Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 18 Iunie 2019
GHID de INSTALARE
Home
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Analiza pietei autohtone de materiale pentru izolatii
Actualitatea interna Publicat de AG&F 05 Oct 2006 11:30
A aparut editia OCTOMBRIE a publicatiilor FEREASTRA, AGENDA CONSTRUCTIILOR si FERESTRE & USI! Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de actualitate, proiecte, lucrari, santiere, investitii, companii, materiale si tehnologii etc. Tema centrala o reprezinta analiza activitatii firmelor specializate in productia/comercializarea de materiale pentru izolatii (polistiren, vata minerala). Aceasta include date referitoare la livrarile de sisteme specifice inregistrate pe piata autohtona, precum si informatii despre vanzarile realizate de societatile Arcon, Isover Romania, General Prodcom, Swisspor, Woodcote etc. De asemenea, sunt incluse precizari referitoare la problematica segmentului de piata al halelor metalice, fiind prezentate opiniile reprezentantilor Lindab Romania, Topanel, Frisomat, Stemick etc. Din sumar:

Crestere cu 30% a achizitiilor de polistiren si vata minerala
Pentru 2006, conform unui studiu realizat de compania Neomar Consulting, din Bucuresti, se estimeaza o majorare cu 40% a pietei de polistiren expandat si cu 25% a celei de vata minerala, in comparatie cu anul trecut. Ratele de crestere au fost previzionate pe baza raspunsurilor a 104 dealeri si 385 de utilizatori de materiale termoizolante localizati la nivelul principalelor 15 orase din Romania. Din punct de vedere valoric, a reiesit faptul ca polistirenul expandat este cel mai utilizat produs, detinand 37% din totalul pietei, in timp ce polistirenul extrudat are o pondere de circa 23%. Vata minerala - de sticla si cea bazaltica - detine o cota de piata de 33%, cel de-al doilea sortiment fiind utilizat cu precadere. Dintre cele patru tipuri de materiale termoizolante analizate, polistirenul expandat (EPS) este cel mai cunoscut. Potrivit reprezentantilor companilor specializate in termoizolatii, in 2006 se estimeaza o crestere cu circa 30-40% a achizitiilor de polistiren si vata minerala. Numarul mediu de lucrari efectuate, in 2005, de o firma specializata in realizarea de termoizolatii a fost de aproximativ 16 pe an, iar pentru 2006 se preconizeaza o majorare cu 30%, pana la circa 20 de lucrari/an. Atat in cazul polistirenului, cat si in cel al vatei minerale, sunt utilizate materiale cu densitati mici spre medii. Circa 46% din polistirenul folosit are o greutate specifica sub 20 kg/mc, cel mai solicitat fiind sortimentul cu densitatea de 15 kg/mc - 19 kg/mc, urmat de produsele cu densitatea cuprinsa intre 10 kg/mc -14 kg/mc. A cincea parte din piata specifica este detinuta de polistirenul extrudat avand o greutate specifica de 31 kg/mc - 40 kg/mc. Practic, circa trei sferturi din cerere o reprezinta materialele ce apartin segmentului inferior al gamei sortimentale oferite, din punct de vedere al densitatii si al pretului. Cele mai frecvente lucrari de izolatie sunt efectuate la poduri si mansarde, acestea fiind realizate de 85% dintre constructorii intervievati. Totusi, atat izolarea pardoselilor, cat si cea a peretilor interiori / exteriori au fost executate de mai mult de doua treimi dintre utilizatorii de polistiren si vata minerala. Pentru informatii suplimentare, lecturati articolul.

Volumul tranzactiilor de panouri termoizolante a depasit... milioane de euro
In 2005, piata panourilor termoizolante a crescut cu circa 14,5%, comparativ cu 2004, dimensiunea totala a acestui sector depasind... milioane de euro, se arata in studiul realizat de Neomar Consulting. Productia locala de panouri din polistiren a inregistrat un trend..., principalii producatori autohtoni sustinand ca... In cazul panourilor din EPS (polistiren expandat) predomina livrarile de materiale ce au grosimea de 80 mm, respectiv 50 mm. Produsele cu grosimi de peste 100 mm insumeaza 22% din piata. In cazul panourilor cu miez de PUR (spuma rigida de poliuretan), cele cu dimensiuni cuprinse intre 40-49 mm domina piata, solicitate fiind insa si grosimi intre 50 mm - 59 mm si 60 mm - 79 mm. Celelalte tipuri de panouri detin 31% din piata, cu mentiunea ca sunt preferate cele cu grosimea cuprinsa intre 80 mm - 99 mm (cu un procent de 13%). Cu toate ca, la nivel declarativ, segmentarea pietei este de 65% panouri pentru acoperis si 35% materiale pentru pereti, in urma analizei a rezultat o impartire relativ egala a pietei intre cele doua segmente. Mai multe detalii, in paginile revistei.

Complex rezidential de 60 milioane de euro
Biroul de arhitectura... a intocmit proiectul unui cartier rezidential ce se va construi in localitatea... Valoarea fondurilor alocate pentru realizarea obiectivului va fi de circa 60 milioane de euro, beneficiar fiind un grup de investitii din Spania. In perioada imediat urmatoare, se va organiza licitatia pentru stabilirea antreprenorului general. Planurile arhitecturale ale complexului prevad realizarea a 496 de apartamente (cu 2, 3, 4 si 5 camere), in 14 cladiri dispuse in amfiteatru (2S+P+2E-3E; 2S+P+4E; 2S+P+6E). Structura imobilelor se va realiza din beton armat, compartimentarile dintre apartamente din zidarie si, la interior, din gips-carton. Tamplaria va fi din aluminiu, cu geam termoizolant. Finisajele interioare (care sunt optionale) se vor executa cu parchet, gresie, faianta si vopsea superlavabila. La exterior se vor realiza placari cu materiale ceramice si termosistem, iar parapetii balcoanelor vor fi din plexiglas. Ansamblul rezidential va avea aproximativ 800 de locuri subterane de parcare si 167 la exterior. De asemenea, cartierul va dispune de spatii comerciale (P+2E) si de agrement. In proiect se prevede si realizarea unei statii de pompare/epurare a apelor uzate. Lucrarile vor fi incepute in 2007 si se vor definitiva in anul 2009. Pentru informatii suplimentare, lecturati articolul.

Investitii de 165 de milioane de euro, pentru complexul...
Companiile... dezvolta proiectul..., in zona Bulevardului..., din localitatea..., pe un teren cu o suprafata de 120.000 mp. Obiectivul va fi alcatuit dintr-un complex comercial de tip mall (P+1E, cu o suprafata desfasurata de 170.000 mp) si cinci cladiri de birouri (cu o arie de 12.000 mp fiecare). Planurile au fost intocmite de societatea..., conform unui proiect creat de... Lucrarile se vor desfasura in mai multe etape. In prima faza, se va realiza centrul comercial, pentru care sunt alocate fonduri in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este stabilit pentru primul semestru al anului 2008. In etapa a doua, vor fi construite alte spatii comerciale cu o suprafata de 24.000 mp, costurile aferente fiind de 15 milioane de euro. In ultima faza, vor fi edificate, in cadrul aceleiasi locatii, cinci imobile de birouri, cu o valoare de 50 de milioane de euro. In prezent, se executa lucrari de dezafectare a halelor existente. Mai multe detalii, in paginile revistei.

Investitie de cinci milioane de euro pentru ansamblul...
Compania... promoveaza, in localitatea..., ansamblul rezidential denumit..., pe un teren cu o suprafata totala de aproximativ 24.000 mp. Obiectivul, dezvoltat de societatea..., va avea 48 de unitati locative (P+M, cu suprafete construite cuprinse intre 180 mp si 240 mp). Valoarea investitiei este de aproximativ cinci milioane de euro. Antreprenor este firma..., planurile arhitecturale fiind intocmite de societatea... Sistemul constructiv prevede fundatie continua, structura de rezistenta mixta (caramida din argila cu samburi si centuri din beton armat, stalpi si grinzi din BA). Finisajele vor fi realizate cu parchet laminat, gresie, faianta, placari cu piatra naturala sau artificiala, iar acoperisul va avea sarpanta din lemn si invelitoare din tabla. Tamplaria va fi din PVC, cu geam termoizolant. Primele 15 locuinte se vor finaliza in luna decembrie a.c., alte 15 vor fi predate la jumatatea lui 2007, celelalte urmand sa fie definitivate la finele anului viitor. Pentru informatii suplimentare, lecturati articolul.

Complex multifunctional in valoare de 7,6 milioane RON
Societatea... a intocmit planurile pentru un complex multifunctional, avand in componenta doua corpuri de cladire (S+P+3E si P+8E+E-tehnic, cu o arie desfasurata de 12.903 mp), care va fi situat in localitatea... Obiectivul include spatii de birouri si apartamente rezidentiale, beneficiar fiind compania... Fundatiile vor fi tip radier general, iar structura se va executa din cadre, cu plansee din beton armat. Compartimentarile se vor realiza cu zidarie din BCA si gips-carton. Peretii (perimetrali, pe piloti) vor fi izolati termic cu polistiren de 10 cm grosime. Acoperisul imobilului va fi tip terasa circulabila, pentru finisaje urmand sa se utilizeze faianta si gresie. Pentru tamplaria cu geam termoizolant se vor folosi profile din aluminiu. Structura de rezistenta a fost proiectata de societatea... Lucrarile vor fi demarate la sfarsitul acestui an, termenul de finalizare fiind preconizat pentru semestrul al doilea din 2008. Valoarea investitiei este de aproximativ 7,6 milioane RON. Mai multe detalii, in paginile revistei.

Fonduri de 117 milioane de euro, pentru modernizarea Pietei...
Primaria... deruleaza proiectul pentru modernizarea Ansamblului Pietei... Valoarea investitiei (conform studiului de fezabilitate) este de 117 milioane de euro, iar cea a terenului, de aproximativ 12,6 milioane de euro. Planurile generale preliminare au fost elaborate de compania... si prevad realizarea unei constructii (2S+P+4E), cu o arie totala de circa 138.000 mp. Cele doua subsoluri (fiecare avand cate 24.130 mp) vor dispune de 1.268 locuri de parcare. Suprafata parterului va fi de 21.200 mp, din care 5.000 mp rezervati pentru spatii agroalimentare. La primul etaj, pe o arie de 22.670 mp, se vor amenaja zone comerciale. Se preconizeaza realizarea a circa 340 de locuri de parcare si spatii de birouri (6.920 mp) pentru urmatoarele doua niveluri (cu o suprafata totala de 37.110 mp). Ultimul etaj (spatii de birouri) va avea o arie construita de 9.200 mp, iar terasa (de 7.500 mp) va fi partial ocupata de sisteme de conditionare a aerului (chillere) si o parcare de 219 locuri. In prezent, procedura de parteneriat public-privat se afla in etapa de elaborare a ofertei finale a celor patru societati comerciale, declarate eligibile. In perioada ulterioara, ofertele vor fi evaluate de comisia de specialitate a Consiliului Local, iar firma castigatoare va negocia contractul final. Reprezentantii primariei considera ca lucrarile de constructii pentru acest obiectiv se vor definitiva pana la sfarsitul anului 2007. Informatii suplimentare, in cadrul articolului.Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 350 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR! Click aici!
 
13765 de articole in baza de date
 

Autentificare

Revista TOP-Fereastra editia nr. 142 (Mai 2019)
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
SIMONSWERK
19 iun 2019 Forumul economic franc... Bucuresti, RO
27-29 iun 2019 The Glass Performance ... Tampere, FI
27-28 iun 2019 Vienna Window Conventi... Viena, AT
28-29 iun 2019 CUIB - Construiesti us... Timisoara, RO
20 iul 2019 GALA Anualei de Arhite... Bucuresti, RO
10-12 sep 2019 Composites Europe 2019 Stuttgart, GE
18-19 sep 2019 IEAS 2019 Bucuresti, RO
18-22 sep 2019 BIFE-SIM - Targ de mob... Bucuresti, RO
19 sep 2019 PREFBETON: Solutii pre... Bucuresti, RO
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
23-25 sep 2019 EXPOAPA - Danube Easte... Bucuresti, RO
23-27 sep 2019 CERSAIE Bologna, IT
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-06 oct 2019 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2019 ROSENHEIM Window & Fac... Rosenheim, DE
17 oct 2019 PPTT: Specialistii fer... Iasi, RO
23 oct 2019 Smart Governance for S... Bucuresti, RO
23 oct 2019 SMART Cities of Romani... Bucuresti, RO
24 oct 2019 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
25 oct 2019 DEVO - Large Developer... Bucuresti, RO
30-03 nov 2019 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
31 oct 2019 Industry Expo & B2B Me... Arad, RO
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR
05-08 nov 2019 DEMO Metal Brasov, RO
06-07 nov 2019 RoBuild - Conferences ... Bucuresti, RO
06-07 nov 2019 Architect@work Munich, DE
07 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Cluj-Napoca, RO
25-28 nov 2019 THE BIG 5 - Internatio... Dubai, SA
28-29 nov 2019 RENEXPO InterHydro Salzburg, AT
28 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Bucuresti, RO
04-05 dec 2019 Architect@work Düsseldorf, DE
14-18 ian 2020 SWISSBAU Basel, CH
15-17 ian 2020 POLYCLOSE - Targ de fe... Gent, BE
04-07 feb 2020 BUDMA - International ... Poznan, PL
06-09 feb 2020 BAUEN & Wohnen Salzburg, AT
18-21 feb 2020 BAUTEC Berlin, DE
20-23 feb 2020 BAUEN & Energie Viena, AT
25-28 feb 2020 Bulgaria Building Week Sofia, BG
26-29 feb 2020 IBF - Targul Internati... Brno, CZ
29-08 mar 2020 BATIBOUW - Exhibition... Bruxelles, BE
04-07 mar 2020 PENCERE - Instanbul Wi... Instanbul, TR
04-07 mar 2020 DOOR EXPO Instanbul, TR
04-06 mar 2020 WORLD Sustainable Ener... Wels, AT
04-07 mar 2020 EURASIA Glass Fair Instanbul, TR
06-08 mar 2020 Energiesparmesse World... Wels, AT
08-13 mar 2020 LIGHT & BUILDING - Tar... Frankfurt, DE
17-20 mar 2020 MOSTRA CONVEGNO Expoco... Milano, IT
18-21 mar 2020 FENSTERBAU FRONTALE - ... Nürnberg, DE
20 mar 2020 15th Annual EuropaProp... Bucuresti, RO
01-05 apr 2020 CONSTRUMA - Utilaje, e... Budapesta, HU