Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SOUDAL: Sistemul Genius Gun, o inovatie pe piata de profil
SOUDAL: Sistemul Genius Gun, o inovatie pe piata de profil
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 24 Aug 2015 13:15
Sistemul Genius Gun, aflat in oferta producatorului belgian Soudal, reprezinta o premiera in domeniul spumei poliuretanice (PU), datorita faptului ca include elemente inovatoare de aplicare a acestui material. Rezultat al unor cercetari sustinute, realizate in ultimii ani de catre holdingul Soudal - companie recunoscuta pe plan mondial, cu precadere pentru pentru preocuparile sale inovatoare -, Genius Gun reprezinta unul dintre cele mai practice sisteme pentru aplicarea manuala a spumei PU, fiind conceput special in concordanta cu nevoile beneficiarilor.
 
Caracteristici speciale pentru spuma prevazuta cu Genius Gun
Aplicatorul patentat Genius Gun permite dozajul exact al spumei poliuretanice, poate fi folosit cu o singura mana, gratie caracteristicilor sale ergonomice si permite utilizari multiple ale tubului de spuma (de pana la 6 saptamani dupa prima folosire), fiind un sistem de fixare integrat. Astfel, acesta raspunde in mod optim problemelor pe care le intampina utilizatorii obisnuiti ai spumelor PU prin utilizarea unui aplicator normal. In situatia clasica, manipularea adaptorului necesita intrebuintarea ambelor maini, dozarea spumei se face cu dificultate, iar materialul trebuie aplicat in intregime de la prima utilizare.
Spuma poliuretanica din oferta Soudal, prevazuta cu aplicatorul Genius Gun pentru montaj si etansare, este destinata deopotriva pentru domeniul profesional si pentru bricolaj. De asemenea, are aderenta excelenta la majoritatea materialelor de constructii (lemn, PVC, aluminiu, zidarie, caramida, beton, piatra, suprafete vitrate etc.) si integreaza o formula speciala ce permite expansiunea redusa (Low Expansion). Dintre situatiile in care poate fi aplicata, se disting montajul si izolarea elementelor prefabricate in constructii, a componentelor sistemelor de incalzire centrala, a obiectelor sanitare etc., precum si umplerea si izolarea golurilor de trecere a conductelor/cablurilor prin pereti. Totodata, poate fi utilizata pentru etansarea rosturilor la acoperisuri sau dintre pereti/tavane, a sistemelor de ventilatie si aer conditionat, precum si la termo-fonoizolarea ferestrelor, usilor, glafurilor etc. Produsa de Soudal in sistemul de management al calitatii ISO 9001, spuma Soudafoam Comfort este comercializata in tuburi cu aerosol de 750 ml.
Realizata din poliuretan, in nuante de sampanie, acesta este o spuma stabila (fara post-expandare), are in structura sa pana la 80% celule inchise si dupa aplicare se usuca in aproximativ 90 de minute. Volumul expandat este de circa 32 litri, iar greutatea specifica de circa 26 kg/m³, temperatura de aplicare fiind situata intre -10 ºC si +35 ºC, pentru toate sezoanele. Produsul prezinta grade diferite de rezistenta, respectiv 3 N/cm² (la presiune), 7 N/cm² (la arcuire) si 17 N/cm² (la forfecare), face parte din clasa de inflamabilitate B3 (potrivit DIN 4102 partea a doua), are un factor de izolare termica de 33 mW/mK (DIN 52612), iar absorbtia de apa se situeaza la 1% din volum (DIN 53422). Informatii suplimentare, la www.soudal.ro 
 
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12945
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK