Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 24 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Punct de vedere - DE CE ignora romanii sesiunile de comunicari tehnice
DE CE ignora romanii sesiunile de comunicari tehnice
Punct de vedere Publicat de Ovidiu Stefanescu 08 Apr 2016 08:00
Un gust amar este receptat de papilele mele gustative de fiecare data cand particip la o conferinta in Romania axata pe subiecte eminamente tehnice. In mod invariabil, interesul celor direct implicati in domeniul respectiv este aproape nul. Nu spun asta din perspectiva unuia care este parte activa la organizarea unui astfel de eveniment, ci ma gandesc mai ales la derizoriul intregii situatii. Cred ca nu mai exista alt loc pe pamant sau cel putin in statele civilizate ale lumii unde sa se inregistreze un dezinteres la un asemenea nivel, cu deosebire din partea profesionistilor.
Imi amintesc cu placere, pe de-o parte si cu invidie, pe de alta ca am avut ocazia sa asist la o prezentare realizata de un specialist undeva in Renania de Nord. Tipul era arhitect de profesie si expunea caractristicile tehnice ale unui proiect de-al sau. Am ramas pur si simplu cu gura cascata cand individul a inceput sa vorbeasca relaxat despre instalatii de un nivel mare de tehnicitate la fel ca un inginer din domeniu, despre sistemele de management integrat al cladirilor ca un automatist, despre ferestre si fatade cortina ca un cercetator de la IFT Rosenheim etc. Fara nicio exagerare! Se vedea pe fata lui respectul pentru meseria pe care o avea, se citea din comportamentul sau interersul vadit fata de inovatiile tehnologice. Am incercat chiar sa il provoc pentru a ma convinge ca nu este doar o spoiala, iar el a inceput sa-mi dea niste raspunsuri atat de elaborate, incat la un moment dat am pierdut firul logic, eu insumi nefiind un expert in niciunul dintre sectoarele mentionate.
Ei bine, cum ar putea un omolog din Romania sa ajunga la un nivel comparabil de performanta, daca acesta se cantoneaza incapatanat in bruma de stiinta sau de informatie pe care o detine, de care este atat de mandru si pe care nu doreste cu niciun chip sa o completeze si imbunatateasca. Pentru ca nu am intalnit pana acum oameni limitati care sa nu aiba o parere excelenta despre ei insisi si sa nu considere ca detin adevarul absolut. Toate astea imi vin in minte de fiecare data cand particip la o conferinta specializata pe segmentul constructiilor. Nici cu forcepsul, se pare, nu ar putea fi siliti sa participe chiar beneficiarii informatiilor vehiculate cu ocazia respectiva.
De ce oare se intampla asta? Sa fie masochism, lipsa de perspectiva, autosuficienta, blazare sau altceva? Pentru mine, cel putin, este clar ca prin perpetuarea atitudinii descrise anterior rezultatele concrete vor fi mereu sub asteptari, indiferent de ramura de constructii analizata si, cu atat mai mult, pentru domeniul tamplariei termoizolante, de inovatiile caruia depind atat de multe in materie de eficienta energetica a cladirilor.
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK