru imprimarea elementelor vitrate de mari dimensiuni
Un semifabricat tot mai des solicitat in ultimul timp este sticla decorativa imprimata (printata), care este supusa in prezent unor presiuni deosebite din partea clientilor atat in ceea ce priveste calitatea, cat si dimensiunile. Cel mai des, asemenea solicitari sunt justificate de folosirea materialului in cadrul unor proiecte de mare anvergura, la care o cerinta esentiala este aceea de a lasa o urma remarcabila in istoria arhitecturii. Provocarea este, asadar, cu atat mai mare, inginerii trebuind sa identifice echilibrul necesar intre anduranta, design si functionalitate. Atunci cand este vorba despre imprimarea unor foi de sticla cu dimensiuni de 13.000 mm x 8.000 mm intr-o singura trecere prin instalatia specializata in astfel de operatiuni, este evident ca lucrurile sunt destul de complicate si necesita o solutie ingenioasa. Pentru constructia unui utilaj capabil de lucrari la o astfel de scara, se impune reproiectarea mai multor componente ale echipamentelor existente, cum ar fi, de plida, sasiul, care, in cazul de fata, ar trebui sa aiba o lungime de ...
Accesul la stirile postate pe site-urile www.agendaconstructiilor.ro si www.fereastra.ro se poate efectua pe baza de abonament!
Reamintire parola Reamintire utilizator Inregistrare utilizator nou

NOTA! Abonarea include posibilitatea de a consulta baza de date cu peste 24.300 de articole postate si permite accesul pe ambele site-uri. Contactati reprezentantii nostri si obtineti o oferta personalizata:
Roxana AGACHI - 021-336.04.16, email: roxana@agendaconstructiilor.ro
Mircea FILOTI - 0742-627.941, email: mircea@agendaconstructiilor.ro

 
Total stiri publicate: 12945
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK