Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 09 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Piata autohtona a centralelor termice se situeaza pe un trend ascendent
Actualitatea interna Publicat de AG&F 29 Nov 2005 11:30
A aparut editia NOIEMBRIE-DECEMBRIE a publicatiilor AGENDA CONSTRUCTIILOR, FEREASTRA si FERESTRE & USI. Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de statistica, analiza, interviu, eveniment, actualitate, proiecte, lucrari, santiere, investitii etc. Tema centrala o reprezinta analiza pietei autohtone de centrale termice, care include si informatii despre activitatea operatorilor din bransa. Din sumar:

Crestere a cererii pentru centrale murale
In primele zece luni ale acestui an, numarul centralelor termice murale comercializate pe piata autohtona a fost de ...unitati, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice din Romania (APICT). Debransarea de la sistemul centralizat de termoficare reprezinta - inca - o problema mult dezbatuta. Piata centralelor termice se afla in etapa de crestere sustinuta, insa se inregistreaza inca multe obstacole birocratice. Datorita calitatii inferioare a sistemului clasic de termoficare, pierderile de caldura la nivel centralizat si cele din locuinta sunt cuprinse intre 30% si 45%, procentele fiind superioare celor prevazute in standardele europene. Intrucat una dintre cerintele UE este reprezentata de eliminarea subventiilor pentru energia termica, in aproximativ doi ani pretul gigacaloriei se va dubla. In aceste conditii, sistemul de termoficare va reprezenta o modalitate mult mai costisitoare de asigurare a energiei, in comparatie cu cea oferita de centralele individuale. Din punct de vedere al sistemelor de incalzire, ponderea diverselor modalitati de asigurare a energiei termice, raportata la numarul de locuinte, este de ...% sobe cu combustibil solid, ...% sistem centralizat de incalzire, ...% centrale termice de bloc sau individuale, respectiv ...% incalzire electrica si altele. Odata cu dezvoltarea domeniului rezidential (al doilea mare sector din punct de vedere al consumului energetic), a crescut si cererea pentru sisteme individuale de incalzire. Datorita faptului ca segmentul centralelor termice este dependent de cel al constructiilor de case (vile), acesta a inregistrat, in ultima perioada, un salt semnificativ. Totodata, volumul livrarilor de centrale pentru locuinte in condominiu (apartamente) s-a diminuat, fapt generat de masurile birocratice si financiare impuse pentru restrictionarea debransarilor de la sistemul centralizat tip CET. Reprezentantii APICT considera ca, prin aceste proceduri, este refuzat dreptul constitutional de libera alegere a sistemului de incalzire in propria casa. Pe baza sesizarilor facute de APICT la Consiliul Concurentei, referitoare la aceste practici ilegale, s-a declansat o investigatie la nivel national privind CET-urile.

Rentabilitatea sistemului centralizat se situeaza sub 70%
O microcentrala de apartament, comercializata prin reteaua autorizata de distributie a importatorilor/producatorilor de pe piata autohtona, este insotita de servicii autorizate ISCIR, conform prescriptiilor PTA1-2002 (montare/instalare, PIF, service si reparare, VTP/AF). Astfel, siguranta utilizatorului final, precum si cea in exploatare a centralei termice, se afla la parametri optimi. Cu toate ca a aparut posibilitatea montarii contoarelor de caldura / apa calda menajera si a repartitoarelor (pana in 2006), problema confortului nu se va rezolva, deoarece beneficiarul depinde, in continuare, de calitatea serviciilor intregului sistem de termoficare, care este format din sursa termica (centrala sau punctul termic) si din reteaua de transport. Datorita reviziilor anuale si intreruperilor accidentale ale agentului termic, rentabilitatea sistemului centralizat se situeaza sub 70%. In schimb, confortul maxim oferit de centralele termice este obtinut cu cheltuieli minime.

Incalzirea in sistem individual, mai ieftina cu 58%
Conform unui studiu realizat de Boston Consulting Grup, costurile anuale generate de o centrala termica pentru incalzire si preparare a apei calde menajere sunt de 1.990 RON, respectiv o medie de 165,83 RON/luna. Astfel, din punct de vedere al unei baze de calcul lunare, incalzirea in sistem individual este mai ieftina cu circa 58%. In aceste conditii, amortizarea investitiei intr-o centrala termica se va realiza in maximum trei ani. La evolutia pietei europene de sisteme de incalzire, o contribuitie semnificativa se semnaleaza pentru centralele murale (ce utilizeaza tehnologia condensatiei), in comparatie cu ponderea celor de sol. Avantajele beneficiarului unei centrale termice sunt concretizate prin:* autodeterminarea confortului;* independenta fata de sistemul centralizat;* consumul redus de combustibil;* confortul permanent. Printre alte avantaje ale utilizarii centralelor termice, se afla:* executie pe baza tehnologiilor de ultima ora;* eficienta termica mare (cuprinsa intre 92% si 109%);* flexibilitate in ceea ce priveste spatiile de montare;* functionare si la presiuni scazute ale gazului natural;* structura compacta a echipamentelor;* varianta cu tiraj fortat este dotata cu minimum de accesorii - tubulatura dubla pentru admisie aer proaspat / evacuare gaze arse;* automatizare completa.Principalele sisteme de modernizare oferite de producatori/importatori sunt reprezentate prin: cresterea randamentului (de 109% in cazul centralelor cu tehnologia condensatiei); reducerea emisiilor de noxe; minimizarea dimensiunilor centralelor; simplitate, siguranta si usurinta in utilizare; sistem de automatizare/control service si autodiagnoza. Pentru informatii suplimentare, lecturati articolul.

ICA promoveaza produse pe baza de apa pentru finisarea lemnului
Holding-ul ICA, din Civitanova Marche, provincia Macerata-Italia, a lansat recent pe piata romaneasca, prin intermediul firmei Lomilux din Cluj-Napoca, noi produse pe baza de apa folosite la finisarea mobilierului, a scarilor si a profilelor sculptate. Gama sortimentala cuprinde: grund transparent monocomponent (tixotropic - FA47EC - cu mare putere de acoperire) si lac mat monocomponent, pentru mobilier de interior (AO335). Standardele de performanta ale acestor sisteme, create in laboratoarele firmei, sunt comparabile cu cele ale materialelor poliuretanice traditionale. Grundul este conceput special pentru a fi aplicat in combinatie cu lacul, avand astfel un impact scazut asupra mediului. Timpul de uscare a fost redus, printre avantajele acestei linii de produse remarcandu-se si absenta emisiilor de noxe, usurinta aplicarii si diminuarea timpului de stivuire (cuprins intre 12 ore si 24 de ore, la 23 grade Celsius si 60% umiditate relativa). Continutul de substante volatile (COV) este de 3 - 7%, fata de 55% - 75% la vopsele pe baza de solvent, fiind astfel posibila respectarea reglementarilor europene privind impactul asupra mediului. Grundul FA47EC are o aderenta optima la suprafetele destinate acestei aplicatii (lemn masiv, furnir), chiar si in cazul materialului degradat chimic sau impregnat cu coloranti insolubili, utilizandu-se prin pulverizare pentru a se obtine un finisaj cu pori inchisi sau semi-inchisi. Cele doua sortimente au fost concepute pentru a fi folosite impreuna, fiind rezistente la agenti fizico-chimici. Rezulta astfel un finisaj de inalta calitate, perfect plan, cu o foarte buna uniformizare. Mai multe detalii, in paginile revistei.

Corporatia... construieste o fabrica de scule electrice
Compania..., infiintata in mai 2005, subsidiara a holding-ului..., va incepe, in luna martie 2006, lucrarile de executie a unei fabrici de scule electrice, in localitatea... Suprafata construita a obiectivului va fi de 14.600 mp, cea achizitionata fiind de 67.000 mp. Capacitatea de productie va fi, in prima faza, de un milion de unitati anual, activitatea fiind concentrata inclusiv pe fabricarea de motoare, componente, dar si de asamblare. Finalizarea lucrarilor de executie este programata pentru luna..., demararea activitatii urmand a avea loc in primavara anului... Este prima investitie de acest gen a grupului... in Europa de Sud-Est, aprovizionarea urmand a fi efectuata si cu componente realizate de firme autohtone, care sa respecte insa standardele de calitate. Astfel, se are in vedere colaborarea cu producatori de... Sistemele realizate in cadrul fabricii vor fi destinate - in proportie de 95% - pentru... In etapa initiala, valoarea investitiei se ridica la aproximativ 15 milioane de euro. Pentru informatii suplimentare, lecturati articolul.

Ansamblu de vile in localitatea...
In apropierea statiunii..., pe malul Lacului..., va fi construit un ansamblu alcatuit din 26 de imobile (P+1E, cu suprafete cuprinse intre 180 mp si 217 mp), un club nautic, o statie ecologica de epurare a apei, terenuri de tenis si fotbal. Proiectul este promovat de firma..., serviciile de arhitectura / executie fiind asigurate de compania..., ambele din localitatea... Sistemul constructiv al locuintelor presupune fundatii si structura pe cadre din beton armat, inchideri exterioare din BCA (cu o grosime de 35 cm) avand izolatie din polistiren, tamplarie din PVC cu geam termoizolant si usi din lemn stratificat. Pentru fiecare locuinta, terenul aferent este de 450 mp. Lucrarile au inceput in luna mai 2005 si se vor incheia in... Pana in prezent, au fost realizate "la rosu"un numar de ... vile, executia fiind demarata pentru inca... unitati locative. Valoarea investitiei este estimata la 5 milioane de euro. Mai multe detalii, in paginile revistei. Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 250 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR! Click aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
TSV
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left