Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home
ALRO inchide 3 din cele 5 hale de electroliza pentru productia aluminiului primar
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 29 Dec 2021 12:44
ALRO anunta ca, in contextul situatiei exceptionale de pe pietele de energie si gaze, Consiliul de Administratie a adoptat programul de productie pe anul 2022.
Programul de productie se bazeaza pe cateva principii economice solide, precum prezervarea lichiditatii, indeplinirea tuturor obligatiilor asumate de catre companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor si taxelor si a serviciului datoriei pentru creditele angajate, precum si adoptarea unui model de business care tinteste pe de-o parte sa reduca dependenta de energia electrica, iar pe de alta parte sa mentina pe cat posibil portofoliul de produse, cu exceptia celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mica.
In acest sens, activitatea de productie a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliza la doua hale, cu implementarea de masuri tehnologice care sa permita o repornire rapida si eficienta atunci cand conditiile de pe pietele de energie vor reveni la normal.
In ceea ce priveste portofoliul de produse, societatea intentioneaza sa pastreze sau chiar sa creasca portofoliul de produse procesate si sa diminueze portofoliul de produse primare, astfel incat sa rezulte un mix de productie echilibrat si eficient.
In anul 2022 se vor implementa si masuri de reducere a costurilor si de eficientizare a activitatii, iar cantitatile de metal primar care nu vor mai fi produse, vor fi compensate partial cu metal reciclat sau cu metal primar cumparat de la terti.
Societatea apreciaza ca o parte din furnizorii si din clientii sai vor fi afectati de masurile propuse, astfel incat si-a propus sa angajeze cu acestea discutii constructive in vederea diminuarii impactului si asigurarii conditiilor de repornire a capacitatilor.
Conducerea societatii nu are in vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar masuri pentru eficientizarea folosirii fortei de munca, masuri care pot cuprinde inclusiv perioade de somaj tehnic sau devansarea si cumularea unor revizii si reparatii.
Cu privire la investitiile in curs, societatea se va concentra doar pe acele investitii care vor aduce castiguri si imbunatatiri imediate ale activitatii sale sau care sunt necesare in vederea conformarii cu operarea sigura si legala. Celelalte investitii vor fi amanate pentru o data ulterioara, in functie de evolutiile din economie.
Conducerea societatii isi exprima increderea ca societatea va traversa cu succes actuala perioada dificila si va informa din timp investitorii si publicul interesat despre evolutia situatiei sale, in conformitate cu regulile pietei de capital.
 
SISECAM
rehau
TSV
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza