Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
PAGINA PERSONALIZATA


PINUM DOORS & WINDOWS

PINUM DOORS & WINDOWS

Adresa: Sos. Pipera nr. 48, Pavilion Administrativ, Et.2, Camera 19, Bucuresti, Sector 2
Telefon: 021/233.34.31
Fax: 021/233.16.64
E-mail: office@pinum.ro
Web site: www.pinum.ro
Domenii: Usi de interior
Descriere activitate
Fabrica de usi din lemn furnirui/melaminat, blindate de intrare in apartament, ferestre lemn si PVC.
Prezentare companie/institutie
PINUM: Investitii si dezvoltare, planificate pentru anul in curs
Societatea Pinum Doors & Windows a inregistrat in precedentul exercitiu financiar o cifra de afaceri de 6 milioane de euro si vizeaza pentru 2015 o majorare procentuala cel putin similara celei din 2015, care sa atinga efectiv un nivel de 30%. De asemenea, pentru anul in curs, managementul firmei are in vedere dezvoltarea unor investitii la nivelul sediului central din Bucuresti, respectiv extinderea showroom-ului din Pipera si inaugurarea unui nou spatiu de prezentare in zona Cotroceni. Showroom-ul din Pipera va avea o suprafata de 1.300 mp si va fi unul dintre cele mai mari spatii de acest tip din Europa de Est, asigurand posibilitatea prezentarii tuturor produselor pe care compania le realizeaza si le comercializeaza. In acelasi timp, conducerea Pinum are in vedere sporirea cotei exportului si obtinerea unei majorari de peste 25% a ponderii acestuia in vanzarile totale. In prezent, operatiunile de acest tip se deruleaza in Italia, in tari din Africa de Nord (precum Liban sau Algeria), dar si in Armenia, stat in care este activa o retea de distribuitori.

Francesco Curcio, director comercial al Pinum Doors & Windows:
„In acest moment se construieste mai mult pe segmentul rezidential, ca urmare a implementarii programului Prima Casa, dezvoltatorii pun mai mult accent pe calitate, iar beneficiarii au mai multe asteptari. In aceste conditii, piata se situeaza pe un trend ascendent, insa ne confruntam cu problema serioasa a preturilor de vanzare foarte scazute, in raport cu costurile de achizitie si productie. Totodata, exista inca pe piata societati care produc si comercializeaza ferestre cu un grad redus de calitate. Desi arata la fel cu ferestrele dotate corect, acestea nu sunt echipate corespunzator cu armaturi, feronerie si sticla care sa respecte indicatiile furnizorilor si standardele impuse in domeniu. Reversul acestui fenomen este acela ca beneficiarii sunt din ce in ce mai preocupati de calitate si performanta ridicata, fiind, totodata, foarte bine informati. Astfel, se face o eliminare a producatorilor ce nu respecta nici normativele, nici legea. In acest sens, in ceea ce ne priveste, venim cu numeroase si importante informatii care sa ajute clientii in adoptarea unor decizii corecte, pe termen lung, care sa elimine costurile crescute cu intretinerea sau chiar inlocuirea ansamblurilor respective”.

Noutatile anului 2015, lansate in cadrul expozitiei de profil MADE Expo - Milano
Oferta companiei Pinum Doors & Windows cuprinde usi de interior realizate atat in Romania, cat si in Italia, ferestre si usi termoizolante din PVC, fabricate deopotriva pe plan autohton si in Italia, tamplarie de interior/exterior din aluminiu, produsa in Romania, ansambluri din lemn stratificat executate in Italia, precum si usi blindate (marca Alias), usi tehnice multifunctionale si rezistente la foc (Ninz), parchet din lemn stratificat Berti (Italia) si Haro (Germania).
Contributia comercializarii usilor la vanzarile totale este de aproximativ 70%, diferenta revenind tamplariei din PVC, ansamblurilor din lemn stratificat si parchetului. Pe segmentul usilor de interior, se evidentiaza trei categorii de produse, respectiv gama „basic class” in care sunt incluse liniile Revers si Smart, „middle class”, cu seriile Innova si Light, precum si „high class”, care cuprinde seriile Elite, Filomuro, Silver-Crystal si Modo. Potrivit specialistilor firmei, toate produsele marca Pinum indeplinesc criteriile de selectie pentru fiecare categorie de cumparatori, distingandu-se prin calitate si siguranta in exploatare.
Cu ocazia targului specializat de la Milano - MADE Expo 2015 - au fost prezentate noile produse din gama usilor de interior „New Generation Of Line” si „Art Work Ellisse”, dar si noile ansambluri de tamplarie termoizolanta din lemn stratificat, placata la exterior cu aluminiu si infoliata la interior, serie ce se caracterizeaza prin imbinarea optima dintre nobletea lemnului si modernismul finisajului. Avand un design deosebit, aceste sortimente s-au bucurat de un real succes atat in randul arhitectilor, cat si in cel al investitorilor.
Trend sustinut de dezvoltare pe segmentul tamplariei din PVC
Potrivit declaratiilor reprezentantilor firmei, in ultimii patru ani, productia de tamplarie din PVC a cunoscut un trend ascendent, ca urmare a investitiilor permanente in linia de fabricatie, aceasta avand in prezent o capacitate de peste 600 unitati/saptamana.
„Cererea semnificativa pentru tamplaria din PVC destinata ansamblurilor rezidentiale, nivelul competitiv al capacitatii de productie si raportul optim calitate-pret situeaza in prezent compania in topul alegerii dezvoltatorilor si beneficiarilor autohtoni. In ceea ce priveste segmentul tamplariei din lemn stratificat, avem capacitatea sa oferim solutii de profil pentru proiectele de reabilitare a cladirilor istorice si pentru cele rezidentiale noi, avand in vedere faptul ca lemnul este un material nobil, cu o mare rezistenta in timp. Ansamblurile de acest tip sunt realizate in Italia si sunt insotite la comercializare de o serie complexa de servicii auxiliare”, a precizat Francesco Curcio, director comercial al Pinum Doors & Windows.
Diferente in tendintele de dezvoltare si achizitie a beneficiarilor autohtoni si a celor italieni
Grupul Nusco s-a specializat, incepand cu anii ‚60, in productia de usi de interior si tamplarie din lemn stratificat, ulterior fiind inclusa in activitate si realizarea ansamblurilor din PVC. In prezent, grupul detine una dintre cele mai performante unitati de productie din centrul si sudul Italiei si are o cota de piata superioara, intrucat in Italia nu sunt foarte multe fabrici similare. Daca in trecut clientii italieni optau cu precadere pentru achizitia de ansambluri din lemn, lemn placat cu aluminiu sau aluminiu, odata cu criza economica acestia si-au indreptat preponderent atentia catre achizitia de elemente din PVC.
Pe segmentul tamplariei din PVC, in Romania potentialul de dezvoltare este - potrivit managerilor Pinum - unul foarte ridicat, intrucat se construiesc proiecte noi. In Italia, piata este mult mai dificila, fiind marcata de absenta obiectivelor nou-construite. In schimb, preturile de achizitie sunt mult mai mari decat in Romania, unde acestea au un nivel foarte scazut, datorita concurentei neloiale. In acest sens, conducerea Pinum considera ca este imperios necesar sa se adopte, de catre autoritatile abilitate, anumite strategii cu temei legal care sa stopeze activitatea unor producatori ce nu respecta nici cele mai elementare norme si normative impuse atat de Romania, cat si de Uniunea Europeana. De asemenea, autoritatile romane ar trebui sa aiba in vedere micsorarea TVA pana la valoarea de 5% pentru toate proiectele rezidentiale, indiferent de valoarea de achizitie a acestora. In ansamblu, potentialul de dezvoltare este destul de ridicat, iar pe piata autohtona a constructiilor a fost remarcata deja o crestere semnificativa.
Gradul de informare a beneficiarilor se imbunatateste vizibil
Principalii parteneri si clienti ai Pinum sunt arhitecti, investitori, antreprenori, distribuitori si persoane fizice. „Accesam cu precadere proiecte importante de cladiri de birouri, industriale si ansambluri rezidentiale, dintre care am putea mentiona AFI Park 4 si 5, Bucharest 1, Ikea, INFLPR Magurele, Laguna Residence, Gama Residence si multe altele. Pentru fiecare dintre acestea, suntem preocupati permanent sa le oferim clientilor solutii si modele speciale, cu design deosebit si calitate superioara” a adaugat Francesco Curcio.
Pinum Windows & Doors are deja o experienta pe piata autohtona de peste 20 de ani, remarcandu-se, in principal, prin gradul sporit de calitate a produselor oferite si in ceea ce priveste instalarea acestora. Politica firmei presupune comercializarea cu precadere a unor produse cu un raport optim calitate-pret, care sa nu necesite interventii la scurt timp dupa achizitie. Specialistii companiei atrag atentia asupra calitatii multor sortimente similare si incurajeaza clientii in obtinerea de informatii suplimentare privind provenienta produselor, certificarea acestora si garantia oferita. Performanta acestor produse are o reala importanta pentru calitatea si confortul vietii beneficiarilor. Spre exemplu, anumite modele de usi, foarte populare in urma cu cativa ani in cadrul ansamblurilor rezidentiale, sunt comercializate in Romania cu toc si pervaze fixe, fara sa ofere posibilitatea de a fi personalizate. La instalare, peretele trebuie modificat, astfel incat acestea nu sunt deloc potrivite pentru ansambluri rezidentiale noi. Tendintele de achizitie ale beneficiarilor se orienteaza de la apartamente scumpe, dar slab calitative, catre unele economice, insa realizate cu materiale de calitate si alese cu grija. Acest trend caracterizeaza deopotriva segmentele rezidential, office, public si cel al centrelor comerciale sau hoteliere, toti dezvoltatorii optand pentru dotari de calitate care sa nu necesite noi interventii intr-un timp foarte scurt. Potrivit declaratiilor managerilor Pinum, pentru 2015 se preconizeaza dezvoltarea mai multor proiecte importante, de mari dimensiuni.
Pentru a veni in intampinarea solicitarilor beneficiarilor, conducerea Pinum a luat decizia sa diversifice gama de produse si sa dezvolte noi parteneriate pe termen lung, in vederea completarii paletei sortimentale. Dintre acestea se disting parteneriatele initiate si dezvoltate pentru parchet cu firmele Berti si Haro si cu Ninz, in domeniul usilor multifunctionale si rezistente la foc. Pentru marca Ninz, Pinum Doors & Windows este unul dintre cei mai activi distribuitori pe piata autohtona, detinand un departament tehnic special pentru aceasta categorie de produse. Un alt parteneriat important aflat in derulare este cel pentru usile blindate Alias, cu care se afla in derulare un contract de exclusivitate.
„Desi la debutul activitatii de productie usile de interior aveau cel mai ridicat grad de interes, in perioada recesiunii am incercat sa ne diversificam oferta. De asemenea, am investit in extinderea gamei de servicii auxiliare acordate, precum asigurarea unei garantii de 24 de luni, service in garantie si post-garantie, precum si in realizarea de produse personalizate, crescand, astfel, flexibilitatea in cadrul parteneriatelor pe care le avem in derulare. Am fost insa nevoiti sa reducem preturile, care sunt acum mai mici decat la inceputul recesiunii, dar nu am redus nivelul de calitate a produselor oferite.
Astfel, pentru Pinum, calitatea nu este doar o actiune, ci a devenit un obicei, fiind rezultatul unor eforturi inteligente pentru o continua dezvoltare a produselor. Adoptam aceasta strategie, intrucat suntem convinsi ca nemultumirea cauzata de calitatea indoielnica ramane in memoria clientilor mult timp comparativ cu satisfactia obtinerii unor preturi scazute. In ultimul timp, tendinta de crestere a livrarilor si sporirea cotei de piata pe segmentul proiectelor noi au fost factorii ce au determinat luarea deciziei de a reangaja o mare parte a lucratorilor cu experienta la care am fost nevoiti sa renuntam initial, din cauza crizei economice”, a mai subliniat Francesco Curcio.
Experienta indelungata a firmei pe piata autohtona de profil
Pinum Doors & Windows este parte a grupului Nusco (Italia). Presedintele companiei, Mario Nusco, a inceput sa colaboreze cu fabrica de mobila Pipera in anul 1981. Daca pana in 1992 grupul Nusco a fost doar client al fabricii din Pipera, din acel moment acesta a devenit actionar al unitatii de productie, iar in 1998 a achizitionat-o integral, nu inainte de a face investitii in echipamente de productie in valoare de 1,2 milioane de dolari. In prezent, fabrica de usi din Pipera are o capacitate de productie de 50.000 usi/an si peste 100 de angajati, iar echipa ce se ocupa de realizarea tamplariei din PVC este formata din peste 50 de lucratori. Devenita activa la inceputul acestui an, noua fabrica, edificata pe o suprafata de 4.000 mp, este dotata cu utilaje marca Graf Synergy (Italia).
Pe piata locala, livrarile se efectueaza pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul unei retele de aproximativ 30 de distribuitori activi, prezenti, in principal, in cele mai importante orase din Romania, precum Constanta, Cluj-Napoca sau Brasov. Totodata, se efectueaza livrari si prin intermediul unei retele de aproximativ 20 de showroom-uri. O alta categorie importanta este reprezentata de proiectele imobiliare accesate in mod direct, pe plan national. Firma dispune de un stoc temporar de produse, cu o valoare de peste 1,5 milioane de euro, care permite livrarea comenzilor in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.
PINUM WINDOWS & DOORS: Investments planned for this year
Pinum Doors & Windows company - part of Nusco Group - has recorded, in the previous financial year, a turnover of 6 million euro and aims to increase the sales in 2015 to achieve a growth level of 30%. For the current year, the management is considering investments at headquarters in Bucharest, intending also to expand the showroom in Pipera to 1,300 sqm and to open a new store in Cotroceni. In this way, the showrooms total area will be one of the largest in Eastern Europe, providing the possibility to present all the products of the company. At the same time, Pinum management established an ambitious target to increase the export share through a level of 25% in total sales. Currently, such operations are carried out in Italy, the North African countries (such as Lebanon or Algeria), and also in Armenia, where is active a dealer network. Nusco Group has specialized, since the early of 60's, in the production of interior doors and wood joinery, and after that was involving also in the PVC field. The group owns one of the most advanced production facilities located in central and southern Italy and holds a high market share on peninsular market, albeit in Italy there are many similar factories. The development potential for PVC joinery segment in Romania is very high, according to Pinum managers opinion, as the new projects are emerged these days. On the contrary, in Italy, the conditions are more difficult, because of the lack of new buildings. Instead, purchase prices are much higher than in Romania, where is recorded a very low level due to unfair competition. In this regard, is imperative the relevant authorities to adopt certain strategies with a legal basis to stop the work of producers who do not comply with any of the rules and regulations imposed both by Romanian and the Union European legislation. Also, the Romanian authorities should consider to reduce the amount of VAT to 5% for all residential projects, irrespective of their purchase value. Overall, the development potential is quite high and the domestic construction market was already registered a significant increase.
(articol aparut in revista TOP-Fereastra, editia Mai 2015)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ghid_montaj
SISECAM
athena_370px
rehau
2021-video-fer
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
ALUPROF
trocal
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE