Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
BEI: Imprumut de 125 milioane de euro pentru reabilitarea termica din sectorul 1
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 29 Sep 2011 13:34
Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti a semnat, recent, un contract de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI), pentru finantarea programului de reabilitare termica a blocurilor din sector, informeaza un comunicat al edililor locali. "Acest parteneriat prevede acordarea unui imprumut in valoare de 125 de milioane de euro, rambursabil in 20 de ani, cu o perioada de gratie de 4 ani. Este cel mai mare credit acordat de BEI unei autoritati a administratiei publice locale din Romania. Prin imprumutul acordat de BEI, vor putea fi reabilitate din punct de vedere termic 365 de blocuri din sectorul 1 pana la finalul anului 2013, 190 de imobile urmand sa fie definitivate pana la finele lui 2011. Pentru a putea continua lucrarile si a inscrie noi imobile in cadrul programului de reabilitare termica singura solutie a fost cea a creditarii, deoarece, in anul curent, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu alocat fonduri in sectorul 1 pentru aceasta categorie de proiecte. Imprumutul reprezinta 75% din valoarea totala estimata a lucrarilor, 25% din suma totala fiind contributia bugetului local. ", a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. Pe raza administrativa vizata, reabilitarea termica a cladirilor de locuit multietajate se efectueaza gratuit pentru asociatiile de proprietari, costurile aferente acestora fiind preluate integral de administratia locala. Potrivit autoritatilor locale, "programul de reabilitare termica a blocurilor a fost lansat in anul 2007, in premiera de catre Primaria Sectorului 1, aceasta fiind totodata si prima administratie care a venit cu solutii pentru preluarea integrala a costurilor care ar fi revenit, conform legii, asociatiilor de proprietari. Modelul respectiv de finantare a fost preluat si de alte primarii din municipiul Bucuresti sau din tara".
Circa 750 de proiecte depuse si lucrari definitivate la 134 de blocuri
In anul 2008, s-au inscris in program primele 750 de asociatii de proprietari, aflate pe raza sectorului 1. Lucrarile propriu-zise au inceput in anul 2009, pentru ca, la sfarsitul acestuia, 84 de asociatii de proprietari sa beneficieze de rezultatele reabilitarii termice. Anul 2010 marcheaza finalizarea lucrarilor la alte 50 de imobile, pentru ca, in 2011, sa se atinga un numar total de 134 de blocuri la care lucrarile au fost finalizate din 2008 pana in prezent. Edilii locali din sectorul 2 al Capitalei au anuntat, recent, ca se afla la randul lor in plin proces de negociere cu BEI, pentru contractarea unui imprumut in valoare de 60 milioane de euro, cu aceeasi destinatie. In luna aprilie a.c., primarul sectorului 2 a anuntat ca in 2011 se vor termina lucrarile la 250 de blocuri, iar alte 250 de imobile vor intra in executie incepand cu luna septembrie a.c. In functie de sursele de finantare disponibile, se intentioneaza ca, in 2012, sa fie incluse in program inca 500 de cladiri multietajate si, daca aceasta intentie va fi transpusa in realitate, dinamica lucrarilor specifice din sectorul 2 va fi cea mai semnificativa din intreaga tara. Intrucat, pana in prezent, sursele de finantare nu au fost stabilite in mod cert, se pare ca volumul lucrarilor de reabilitare din sectorul 1 va deveni superior celui din sectorul 2. Informatii suplimentare, la www.primariasector1.ro
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left