Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - ROMTERA PRODUCT SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ROMTERA PRODUCT SRL

ROMTERA PRODUCT SRL

Adresa: Sos. Brailei, km 7, Buzau, Judet Buzau
Telefon: 0238/726.584
Fax: 0238/726.585
E-mail: office@romtera.ro
Web site: www.romtera.ro
Domenii: Accesorii & sisteme de fixare
Descriere activitate
Romtera Product are ca principala activitate productia de profile din PVC marca WINPLAST (lambriu si glaf).
Prezentare companie/institutie
ROMTERA PRODUCT utilizeaza la maximum capacitatea de productie
 
 
 
 
 
 
Eren Koc (34 de ani)
Functia/Firma: administrator, Romtera Product;
Experienta profesionala: 11 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Compania Romtera Product, din Buzau, mizeaza si anul acesta cel putin pe o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul de aproximativ 20,6 milioane de lei, inregistrat in 2021 si 2022, existand si posibilitatea obtinerii unei usoare cresteri de pana la 5% a rezultatelor financiare. Eren Koc, administratorul firmei, mentioneaza ca, pana acum, situatia pare sa fie buna, insa mai sunt sase luni pana la finele anului, iar daca este liniste si ajuta piata, spre deosebire de ceea ce s-a intamplat in timpul pandemiei si la debutul razboiului din Ucraina, cand intreaga regiune a fost afectata in mod semnificativ, lucrurile se pot imbunatati.
 
- Precizati cum au evoluat, in ultima perioada, numarul de comenzi pentru produsele specifice si conditiile de piata.
- In ultimul timp, am inregistrat o mentinere a numarului de comenzi. Cresterile preturilor la energie si la combustibil si-au facut simtita prezenta si in activitatea proprie, dar incercam sa minimizam pe cat se poate aceste pierderi. Totodata, am finalizat, recent, o investitie in valoare de 500.000 de euro, care a presupus instalarea de panouri fotovoltaice, iar la finalul unui an intreg de functionare, o sa ne dam seama cu cat contribuie mai exact acest proiect la costurile totale. O problema presanta careia trebuie sa ii facem fata este reprezentata de lipsa muncitorilor calificati. In ceea ce priveste costurile materiilor prime, a trebuit sa ne adaptam si noi la majorarile carora a fost necesar sa le faca fata toate firmele de profil. Pentru a nu bloca relatia cu partenerii, dintr-o majorare de 70%, am decis sa ne asumam un procent de 50% si sa renuntam la o parte din profit.
- Mentionati cum ati decis sa va dezvoltati activitatea in ultimul timp.
- In cadrul companiei, dezvoltam permanent proiecte de investitii, intrucat asa trebuie sa se intample intr-o unitate in care se deruleaza activitati de productie. Astfel, in prezent, suntem in discutii pentru achizitia catorva utilaje noi la glafuri, care ar urma sa contribuie la majorarea capacitatii de fabricatie si la automatizarea operatiunilor. Totodata, dezvoltam permanent investitii pentru digitalizarea activitatilor, in ceea ce priveste activitatile de birou, productia sau transportul. Suntem de parere ca orice noutate care ne poate ajuta este binevenita.
- Detaliati activitatile de productie si distributie pe care le desfasurati.
- Activitatea proprie consta in productia de glafuri (in proportie de 40% din total) si comercializarea de lambriuri si elemente de compartimentare. Glafurile sunt fabricate sub marca Winplast, iar pentru fabricarea lor dispunem de o capacitate de productie de 800 unitati/zi, pe care o exploatam, in prezent, aproape in totalitate. Materiile provin atat din Romania, cat si din import (din Europa), in cazurile in care nu le gasim pe plan autohton. Ne distribuim glafurile la nivel national, atat in mod direct, prin intermediul a doua puncte proprii de lucru din Buzau si Valea Calugareasca, cat si prin intermediul unei retele care include cateva sute de distribuitori. De asemenea, aproximativ 50% din productia de glafuri din 2022 a fost exportata pe piete din Europa.
(articol aparut in revista Fereastra, editia August 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left