Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 24 Iunie 2021
GHID de INSTALARE
Home - INDEX COMPANII - Furnizori de servicii - NEW HOUSE DESIGN PROJECT SRL
PAGINA PERSONALIZATA


NEW HOUSE DESIGN PROJECT SRL

NEW HOUSE DESIGN PROJECT SRL

Adresa: Bucuresti DN3 km 21 + 850 m, Branesti, Judet Ilfov
Telefon: 0372-763.235
Fax: 0372-870.824
E-mail: office@nhdp.ro
Web site: www.vopsitoriepvc.ro
Domenii: Furnizori de servicii
Descriere activitate
Servicii de vopsire a profilelor si tamplariei din PVC, a suprafetelor din sticla cat si a materialelor utilizate in decorari interioare si exterioare (importator si distribuitor al produselor companiei FEYCO AG Elvetia).
Prezentare companie/institutie
Software de control al gestiunii si fabricatiei implementat de NHDP
 
 
 
 
 
 
Alex Moise (36 de ani)
Functia/Firma: administrator, New House Design Project;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul finisajelor.
 
In ultima perioada, compania New House Design Project (NHDP) si-a consolidat pozitia competitiva pe piata nationala de finisaj al sistemelor destinate executiei de tamplarie termoizolanta, capacitatea de procesare pe segmentul de infoliere fiind majorata prin achizitia celei de-a doua linii specializate in astfel de operatiuni. Obiectivul de integrare a activitatii prin oferta unor servicii de tip „all in one” a fost urmarit cu perseverenta in ultimii ani, ceea ce a dus la o imbunatatire constanta a performantelor financiare.
 
- Ce rezultate ati inregistrat recent, pe fondul redresarii segmentului de ferestre/usi?
- Prin finalizarea celei mai recente investitii care s-a concretizat prin achizitia celui de-al doilea echipament de la Fux Austria, tintim pentru 2016 o dublare a cifrei globale de afaceri, volumul incasarilor urmand sa atinga pragul psihologic de un milion de euro. Daca ne gandim ca aceasta inseamna, practic, o dublare a performantelor consemnate in anul precedent, consideram ca ne aflam pe drumul cel bun.
- Cum gestionati portofoliul actual de clienti?
- Aceasta este o misiune tot mai dificila, intrucat numarul partenerilor creste de la o zi la alta. Actualmente, colaboram cu peste 25 de companii din bransa (in total 150 pentru toate tipurile de finisaje), din care patru (respectiv zece) sunt firme de mare calibru. Avand in vedere diversitatea serviciilor promovate, am resimtit necesitatea automatizarii gestiunii - si nu numai. Astfel, am dezvoltat o aplicatie software, capabila sa eficientizeze operatiunile specifice, iar in prezent aceasta este complet functionala, reusind sa controleze complet operatiunile, de la inregistrarea comenzilor pana la emiterea facturii. In scurt timp va deveni disponibila, de asemenea, optiunea oferita beneficiarilor de a-si configura online cererea, fapt ce va contribui la cresterea randamentului activitatii.
- Care sunt problemele majore cu care va confruntati in mod curent?
- Din acest punct de vedere, nu ne putem plange prea mult. Singura dificultate este legata de rulajul destul de scazut al banilor, pe fondul intarzierii platii creantelor. Se poate spune ca fenomenul respectiv este generalizat si, chiar daca nu inregistram pierderi, suntem nevoiti sa folosim cateodata resursele proprii pentru asigurarea stocurilor necesare de materii prime si materiale. Nu stim cum poate fi solutionata o astfel de problema, ce poate fi incadrata, mai degraba, in registrul cutumelor mediului de afaceri autohton.
- Ce prognoze aveti in legatura cu evolutia cererii pe segmentul unde activati?
- Suntem destul de optimisti, iar atitudinea noastra este sustinuta de faptul ca numarul de clienti ai companiei noastre creste permanent, mai ales pe segmentul de infoliere a profilelor. Desi cota de piata a NHDP este, momentan, de maximum 10%, in perioada urmatoare aceasta va creste in mod sustenabil, pe fondul orientarii tot mai pregnante a beneficiarilor catre alternative la tamplaria alba. Nu intentionam ca in perioada urmatoare sa sporim capacitatea de fabricatie, insa acest lucru nu este exclus pe termen mediu si lung, in functie de evolutia cererii.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Octombrie 2016)
 

 
NHDP: Vopsire si infoliere a profilelor PVC intr-un centru integrat de finisaje
New House Design Project (NHDP) este, in prezent, unul dintre cei mai competitivi furnizori de servicii de finisaj din Romania, punand la dispozitia partenerilor locali o oferta integrata, ce include solutii complete pentru componentele folosite in industria de tamplarie termoizolanta - si nu numai. Realizand, in 2014, o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei, in crestere cu aproape 15% fata de anul fiscal anterior, compania se plaseaza pe un trend ascendent, sustinut de strategia de dezvoltare implementata de echipa manageriala, ce presupune, printre altele, punerea bazelor unui centru complex de finisaje industriale. Astfel, recent, compania a finalizat implementarea unui program de dezvoltare in valoare de 0,3 milioane de euro, ce are ca obiectiv central oferta de servicii integrate de finisare a elementelor de tamplarie termoizolanta, indiferent de materialul din care sunt executate acestea.

Alex Moise, administrator al New House Design Project:
„Obiectivul nostru principal este acela de a consolida parteneriatele de afaceri derulate cu partenerii actuali si de a atrage noi clienti care sa beneficieze de oricare dintre serviciile existente in oferta companiei. De aceea, am creat acest centru complet de finisaje, in care oricare dintre firmele colaboratoare poate aduce pentru procesare atat profile din PVC, cat si sisteme din aluminiu, ce se pot finisa in toate variantele disponibile in acest moment pe piata, respectiv vopsire lichida, electrostatica sau infoliere”.

Scurtarea termenelor de livrare si majorarea substantiala a calitatii
Integrate in cadrul unui program de tip „all in one”, operatiunile specifice realizate in cadrul acestui prim centru complet de finisaje industriale presupun vopsirea si infolierea profilelor din PVC, acoperirea in camp electrostatic a reperelor din aluminiu, respectiv vopsirea elementelor vitrate. „Prin utilizarea unor tehnologii performante, de ultima generatie, ce asigura productivitati sporite si o calitate ridicata a finisajelor, la care se adauga scurtarea la maximum a termenelor de livrare, NHDP vine in intampinarea partenerilor sai cu o oferta completa, ce prezinta avantajul deservirii acestora dintr-o singura sursa. Aceasta inseamna, printre altele, simplificarea procedurilor contractuale, minimizarea riscurilor si eficientizarea activitatii. Motivul principal care a stat la baza ideii de implementare a proiectului a fost constituit de cererea tot mai mare din partea clientilor nostri de a beneficia de servicii de inalta calitate, precum si de perioade rezonabile de procesare”, a declarat Alex Moise, administrator al societatii.
Pistoale de pulverizare Gema, de inalta performanta
La inceputul lunii iunie a.c., NHDP a demarat operatiunile de acoperire a profilelor din aluminiu si a celor metalice. Managerul firmei a subliniat ca „procesul tehnologic de vopsire in camp electrostatic presupune, intr-o prima faza, aplicarea unui pre-tratament cu ajutorul unui utilaj special, ce realizeaza, in mod automat, toate operatiunile necesare in faza de pregatire a profilelor. Pentru piesele din otel cu forme atipice si un nivel ridicat de contaminare, procesul respectiv se deruleaza cu ajutorul unei instalatii „Lance”, de curatare cu jet de apa sub presiune. In faza de vopsire, se utilizeaza o instalatie de conveiere semiautomata, ce transporta elementele la cabina de tip monociclonic, dotata cu pistoale de pulverizare de inalta performanta tip ITW Gema OptiFlex 2 W, echipate cu sistem electronic de vibratie. Operatiunile de polimerizare si uscare se realizeaza in interiorul cuptorului dotat cu cinci linii de transport, care prezinta avantajul procesarii unui numar mare de profile la fiecare ciclu. Acesta are dimensiuni de 1.500 mm x 1.800 mm x 6.500 mm si o capacitate totala de incalzire de 120.000 kcal/ora, fiind echipat cu sisteme electrice furnizate de Siemens si Schneider Electric, respectiv cu motoare Gamak si Watt. Camera de ardere este fabricata din otel inoxidabil, controlul caldurii interioare efectuandu-se prin intermediul unui sistem digital ce asigura mentinerea valorilor termice la nivelul prestabilit, cu ajutorul unor ventilatoare cu putere de 0,53 kW”.
Instalatie de mare productivitate pentru laminarea profilelor din PVC
Cea mai recenta achizitie, aflata in faza finala de testare si care urmeaza sa intre in productie in viitorul apropiat, este constituita de linia de infoliere marca Fux Austria. Echipamentul include un utilaj de debitare a rolelor de folie cu latime de 660 mm si o instalatie de aplicare a foliei de tip Fux 83-PLM-314. „Acesta din urma reprezinta un utilaj cu performante tehnice superioare fata de celelalte modele existente pe piata de profil, datorita multiplelor accesorii din dotare, ce reduc in mod semnificativ timpul de reglaj si imbunatatesc, implicit, productivitatea. Dintre echiparile aditionale se remarca duza de aplicare a adezivului hot-melt, care are un reglaj complet automat si permite setarea prin intermediul panoului de comanda atat a cantitatii de adeziv, cat si deschiderea fantei la latimea necesara. Un alt avantaj semnificativ este dat de posibilitatea pozitionarii duzei in oricare parte a echipamentului, oferindu-se posibilitatea amplasarii profilului mai aproape de operator. Unitatea de pozitionare a foliei, avand rolul de a mentine marginea materialului exact in locul destinat, indiferent de miscarile rolei, constituie un alt element care duce la reducerea pierderilor si scaderea timpului de operare. Aplicarea «primerului» pe profile se efectueaza cu ajutorul pompelor sub presiune, fara a se permite contactul acestuia cu aerul in niciun moment inainte de aplicare. Viteza de procesare este sporita inclusiv prin folosirea unui sistem de role multipunct, care faciliteaza setarea rapida a rolelor de ghidaj. Zona de infoliere propriu-zisa include 20 role de presare cu sistem de reglaj de tip parghie, precum si 4 placi presetate, astfel incat intreaga linie poate fi modificata pentru procesarea unui profil cu sectiune diferita in mai putin de 15 minute”, a mai afirmat oficialul companiei.
Piata de tamplarie termoizolanta este principalul beneficiar al centrului de finisaje
In ceea ce priveste procesul de vopsire lichida, acesta se realizeaza prin intermediul a doua cabine industriale marca Nova Verta, ce permit procesarea unor rame avand dimensiuni de pana la 6.000 mm x 3.500 mm. Totodata, dotarea include un echipament special cu sistem automat de pulverizare, avand o capacitate de 1.300 ml/ora. Toate operatiunile de acoperire sunt efectuate prin intermediul unor pistoale de vopsit cu tehnologie HVLP („high volume - low presure”), marca DeWilbiss. Managerul companiei a adaugat ca „intregul sistem tehnologic descris anterior asigura reducerea semnificativa a cheltuielilor logistice ale partenerilor. Principala zona de adresare ramane, in continuare cea a inchiderilor perimetrale, indiferent daca este vorba despre tamplarie termoizolanta, usi de garaj, profile arhitecturale sau sisteme de protectie solara si impotriva insectelor. De asemenea, un obiectiv vizat este cel al segmentului placarilor cu sticla arhitecturala vopsita, folosita, de regula, in designul interior al spatiilor comerciale”.
Prognoze de crestere cu 80% a cifrei de afaceri in 2016
Perspectivele pe termen scurt si mediu sunt destul de optimiste, avand in vedere inclusiv evolutia pietei de profil. In acest sens, Alex Moise a aratat ca „estimarile pentru anul in curs in ceea ce priveste rezultatele financiare indica o crestere de aproximativ 40% a cifrei de afaceri, ca urmare a extinderii bazei de servicii oferite partenerilor. De asemenea, pentru 2016 suntem chiar mai increzatori in evolutia optima a cererii, astfel incat prognozam o ajustare pozitiva a incasarilor cu o valoare cuprinsa intre 70% si 80%. Daca, in ceea ce priveste situatia din anul in curs, majorarea va fi dictata, in proportii diferite totusi, de lansarea operatiunilor de finisare in camp electrostatic, pe de-o parte si de sporirea cu 20% a comenzilor de vopsire a profilelor din PVC, pentru exercitiul financiar urmator avem convingerea ca avansul va fi o consecinta directa a diversificarii gamei de servicii prestate”.
NHDP: Industrial finishing center, for glass, PVC and aluminum profiles
New House Design Project (NHDP) is currently one of the most competitive Romanian suppliers of professional finishing services, providing integrated solutions for local partners, which include dyeing and laminating operations of the components used in insulated joinery industry - and beyond. Reporting in 2014 a turnover of 1.2 million RON, up 15% compared to the previous fiscal year, the company recorded a good performance, supported by the development strategy recently implemented, which involves, among others, laying the foundations for a complex industrial center for finishes. The firm has completed during the current year the implementation of an investment program worthing 0.3 million euro, which aims to offer integrated services of covering the special profiles, regardless of the material from which they are made. Included in a "all in one" program, the operations refer at dyeing or laminating PVC profiles, electrostatic coating of aluminum elements and glass painting. Through the use of advanced next-generation technologies, ensuring an increased productivity and high quality final products, plus a shortening of delivery terms, NHDP meets its partners needs with a complete offer, which has the advantage of delivering the specific services from a single source. This means simplifying contractual procedures, minimizing risk and improving productivity. The main reason behind the idea of implementing the project was set up by growing demand for high quality service and for a reasonable period of processing. For the next period, the company management estimates an increase of 40% in terms of turnover, based on the expansion of services. For 2016, they are even more confident in the optimum development of the company, forecasting a positive adjustment to earnings forecast to a range between 70% and 80%. Thereby, the current approach will bring the expected growth in terms of turnover and ensure sustainable development of the company into a market which is in a full process of recovery, where demand for high-quality solutions is growing and the consumers requirements impose particular attention regarding the quality of finishing.
 
(articol aparut in revista Fereastra, editia Septembrie 2015)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
athena_370px
2021-video-fer
ghid_montaj
rehau
SISECAM
A aparut editia
MAi 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
ROTO
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE