Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
NOU: Incertitudine economica in 2010 si posibila crestere in 2011
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 17 Iun 2010 14:23
Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au avertizat - in cursul zilei de miercuri, 16 iunie a.c. - asupra faptului ca actualele tensiuni de pe pietele financiare ar putea avea un impact real asupra cresterii economiei mondiale. Potrivit unui document publicat de institutia financiara internationala, preluat de Agence France Presse, "volatilitatea pietelor financiare s-a intensificat dramatic in ultimele saptamani, costurile de finantare au sporit, iar activele riscante au fost vandute in majoritatea regiunilor lumii". Specialistii FMI au lansat noi avertismente cu privire la posibila incetinire a ritmului de majorare a economiei globale, fragilitatea nivelului de recuperare a pierderilor si lipsa de perspective pe termen scurt/mediu fiind alte premise negative ce ar putea duce la aparitia unei noi etape de recesiune. Concluziile actuale au fost transmise de comitetul de conducere a FMI, din Washington, cu ocazia unei reuniuni a ministrilor de finante ai G-20, care a avut loc in intervalul 4-5 iunie a.c., in Coreea de Sud. "Tendintele recente ale pietelor financiare constituie un risc major pentru economia mondiala. Acestea ar putea avea efecte negative asupra datoriilor private sau suverane (ale statelor), asupra conditiilor de creditare si bilantului institutiilor bancare, asupra fluxurilor de capital etc. Principala ingrijorare rezida, in prezent, in faptul ca bancile s-ar putea sa nu faca fata unor asemenea socuri. Tarile ce inregistreaza datorii publice externe insemnate sau consemneaza un deficit fiscal fara precedent vor resimti cel mai puternic efectele instabilitatii pietelor financiare, existand posibilitatea intrarii acestora intr-o noua etapa de criza economica", se precizeaza in raportul FMI.
Reevaluare a situatiei economice in luna iulie, inclusiv pentru Romania
Masurile de ajustare fiscala, luate de guvernele din intreaga lume (cu precadere, in Europa), sunt mai dure decat se estimase initial si vor avea efecte negative directe in ceea ce priveste nivelul cererii. Expertii FMI considera, in continuare, ca o posibila crestere a consumului (intern sau pe piete terte) va duce la consolidarea tendintei de revenire a economiei globale. "Evenimentele din ultima perioada, consemnate pe pietele financiare, reflecta - de fapt - temerile investitorilor referitoare la viabilitatea datoriilor publice si private din Europa, incertitudinea politica tot mai mare si revizuirea prognozelor si perspectivelor economice fiind alte caracteristici care destabilizeaza piata mondiala de valori mobiliare. Conducerea FMI a anuntat ca, potrivit noilor date macroeconomice, va actualiza la data de 8 iulie 2010 estimarile institutiei cu privire la evolutia economiei mondiale. Cea mai recenta evaluare a FMI a fost data publicitatii in luna aprilie 2010, iar la capitolul intitulat "Perspective regionale si locale" se mentioneaza faptul ca, in Europa, Produsul Intern Brut (PIB) real al zonei euro va avansa cu numai 1% in 2010, respectiv +1,5% in 2011. In statele aflate in curs de dezvoltare din Europa Centrala si de Est (inclusiv Turcia) se vor inregistra salturi ale PIB real de 2,9% in acest an si 3,4% in 2011. In ceea ce priveste Romania, analistii FMI prognozau o majorare de 0,8% a PIB real pentru anul in curs, iar in 2011 tara noastra s-ar putea inscrie pe un curs de crestere economica superior fata de media regionala (+5,1%). Ramane de vazut, totusi, daca aceste proiectii vor putea fi sustinute de expertii FMI si in continuare, scaderea consumului intern din Romania (in contextul aplicarii masurilor guvernamentale de austeritate) putand genera corectii negative pentru principalii indicatori macroeconomici. Informatii suplimentare, la www.imf.org
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left