Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 22 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
CONSULTANTA: Indicatii de utilizare a vitrajelor termoizolante triple
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 02 Apr 2010 09:00
Ordonanta cu privire la regimul de conservare energetica a imobilelor EnEV 2007, valabila pe teritoriul Germaniei, specifica o valoare de maximum 1,7 W/mpK pentru coeficientul de transfer termic al ansamblurilor de ferestre destinate utilizarii in cadrul lucrarilor de reabilitare a cladirilor existente. Amendamentele aduse la aceasta prevedere legislativa indica o scadere a valorii respective pana la nivelul de 1,2 W/mpK in 2012, respectiv sub 1 W/mpK pe termen mediu. Nivelurile necesare pot fi obtinute prin utilizarea unor sisteme de profile optimizate din punct de vedere termic, precum si prin folosirea geamului termoizolant cu trei foi de sticla, care asigura un coeficient de transfer termic de numai 0,7 W/mpK sau chiar mai bun. Avand in vedere posibila crestere a preferintelor pentru astfel de modele, se impune analizarea unor aspecte esentiale, in scopul prevenirii accidentelor si garantarii securitatii utilizatorilor.
Directiva europeana de performanta energetica a imobilelor (EPBD), intrata in vigoare incepand cu anul 2002, a constituit punctul de pornire al procesului de elaborare a ordonantei EnEV. Reducerea constanta a consumului de energie pentru incalzire si apa calda menajera a dus la inasprirea cerintelor tehnice prevazute in legea germana referitoare la sistemele de termoizolare si la tehnologiile de fabricatie a acestora. In prezent, a intrat deja in vigoare varianta EnEV 2009 care presupune o diminuare a coeficientului de transfer termic de la 1,7 W/mpK la 1,3 W/mpK. Estimarile arata ca, in 2012, gradul de exigenta va creste, ducand la impunerea unei valori de 0,9 W/mpK. Din punct de vedere tehnic, nivelul solicitat in prezent poate fi atins prin doua cai: coeficient de transfer termic al profilului de 1,1 W/mpK, al vitrajului de 1,1 W/mpK si un factor Ψ de 0,06 sau 2 W/mpK pentru profil, 0,7 W/mpK pentru geam termoizolant si aceeasi valoare pentru indicele Ψ. Incepand cu 2012, variantele ar putea fi 0,7 - 0,7 - 0,05 sau 1,4 - 0,4 - 0,05. Dupa cum se observa, prevederile legale pot fi respectate prin montajul geamului dublu sau triplustratificat. In ambele situatii, insa, este cat se poate de clar faptul ca au devenit necesare imbunatatiri semnificative aplicate atat la nivelul sistemelor de profile, cat si la cel al vitrajelor.
Optimizarea unitatilor de geam (IGU)
Dezvoltarea puternica a domeniului izolarii termice a fost o consecinta a inovatiilor implementate in industria de vitraje. Beneficiarii din multe state ale Europei Occidentale, inclusiv din Germania, prefera sa achizitioneze modelele cu trei foi de sticla. In afara caracteristicilor de eficientizare din punct de vedere termic si de furnizare a cantitatii necesare de lumina naturala, vitrajele termoizolante indeplinesc multe alte functii in cadrul unui imobil, cum ar fi cele legate de securitate, fonoizolare sau protectie impotriva incendiilor. Experienta castigata pana in prezent arata ca gradul de termoizolare asigurat de IGU poate atinge chiar nivelul de 0,5 W/mpK, performanta care este realizabila in cazul interstitiilor mici (de 10 mm - 12 mm) in care este inserat gaz inert de tip kripton. Gradul de disponibilitate al acestor sortimente este, totusi, destul de limitat, in timp ce costul tehnologiei respective se afla pe un trend ascendent. O solutie alternativa ar fi aceea a utilizarii argonului, cu o distanta dintre foile de sticla de 16 mm. In cazul in care IGU este supus unor factori climatici de stres mai severi, devine obligatorie luarea in considerare a utilizarii unor sortimente cu trei foi de sticla, avand astfel in structura doua cavitati in care exista gaz inert. Problema unor asemenea modele este aceea a reducerii duratei de exploatare. Aceasta este si cauza pentru care este indicata evitarea proiectarii unor geamuri de mici dimensiuni, factorii agresivi de mediu avand o influenta distructiva certa asupra sigilarilor.
***
Pentru dezvoltarea si eficientizarea activitatii, compania dumneavoastra trebuie sa aiba acces permanent la noile informatii sintetice cu privire la evolutia sectorului propriu de activitate. Redactia Agenda Constructiilor & Fereastra publica in fiecare editie analize sectoriale ce includ opinii ale operatorilor, comentarii, tabele si diagrame referitoare la evolutia pietei in intervalul 2009-2010 si estimari referitoare la perspectivele acesteia. Pentru exemplificare, va rugam sa accesati varianta demonstrativa: click aici!  
Pentru a receptiona datele in format complet va invitam sa transmiteti talonul de abonare completat la: tel./fax: 021/336.04.16/17; e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pentru oferta de abonare click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left