Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


SOUDAL SRL

SOUDAL SRL

Adresa: Str. Calea Darzei nr 86A, Comuna Crevedia, Darza, Judet Dambovita
Telefon: 021/351.58.04
Fax: 021/351.58.04
E-mail: office@soudal.ro
Web site: www.soudal.ro
Domenii: Adezivi si spume poliuretanice
Descriere activitate
Sisteme profesionale de montaj pentru ferestre, spume poliuretanice, izolanti, adezivi, benzi hidroizolante.
Prezentare companie/institutie
SOUDAL: Expansiunea in teritoriu, caracteristica activitatii din 2014
Grupul Soudal - Belgia, unul dintre cei mai importanti producatori internationali de sigilanti, adezivi, spume poliuretanice si izolanti pentru acoperisuri, produse destinate atat utilizatorilor profesionali, cat si celor de tip DIY, are o politica de afaceri orientata preponderent catre efectuarea de investitii in cercetare si dezvoltare, crearea de inovatii (proiectate in cadrul departamentului propriu de cercetare si dezvoltare) si adaptarea pe termen lung la cerintele fiecarei piete pe care este activ. Cu o cifra de afaceri care a atins anul trecut nivelul de 592 milioane de euro si incasari in crestere cu aproximativ 10% pentru anul in curs, activitatea holdingului a fost marcata anul acesta de mai multe achizitii si fuziuni importante. Reprezentanta din Romania, activa pe piata autohtona din anul 2007, a inregistrat in ultimii ani o permanenta crestere, atingand in 2013 o cifra de afaceri de 9,4 milioane de lei, care, potrivit managerilor firmei, se va majora anul acesta cu inca 34%.
 
Jerzy Bazan, director general al Soudal Romania:
„Rezultatele noii strategii de afaceri nu au intarziat sa apara si s-au facut vizibile printr-o crestere semnificativa a activitatii pe segmentul de retail, dar si printr-o nevoie aflata in permanenta crestere pentru extinderea echipei de angajati, desi la nivel general pe piata autohtona a materialelor de etansare a fost inregistrata anul acesta o involutie generata, in principal, de scaderea investitiilor majore in domeniul constructiilor”.

Trei achizitii importante, definitivate anul acesta
Planul de achizitii strategice nu s-a aplicat intr-un spirit corporatist, ci s-a pastrat nealterat cultul afacerii de familie, promovat si astazi de fondatorul Soudal, Vic Swerts, respectandu-se in acelasi timp specificul fiecarei firme si piete in parte. Prima investitie importanta definitivata in 2014 a fost reprezentata de achizitia firmei Accumetric, din Elizabethtown - Kentucky, SUA. Aceasta comercializeaza sigilanti pentru mai mult de 2.500 de companii la nivel global, avand o experienta de peste patru decenii in acest domeniu. Pozitia Accumetric este foarte puternica in SUA, firma avand, totodata, societati afiliate in India si Thailanda si o activitate de export de succes in Asia. Cu o crestere semnificativa a vanzarilor in ultimii ani, produsele Accumetric care consemneaza un succes semnificativ pe piata sunt Boss, Dynatex si CPI. Accumetric va continua sa functioneze sub aceasta denumire si in calitate de afiliat al Soudal, pe termen scurt urmand a fi derulate investitii in dezvoltarea fabricii din Elizabethtown, cu o valoare de aproximativ 15,5 milioane de euro. Prin aceasta achizitie, holdingul belgian intentioneaza sa-si consolideze pozitia pe piata americana si sa-si extinda activitatea in zona Asiei de Sud-Est.
Programul de dezvoltare al concernului din acest an a continuat cu inaugurarea unei noi subsidiare in Sydney, care a devenit a 44-a filiala internationala a grupului. Aceasta a fost creata prin integrarea activitatii companiei Soudis, importatorul exclusiv al produselor Soudal de-a lungul a mai multor ani, la nivelul continentului australian. Numele noii subsidiare va fi Soudal Australia, aceasta continuand dezvoltarea marcilor cunoscute deja, respectiv Fix ALL, Silirub si Genius Gun. Implicarea directa a Soudal pe aceasta piata va deschide un nou drum pentru produsele inovatoare care si-au confirmat, de altfel, calitatea in aceasta parte a lumii. Totodata, vor fi introduse in oferta reprezentantei concepte noi, luand permanent in considerare cerintele specifice ale pietei australiene, o zona cu un potential sporit de dezvoltare.
Cea de-a treia investitie importanta, perfectata anul acesta de Soudal, consta in preluarea integrala a companiei Zaklady Chemiczne Bochem, din Polonia, producator independent de adezivi industriali pentru constructii, mobila, incaltaminte si industria auto. Compania poloneza realizeaza incepand din anul 1991, in cele doua unitati de productie din localitatea Pionki, situata langa Varsovia, o gama diversa de adezivi pentru diverse industrii, exportand aproximativ 40% din productie in tari din Europa Centrala si de Est. In continuare, firma isi va pastra echipa manageriala si va activa sub nume propriu in cadrul grupului. „Achizitia Bochem este un pas important pentru noi si ne ofera oportunitatea de a ne extinde competentele. Combinata cu reteaua de unitati Soudal din intreaga lume, aceasta va contribui fara dubii la cresterea viitoare a grupului Soudal in urmatorii ani”, a declarat Vic Swerts, fondator si presedinte al Soudal.
Cifra de afaceri de peste 570 de milioane de euro, estimata la nivel de grup
Cea de-a treia achizitie contribuie semnificativ la planul de crestere a cifrei de afaceri si a cotei de piata la nivel international, implementat in 2014 la nivelul holdingului. Acesta s-a materializat prin efectuarea celorlalte doua achizitii semnificative, respectiv Soudis (Australia) si Accumetric Group (SUA), dar si a uneia de dimensiuni mai mici, respectiv o firma din localitatea Chennai - India. Astfel, se asteapta ca incasarile Soudal sa se majoreze cu aproximativ 80 milioane de euro in actualul exercitiu financiar, atingand nivelul de 570 milioane de euro. De asemenea, numarul angajatilor va creste pana la 2.100, iar numarul unitatilor de productie va atinge 16 centre de acest tip. Grupul Soudal este activ pe patru continente si in 38 de tari. Dupa ce in 2013 a fost preluata firma TKK Slovenia, unul dintre cei mai importanti producatori de profil din zona balcanica, aceasta constituindu-se intr-o alta achizitie strategica pentru Soudal, in continuare este vizata o extindere a activitatii in zona Asiei de Sud-Est.
Crestere a echipei de lucru, in cadrul reprezentantei autohtone
La nivelul reprezentantei autohtone, afacerile au inregistrat o evolutie optima, fiind consemnata o crestere de 32% a incasarilor raportat la intervalul similar din 2013. S-au comercializat predominant spume poliuretanice (cu 40% din total), etansanti acrilici, siliconici, poliuretanici si de tip MS Polymer (35%), adezivi si benzi hidroizolante (20%), dar si alti etansanti si accesorii (5%), cele mai numeroase comenzi vizand categoriile spumelor poliuretanice, izolantilor si adezivilor. Strategia adoptata pentru dezvoltarea activitatii din acest an a presupus diversificarea gamei de produse comercializate pe piata romaneasca, cresterea numarului de angajati si derularea unor programe de investitii in materiale de marketing, mijloace fixe si prezentari ale produselor atat clientilor finali, cat si celor din magazinele specializate. „Localitatile in care am indeplinit cele mai numeroase comenzi din 2014 au fost reprezentate de Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Ploiesti, Suceava si Timisoara. Aria de distributie a firmei s-a extins la nivel national, livrarile firmei efectuandu-se pe intreg teritoriul tarii, in mod indirect, prin intermediul unor firme de curierat. In acelasi timp, producatorii importanti de tamplarie opteaza cu precadere pentru aprovizionarea directa”, a declarat Jerzy Bazan, director general al Soudal Romania.
Gama complexa de spume poliuretanice si produse inovatoare
Clientii din Romania au la dispozitie o gama extinsa de produse, care constau mai degraba in solutii, decat in produse propriu-zise. Segmentul montajului ferestrelor ramane, in continuare, foarte important pentru Soudal Romania, care isi doreste sa fie perceputa de catre aceasta categorie de beneficiari ca un furnizor profesional. In acest sens, compania ofera produse care raspund cu brio mai multor solicitari de calitate, abilitate de montaj, timp de uscare, flexibilitate, performante acustice si de izolare. Potrivit declaratiilor managerilor subsidiarei autohtone, este vizat cu precadere domeniul spumei de pistol. Pe acest segment, produsul premium este reprezentat de spuma Maxi de 70 l, care are performante superioare raportat la celelalte produse de pe piata si genereaza cel mai mare grad de loialitate in randul clientilor. Intrucat de foarte multe ori montatorii opteaza pentru modele economice, Soudal Romania a decis sa le puna la dispozitie patru game distincte, in care este inclusa si o varianta de tip „low cost”. Totodata, pentru proiectele de reabilitari, furnizorul recomanda modelul Easy Bond, iar pentru cumparatorul final de ferestre sortimentul integrat Soudal Window System. Un alt model special este spuma flexibila care isi pastreaza forma si este certificata de Institutul IFT Rosenheim pentru performantele de izolare termica si acustica deosebite pe care le are. Structura sa o recomanda la cladiri mari, situate cu precadere in centrele oraselor, unde nivelul vibratiilor este foarte ridicat. Un tip nou de spuma poliuretanica (PU), care se remarca prin performante speciale, este Soudafoam Comfort, ce se aplica usor cu o singura mana, datorita sistemului de aplicare patentat Genius Gun, se poate reutiliza, are expandare redusa si se poate folosi in orice anotimp. De altfel, Soudal se remarca prin spumele poliuretanice de iarna pe care le ofera si care au performante optime, dar si prin modelele pentru conditii extreme pe care le pune la nivel international la dispozitia beneficiarilor, cum ar fi modelele Sahara (pentru temperaturi inalte) si Arctica (pentru valori scazute de pana la -25°). Conditiile de mediu autohtone nu impun comercializarea acestor modele pe piata romaneasca, insa toate spumele poliuretanice sunt disponibile pe plan national atat in varianta de iarna, cat si in cea de vara.
In oferta autohtona a Soudal, aproximativ 20% din vanzari consta in produse destinate acoperisurilor, cum ar fi benzile hidroizolante pe baza de bitum sau butil, cele de izolanti si adezivi pentru toate tipurile de acoperisuri, care dupa uscare raman elastici si rezistenti la UV sau intemperii. Totodata, sunt disponibile produse pentru montajul pardoselilor, hale metalice (adezivi), dar si pentru ferestre si case din lemn (siliconii color) sau mobilier. Noua achizitie a marcii Bochem din acest an a deschis noi orizonturi pentru aceste game de produse, mai exact pentru adezivii pentru lemn, cei de contact si cei pentru pardoseli. In gama produselor lansate in 2014 sunt incluse: noul izolant poliuretanic pentru instalatii sanitare Waterseal si aerosolul detector de gaz, noul adeziv rapid MS Polymer Fix All Turbo (completeaza familia de adezivi Fix All deja cunoscuta pe piata) si gama inovatoare T-Rex de adezivi pentru montaj ranforsati cu fibre. Aceasta reprezinta o tehnologie unica potrivita atat pentru interior, cat si pentru exterior si aplicabila atat pe suprafete poroase, cat si neporoase. In cadrul acestei game sunt incluse trei categorii de produse, respectiv T-Rex - adeziv pentru montaj cu aderenta puternica, T-Rex - adeziv pentru montaj transparent si T-Rex - adeziv pentru montaj cu fixare rapida.
Sistemul de montaj Soudal Window System, unic in domeniu
Unul dintre cele mai speciale produse inovatoare promovate de Soudal este reprezentat de sistemul de montaj Soudal Window System (SWS). Acesta mai este denumit „montajul cald in trei straturi” si reprezinta un sistem de instalare si etansare a ferestrei, in cadrul caruia sunt incluse spuma poliuretanica, benzile de izolare impotriva vaporilor si cele expandabile, precum si masticurile de etansare. Utilizat deja in majoritatea tarilor europene, acesta asigura un grad crescut de durabilitate si eficienta energetica pentru instalarea ansamblurilor termoizolante. Astfel, Soudal Window System reprezinta o solutie utilizabila atat in cazul unor proiecte de tip „casa pasiva”, cat si in cel al constructiilor traditionale. Toate materialele folosite sunt caracterizate prin niveluri ridicate de performanta, fiind certificate de Institutul de Tehnici de Constructie (ITB), din Polonia. Pentru termo-fonoizolarea elementelor de tamplarie, sistemul presupune utilizarea unei game diverse de spume poliuretanice (PU), impuse de specificul aplicatiei. Pentru izolarea la interior se recomanda folosirea foliei Soudal Inside (cu strat autoadeziv pe o parte pentru lipirea pe profil si cu un strat de butil pe cealalta parte pentru lipirea pe perete). Pentru exterior, se poate opta pentru folosirea foliei Soudal Outside sau optional (in cazul in care termosistemul este deja montat, iar tamplaria se instaleaza in precadru) se recomanda banda acrilica expandabila Soudaband Acryl, caracterizata prin rezistenta sporita la actiunea factorilor de mediu.
SOUDAL: Territorial expansion - defining characteristic of activity in 2014
Soudal Group from Belgium, one of the leading international manufacturers of sealants, adhesives, foams and sealants for roofing, products developed both for professional users and DIY type, has a business policy mainly oriented towards investing in research and development, creating innovations (designed in its own research and development department) and longterm adaptation to the requirements of each market that is active. With a turnover that reached last year the level of 592 million EUR and with the revenue increasing by about 10% for the current year, the activity of the holding was marked in the present financial period by several major mergers and acquisitions. All these were not done in a corporate spirit, but keeping unaltered the cult of the family business, promoted today by the founder of Soudal, Vic Swerts, while respecting the specificity of each party companies and markets. The representation in Romania, active on the domestic market since 2007, recorded a constant growth in recent years, reaching in 2013 a turnover of 9.4 million RON, which, according to company managers, will increase this year by a further 34%. Internally, Soudal sold predominantly polyurethane foam (40% of the total), acrylic sealants, silicone, polyurethane and MS Polymer (35%), adhesives and waterproofing tapes (20%), and other sealants and accessories (5%), the most numerous orders regarding the categories of polyurethane foams, sealants and adhesives. The strategy for the development of the activity from this year involved the range of products sold on the Romanian market, increasing the number of employees and the implementation of investment programs in marketing materials, assets and presentations of products both for end users and for those in specialized stores.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie-Decembrie 2014)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left