INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
ABC PROFESION'AL DESIGN SRL |
Adresa: Str. Deleni nr. 8, Bl. T63, Sc. 2, Ap. 44, Bucuresti, Sector 2 |
Telefon: 021/242.68.79 |
Fax: 021/242.68.80 |
Mobil: 0723-623.450 |
E-mail: office@abcpro.ro |
Web site: www.abcpro.ro |
Persoana de contact: ing. Cristian Bulbuc |
Domenii: Furnizori de servicii |
Descriere activitate Proiecte de executie complete pentru pereti cortina, luminatoare, cupole, verande, atrium-uri. |
Prezentare companie/institutie VREMEA ageamiilor si a proiectarii "dupa ureche" a trecut
Cristian Bulbuc
Functia/Firma: administrator, ABC Profesion’Al Design;
Experienta profesionala: 35 de ani in domeniul proiectarii.
Cristian Bulbuc este unul dintre cei mai apreciati proiectanti de pereti cortina si fatade ventilate din Romania, in ultimele aproape trei decenii expertul roman punandu-si puternic amprenta pe o serie de proiecte reprezentative.
- Cum percepeti evolutia actuala a domeniului constructiilor?
- Se executa atat cat se cere si se cere atat cat suporta suprafetele de constructie. Actualmente, este vizat orice tip de teren, indiferent daca pe amplasamentul respectiv au fost fabrici care urmeaza a fi demolate, parcuri, zone interimobiliare etc., toate urmand sa devina suport pentru viitoarele cladiri. Zonele urbane sunt pretutindeni in expansiune, iar in tara noastra cu predilectie, pentru ca autoritatile care avizeaza lucrarile de orice fel inca nu au nicio raspundere in fata unei entitati superioare care sa limiteze justificat si legal aceste dezvoltari haotice.
- A generat criza economica imbunatatiri la nivelul mentalitatilor antreprenorilor si furnizorilor de sisteme? - S-a mai cernut din pleiada de „atotcunoscatori” din domeniu si au continuat doar cei care au inteles regulile de baza. Unii furnizori de sisteme se straduiesc, impinsi de concurenta dura si de cerintele de eficientizare energetica, sa produca solutii de anvelopare inovatoare, performante si atractive din punct de vedere al aspectului, iar antreprenorii straini vin cu principii de utilizare adaptate normelor valabile pe piata europeana. De aceea cladirile se proiecteaza si au cerinte de executie la parametri superiori anilor trecuti. Mai greu se aliniaza o parte dintre companiile autohtone, care inca apeleaza la o abordare care s-a dovedit deja ineficienta si care se bazeaza pe folosirea materialelor de clasa inferioara, considerand ca beneficiarul nu sesizeaza diferenta.
- Cat de racordate sunt firmele de proiectare din Romania la legislatia comunitara? - Companiile conduse de manageri cu experienta isi continua parcursul si preiau din mers noutatile legislative, aceasta fiind o cerinta sine qua non. Epoca ageamiilor si a proiectarii „dupa ureche” a cam trecut. Este necesar insa ca nivelul de profesionalism sa fie mentinut la valorile cerute de piata. Chiar si acest profesionalism este o marfa care, daca este corect promovata, asigura castiguri atat celui ce o ofera, cat si celui care beneficiaza de ea.
- Cum considerati ca va evolua acest domeniu pe termen scurt si mediu? - Segmentul de fatade cortina din Romania va inregistra o evolutie accelerata in perioada urmatoare. Lumea s-a obisnuit deja cu aspectul cladirilor imbracate cu aceasta „haina” din sticla si metal, constientizeaza diferentele dintre constructiile clasice si cele actuale din punct de vedere al aspectului si utilitatii, apreciindu-le ca pe un factor care contribuie la integrarea in urbanismul international. Desigur, acest model nu va fi unicul folosit - nici n-ar fi indicat - dar „presarat” in mediul urban dupa o alegere inteligenta si adaptata ambientului, in conditiile unei proiectari si puneri in opera corecte, va aduce beneficii majore.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Ianuarie-Februarie 2017)
|