Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 18 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
Cifra de afaceri de 1,5 milioane euro/an pentru SINTELECTRO SA
Actualitatea interna Publicat de AG&F 20 Oct 2003 11:30
(Pentru imagini - clic la rubrica Companii pag. 3) Infiintata in anul 1997 de catre doi actionari, "Sintelectro" SA din Ungheni, judetul Mures este una dintre cele mai importante vopsitorii in camp electrostatic pentru profile din aluminiu si otel. "Cifra de afaceri in crestere, de circa 1,5 milioane euro pe an, a permis efectuarea unor investitii importante - in valoare totala de peste doua milioane USD - care au vizat achizitia de tehnologie "Aludec", punerea in functiune in anul 2001 a unei instalatii la Bucuresti (subsidiara "All Colors") etc. Investitiile au fost efectuate inclusiv prin creditare. Sistemul Aludec permite imprimarea profilelor "brute" din aluminiu pentru tamplarie cu diverse nuante si texturi, inclusiv imitatii de lemn. Aproape 90% din activitatea "Sintelectro" si "All Colors" o reprezinta vopsirea in camp electrostatic a profilelor din aluminiu, diferenta fiind constituita de diverse prelucrari pentru export. Avem in total 60 de angajati, din care 45 activeaza in cadrul unitatii de productie din Ungheni, iar diferenta - la "All Colors" Bucuresti", a declarat pentru FEREASTRA domnul Nyaradi Laszlo, director al companiei.

Pot fi vopsite 10 tone de profile pe zi
Activitatea companiei urmeaza trendul sectorului de tamplarie si de constructii. Pentru obtinerea unei calitati deosebite, fluxul tehnologic de vopsire in camp electrostatic a profilelor din aluminiu include etape bine definite si supravegheate. Procesul debuteaza cu pregatirea suprafetei materialului inainte de efectuarea vopsirii, prin intermediul unei linii performante de pregatire a suprafetelor in flux intermitent, prin imersie. Procedura dureaza aproximativ 35 de minute si include operatii precum degresare, spalare repetata cu apa de la retea si clatire prin imersie, dezoxidare, cromatare, spalare cu apa demneralizata si uscare. "Instalatia este dotata cu aparatura de masura si reglare necesara procesului tehnologic, pentru asigurarea unei functionari optime la parametrii proiectati, in vederea obtinerii unei calitati deosebite. Se vopsesc profile si alte obiecte din aluminiu cu lungimea maxima de 8 m, inaltime de cel mult 1,5 m si latime - 0,8 m. Capacitatea maxima de productie este chiar de 8-10 tone/zi, in functie de tipul de profil. In 1999 am achizitionat prima linie de vopsire de mare capacitate, in 2000 - instalatia automata de pregatire, iar in anul urmator am investit in instalatia automata de vopsire de la Ungheni. Acoperim solicitari diverse, in orice cantitate, timpul standard de livrare fiind de 7-10 zile pentru comenzile mari. Comenzile de mici dimensiuni sunt grupate pentru optimizarea productiei, iar cele programate beneficiaza de livrari in 2-3 zile. Executam si vopsire in regim de urgenta, insa aceasta presupune costuri suplimentare. Pentru vopsirea in camp electrostatic sunt preferate profilele brute, deoarece operatiunea de revopsire costa mai mult, ca urmare a aplicarii unui strat mai gros de vopsea (normal - 60-80 microni; revopsire - 100-120 microni)", a adaugat domnul Nyaradi.

Se aplica 33 de culori standard sau alte 200 din gama RAL
Vopsirea profilelor din otel se face prin intermediul unei tehnologii de fosfatare amorfa cu fier, prin imersie. Operatiile initiale includ degresarea suprafetei, spalari repetate, decapare, fosfatare, pasivare si uscare. Grosimea stratului de fosfat obtinut este de 0,5-1 g/m, ceea ce asigura un suport optim pentru vopsire si protectie anticoroziva sporita a substratului. Dupa realizarea suprafetei de conversie, are loc aplicarea peliculei de vopsea sub forma de pulbere. Aceasta este pulverizata cu ajutorul unui pistol special care, datorita incarcarii electrostatice prin electrodul polarizat negativ, face posibila aderenta vopselei pe suprafata profilului. Cantitatea de pulbere pulverizata si marimea valorii de inalta tensiune se pot regla cu ajutorul pupitrului de comanda. Dupa vopsire, profilele sunt transportate prin intermediul unui sistem conveior in cuptorul de ardere, unde se realizeaza polimerizarea vopselei aplicate. Reglarea instalatiei se realizeaza automat, conform normelor germane DIN, timpul tehnologic fiind de asemenea presetat, afisat si controlat. "Echipamentele moderne, materiile prime de calitate si capacitatea mare de productie (1.500 m/24 ore) asigura promptitudinea serviciilor si calitatea optima a suprafetelor vopsite. Liniile performante de productie permit vopsirea profilelor din aluminiu in 33 de culori standard sau alte 200 de nuante din gama RAL, inclusiv culori speciale care sunt preparate in laborator (lucioase, mate, semilucioase, structurate, cu efect auriu etc.). Avem permanent pe stoc aproximativ 30 de tone de vopsea pulbere, iar pentru nuantele speciale termenul de aprovizionare este de maximum 14 zile de la data receptionarii comenzii cu specificatiile aferente (codul culorii, cantitate de vopsit). Asiguram o garantie de 5 ani pentru profilele din aluminiu vopsite in camp electrostatic", a precizat directorul companiei.

Segmentul propriu de piata se afla in dezvoltare
Investitiile "Sintelectro" in tehnologie moderna au fost efectuate pentru a asigura calitatea, iar compania a implementat standardul ISO 9001 care certifica garantia calitatii pentru produse si servicii. "Segmentul de piata pe care activam s-a dezvoltat lent, deoarece acum cativa ani se prefera importul de profile din aluminiu prevopsite. Datorita diversificarii cererii, producatorii de tamplarie din aluminiu si fatade cortina iau tot mai mult in considerare varianta vopsirii in camp electrostatic a profilelor metalice, care permite personalizarea ofertei", a adaugat domnul Nyaradi. Tehnologia "Aludec" reprezinta o solutie de ultima ora pentru decorarea suprafetelor. Aceasta permite impregnarea materialelor care rezista la temperaturi de maximum 200 grade C, precum aluminiu, otel, sticla, ceramica, plastic special etc. Pot fi reproduse cu fidelitate diferite texturi, imagini, nuante de lemn (nuc, brad, stejar, fag, cires, mahon etc.), granit, marmura. Pentru tamplarie, se vopsesc profile metalice de pana la 6.800 mm, tabla, materiale pentru placari (plane, curbe, in relief) etc. Tratamentul preliminar al suprafetei se realizeaza prin cromatare, care protejeaza si pregateste profilele pentru etapa urmatoare. Vopsirea de baza (initiala) se efectueaza cu pulbere, in camp electrostatic, prin intermediul unei tehnologii speciale. Impregnarea se executa cu ajutorul unui film, care garanteaza efectul "real" al texturii si calitatea produsului finit. Suprafata acoperita se verifica sub unghi oblic de circa 60 de grade de la o distanta de aproximativ 3 m, eventualele rugozitati, bule, zone opace, zgarieturi sau alte defecte fiind semnalate si eliminate. Luciul final al suprafetei este conform standardului Gloss 30 5 (ISO 2813), iar grosimea peliculei pe suprafata expusa este de minimum 60 microni (specificatii Qualicoat - ISO 2360). Profilele vopsite cu sistemul Aludec pot fi supuse prelucrarii uzuale ulteioare, suprafata impregnata nefiind afectata. De asemenea, au rezistenta sporita la intemperii si nu necesita intretinere speciala in exploatare.

Urmeaza o noua investitie la Timisoara
Profilele si elementele metalice vopsite in camp electrostatic de catre "Sintelectro" si "All Colors" au fost utilizate la realizarea de tamplarie care a echipat obiective din toata tara: sediul Romtelecom Cluj-Napoca, BCR si CEC Alba Iulia, Petrom Ploiesti, Hotel Continental Galati, Gara CFR Iasi, Selgros Brasov, magazine din reteaua Metro, BCR Resita, Steilmann Bucuresti, Hotel Dorobanti Bucuresti, Banca Transilvania Cluj-Napoca, sediul Novartis Bucuresti etc. In perioada urmatoare, vor fi livrate profile din aluminiu cu nuante de stejar pentru executia tamplariei necesare la modernizarea Hotelului Aro Palace din Brasov. "Ne adresam in special pietei interne, furnizand la export numai anumite produse. In perioada urmatoare vom deschide o vopsitorie in camp electrostatic la Timisoara, unde exista un potential insemnat pe care dorim sa il exploatam. Speram ca aceasta unitate de productie sa devina operationala din 2004, desi costurile investitiei sunt mai mari, depasind un milion de euro, pentru ca vom achizitiona spatiul de productie. Piata autohtona de tamplarie se perfectioneaza, iar proiectantii aleg sisteme de fatada performante pentru a evita riscurile", a incheiat directorul companiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left