Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 15 Decembrie 2017
GHID de INSTALARE
PAGINA PERSONALIZATA

AGC FLAT GLASS ROMANIA SRL

AGC FLAT GLASS ROMANIA SRL
Adresa: Splaiul Unirii nr. 223, Et. 2, Bucuresti, Sector 3
Telefon: 031/80.53.261
Fax: 031/80.53.262
E-mail: romania@eu.agc.com
Web site: yourglass.com
Domenii: Sticla arhitecturala
Descriere activitate
Producator de sticla pentru constructii (peste 250 de sortimente).
Prezentare companie/institutie
AGC consemneaza o cerere sustinuta pe toate segmentele de proiecte
 
 
 
 
 
 
Dragos Matei (38 de ani)
Functia/Firma: director general, AGC Flat Glass Romania;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul sticlei arhitecturale.
 
Furnizorul global de sticla AGC - unul dintre cei mai importanti competitori activi pe piata internationala a solutiilor arhitecturale - a realizat in 2016 o cifra de afaceri de 680 miliarde yeni pe acest segment (peste 5,65 miliarde euro), profitabilitatea majorandu-se substantial inclusiv ca urmare a majorarii preturilor de livrare. In Romania, subsidiara locala a evoluat optim, promovand o serie de noutati remarcabile, care au exercitat un impact pozitiv asupra vanzarilor.
 
- In ce fel s-a materializat trendul ascendent al pietei de profil asupra activitatii companiei?
- Fata de anul precedent, arhitectii si beneficiarii au devenit mai constienti de importanta calitatii sticlei si au venit cu solicitari pentru produse tot mai performate, lucru ce stimuleaza inovatia - domeniu in care AGC este un lider incontestabil. La nivel mondial, cifra de afaceri a grupului (pe cele trei segmente - sticla, electronice si produse chimice) a inregistrat un usor avans in valuta nipona, insa pe fondul unui curs de schimb nefavorabil, rezultatele calculate in moneda europeana au consemnat o diminuare de 3,3%, pana la nivelul de 10,7 miliarde euro. Profitul operational s-a apreciat insa cu 35%, pana la 800 milioane de euro. Din punct de vedere geografic, livrarile de sticla au cunoscut o usoara imbunatatire pe toate continentele, in special in Europa si America, inclusiv in Romania fiind raportata o evolutie pe toate categoriile de produse.
- Cum considerati ca vor evolua vanzarile companiei pe termen scurt, mediu si lung?
- Pentru 2017 anticipam o crestere destul de consistenta, situata la 5,5%, astfel incat cifra de afaceri a grupului va ajunge la 11,25 miliarde euro. Aceasta va fi sustinuta atat de domeniul auto, cat si de livrarile de sticla arhitecturala. Desi unele politici nationale pot crea anumite incertitudini, pe termen scurt ramanem optimisti si estimam ca operatiunile se vor derula, in general, in niste climate economice favorabile. Pe piata romaneasca exista deja o cerere sustinuta atat in domeniul rezidential, cat si in cel comercial. Speram ca nu vor fi derapaje in ceea ce priveste nivelul cheltuielilor publice, astfel incat economia sa se mentina pe o traiectorie sanatoasa.
- In noul context de crestere, care sunt principalele tinte de dezvoltare/investitii avute in vedere in cadrul strategiei proprii?
- La nivel de grup, AGC investeste in principal in cercetare-dezvoltare, pentru a putea aduce pe piata cele mai bune produse pentru clientii sai. Dupa un an 2016 marcat de cateva lansari de succes (este vorba despre sortimentele Lacobel si Matelac din gama 2020, precum si de noile modele Stopray Vision), pregatim cateva surprize inclusiv pentru gama de sticla destinata aplicatiilor rezidentiale. De asemenea, un interes crescut al companiei noastre este cel care vizeaza grija pentru mediu, reflectat de certificatele „Cradle to Cradle” care insotesc produsele noastre si asigura punctaje superioare in certificarea sustenabilitatii.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2017)

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
12695 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 131 (Noiembrie-Decembrie 2017)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK