Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - LAMAR: Ferestre din aluminiu cu bariera termica de 24 mm
LAMAR: Ferestre din aluminiu cu bariera termica de 24 mm
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2015 12:23
Ferestrele din aluminiu de inalta performanta marca Lamar sunt executate cu profile seria PR 63, de la Profilco. Sistemele sunt recomandate la executia de ansambluri de tamplarie caracterizate de specificatii tehnice deosebite in ceea ce priveste termo - fonoizolarea. Reperele de cercevea PR 63 au o latime constructiva de 63 mm, baghetele de geam termoizolant permitand formarea unui falt cu latimi cuprinse intre 10 mm si 42 mm. Nivelul ridicat de izolare este dat de elementul de rupere a puntii termice, realizat din poliamida cu dimensiune de 24 mm. In afara de avantajele generate de limitarea transferului de caldura si a celui acustic, bariera respectiva asigura eliminarea riscului de aparitie a fenomenului de condens pe fata interioara a profilelor. Impermeabilitatea la apa este ridicata, fiind facilitata de existenta unor canale speciale de drenaj ce sunt prevazute in structura tuturor reperelor din cadrul seriei. In acelasi sens actioneaza garnitura perimetrala din EPDM, care ofera, totodata, garantia unui grad ridicat de etanseitate la aer. Elementul din planul median prezinta un sistem avansat de vulcanizare la colturi, prevenind, astfel, transferul de aer prin zona jonctiunilor. Pentru termoizolarea completa a ferestrelor termoizolante de tip francez, furnizorul pune la dispozitia producatorului sisteme inovatoare de prag ce ofera un nivel optim de sigilare in zona interioara a ansamblului. Din punct de vedere estetic, profilele PR 63 din care este executata tamplaria Lamar sunt livrate in majoritatea nuantelor din gama RAL, cele mai solicitate culori fiind maro inchis si gri-antracit.
 
Geam termoizolant cu proprietati optime de termo - fonoizolare
Sistemele de feronerie cu dubla deschidere sunt Giesse, Lavaal sau Erreti, asigurand, la randul lor, un nivel crescut de presiune pentru conservarea caracteristicii de etanseitate si, in acelasi timp, garantand un grad ridicat de siguranta, prin incadrarea in clasa RC2 de rezistenta antiefractie. Geamul termoizolant poate fi, la cerere, clasic (cu doua foi de sticla) sau triplustratificat, avand o latime de maximum 42 mm. In cazul unor exigente sporite de termo - fonoizolare si securitate, exista optiunea insertiei de gaze inerte (argon sau kripton) si folosirea la exterior a unui material laminat (in structura 3.3.1 sau 4.4.1), care se constituie inclusiv intr-o bariera foarte eficienta impotriva propagarii factorilor de stres acustic. Coeficientul de transfer termic al elementelor transparente poate ajunge pana la 0,35 W/mpK, ceea ce determina ca valoarea transmisivitatii la nivelul intregului ansamblu sa se incadreze in limitele impuse de standardul pentru case pasive. Sticla folosita este furnizata de Saint-Gobain Glass, optandu-se pentru varianta Planitherm 4S, Planitherm 4S Evolution sau pentru noul sistem Planitherm Ultra N, caracterizat printr-un grad foarte scazut de emisivitate, un aspect neutru si o transmisie a luminii ridicata. Informatii suplimentare, la www.lamar.ro
 
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12945
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK