Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 22 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUKÖNIGSTAHL: 55 de sisteme sustenabile Schüco, certificate CradleToCradle
ALUKÖNIGSTAHL: 55 de sisteme sustenabile Schüco, certificate CradleToCradle
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2021 14:15
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).
Aceasta initiativa are la baza convingerea potrivit careia modul in care sunt construite astazi cladirile determina maniera in care generatiile viitoare isi vor desfasura activitatea. Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.
Unii dintre constructori sunt descurajati de costurile mai mari de achizitie ale ferestrelor si usilor performante, insa este important sa se ia in considerare costurile totale ale ciclului de viata. La un calcul pe termen lung, consumul redus de energie, costurile mici de intretinere si valoarea materialului refolosibil la desfiintarea ulterioara a cladirii, duc la o investitie globala semnificativ mai redusa. De asemenea, consumul diminuat de energie asigurat de produsele certificate C2C reprezinta o masura responsabila nu doar de prevenire a incalzirii globale, dar are si un efect pozitiv asupra eficientei costurilor, mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.
Sistemele arhitecturale din aluminiu si otel de la Schüco si Jansen reprezinta, asadar, o contributie valoroasa recomandata pentru construirea cladirilor economice si sustenabile. Alukönigstahl asigura o gama larga de astfel de produse, dezvoltate conform principiului CradletoCradle, iar implementarea responsabila a acestor solutii este garantia unui viitor in care deseurile sunt reduse la un nivel aproape de zero.
In ceea ce priveste integrarea principiului C2C in sectorul constructiilor, Schüco este lider la nivel global, cu 46 de sisteme certificate cu statut Silver si 9 Bronze. Aceste sisteme se regasesc in totalitate si pe piata din Romania, Alukönigstahl fiind furnizorul cu cele mai multe certificate C2C disponibile pe piata locala si singurul care pune la dispozitia partenerilor sai sisteme certificate Silver.
Sistemele certificate C2C de la Schüco sunt disponibile standard, fara costuri suplimentare si indeplinesc deja standardele de maine. Mai mult, produsele certificate C2C sunt privite in mod pozitiv de sistemele de certificare a cladirilor BREEAM, LEED si DGNB, intrucat aceste produse ofera un suport excelent pentru obiectivele constructiilor durabile.
Alukönigstahl ofera posibilitatea de a realiza configuratii pentru anvelopante de cladiri conforme C2C cu software-ul specializat SchüCal, asigurand arhitectilor si proiectantilor libertate de proiectare si siguranta pentru dezvoltarea unor constructii sustenabile. Mai mult decat atat, sistemul modular ofera baza ideala pentru combinarea specifica a sistemelor de ferestre, usi si fatade, programul de calcul verificand, in acelasi timp, daca o configuratie este compatibila C2C, anunta Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.
In ceea ce priveste sistemele de otel Jansen, Alukönigstahl ofera declaratii de produs in conformitate cu ISO 14025 si EN 15804, certificand respectarea valorilor ghidului ecologic. Un alt avantaj al sistemelor Jansen este si durata lunga de viata, care reduce costurile globale prin cele mai mici preturi de intretinere.
Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitate. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. De asemenea, 75% din aluminiu produs din 1886 este inca in uz, 60% fiind inca in prima utilizare.
In 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left