Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 27 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Punct de vedere - COMUNICARE vs. nevoie de informare, dihotomie sau complementaritate?
COMUNICARE vs. nevoie de informare, dihotomie sau complementaritate?
Punct de vedere Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Mai 2016 09:16
Cenzura are uneori un efect benefic asupra obiectului pe care il vizeaza, atat timp cat este constructiva si este aplicata cu acordul autorului. De aici insa si pana la a denatura realitatea este cale lunga, intrucat orice imixtiune, indiferent daca are rolul de a estompa anumite aspecte negative sau pe cel de a augmenta meritele unui produs/companii, aduce, de fapt, deservicii demersului de comunicare, prin tradarea intereselor celor caruia acesta se adreseaza de fapt – si anume beneficiarii informatiei, fie ei consumatori finali sau specialisti.
De aceea, productiile „servite” isi gasesc mai greu locul intr-un mediu publicistic ce se respecta pe sine si, in aceeasi masura, pe cititorii sai. Manipularea lor este, de cele mai multe ori, o iluzie, iar cei care incearca astfel de manevre considera, in mod eronat, ca vor consemna un succes oarecare. De fapt, pana la urma este doar o moda trecatoare in acceptia mea, care isi va dovedi, in timp, ineficacitatea prin ratarea tuturor tintelor propuse.
Chiar este necesar in acest moment sa se inteleaga faptul ca plasarea unui text critic, chiar si in proximitatea unei insertii publicitare ce vizeaza acelasi subiect, nu lezeaza in niciun fel imaginea unei companii. Dimpotriva, un mesaj comercial insidios, indiferent de genialitatea cu care este redactat, are sanse majore sa exercite un efect de bumerang, intrucat poate jigni inteligenta receptorilor care, in cazul revistelor de specialitate, sa nu uitam ca se pricep intr-o masura destul de mare la tematica abordata.
Diferenta dintre o revista si un catalog este data de insasi prezenta in prima dintre acestea a unor interventii redactionale obiective sau subiective (dupa caz), ce adauga valoare produsului si il transforma intr-un suport interesant pentru mesajul publicitar, tocmai din cauza faptului ca este accesat de un numar mai mare de potentiale tinte ale acestuia. Din nefericire, in prezent exista si creste permanent riscul caderii in extrema unui potpuriu cacofonic absolut inutil si ineficient, dezamagindu-i, astfel, pe cei care se autoiluzioneaza ca inovatiile in materie de comunicare pot tine loc de informare profesionala. 
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK