Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 26 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Punct de vedere - SISTEMELE din aluminiu şi oţel – un potențial uriaş de dezvoltare
SISTEMELE din aluminiu şi oţel – un potențial uriaş de dezvoltare
Punct de vedere Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Mar 2017 09:13
Piața profilelor arhitecturale din aluminiu pare să-şi fi revenit complet după lunga recesiune, cel puţin pe segmentul său de vârf, unde domină soluţiile de mare performanţă, dedicate aplicaţiilor la care nu se face rabat de la calitate şi unde cerinţele de sustenabilitate sunt foarte înalte. De asemenea, un impuls puternic au primit în ultimii ani soluţiile dedicate obiectivelor speciale, cum ar fi cele caracterizate printr-un nivel mare de rezistenţă la foc, având în vedere înăsprirea permanentă a exigenţelor valabile pe plan comunitar cu privire la aceste aspecte deosebit de sensibile. Progresul tehnologic este vizibil la toate companiile importante active pe plan european şi internaţional, care fac eforturi financiare deloc de neglijat pentru a se menţine în competiţia acerbă a inovaţiilor şi a propune partenerilor şi arhitecţilor cele mai performante produse. Emulaţia este, aşadar, în continuare, cuvântul de ordine pe o piaţă elitistă, unde valoarea adăugată constituie principalul criteriu de departajare. 
 
Confruntare permanentă între furnizori, cu efecte benefice pentru utilizatori
În această conjunctură favorabilă dezvoltării de produse noi, este firesc pentru competitori să exploateze la maximum fiecare oportunitate comercială şi de marketing ce apare la un anumit moment, pentru a-şi asigura o poziţie competitivă favorabilă. Expoziţiile internaţionale reprezintă o astfel de ocazie care, în ultima perioadă, a fost folosită la maximum, cu efecte imediate în ceea ce priveşte extinderea masivă a portofoliului de produse disponibile. Dacă aplicaţiile majore rămân cele legate de imobilele comerciale şi clădirile de birouri, nu înseamnă că restul tipurilor de lucrări au fost neglijate de furnizori. Dimpotrivă, se manifestă la un nivel destul de acut interesul pentru obiectivele rezidenţiale, unde, până nu demult, „jocurile erau făcute” de alte categorii de sisteme. Fără a se consemna modificări structurale majore în ceea ce priveşte sectorul de profil, se observă însă un interes evident de acaparare a unei cote de piaţă deloc de neglijat inclusiv pe acest segment de activitate destul de dinamic şi care, în opinia analiştilor, are şanse de creştere masivă în perioada următoare, atât din considerente demografice, cât şi de mobilitate a populaţiei, urbanizare, modificare a percepţiilor de design etc. Se anunţă, aşadar, o confruntare acerbă din care cel mai mult vor avea de câştigat beneficiarii. 
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK