Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 23 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Ascensiune a livrarilor europene de fatade ventilate
ANALIZA: Ascensiune a livrarilor europene de fatade ventilate
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 07 Nov 2017 07:23
Industria fatadelor ventilate din Europa (Germania, Marea Britanie, Franta, Olanda si Austria) s-a evidentiat printr-o crestere de +3% a vanzarilor cantitative efectuate de operatorii specializati la nivelul lui 2016, iar trendul respectiv se va mentine cel putin la acelasi ritm pe termen scurt si mediu. Ca valoare, insa, livrarile au sporit cu +1%, din cauza devalorizarii puternice a lirei sterline (ceea ce a afectat rezultatele), dar in continuare este de asteptat ca nivelul respectiv sa se accelereze in mod semnificativ, astfel incat, pana in 2019, indicatorii de crestere compozita CAGR sa se plaseze la circa +5% pe an, mai precis la +5,1% ca valoare si +4,8% din punct de vedere al cantitatii.
Acestea sunt doar cateva dintre concluziile cuprinse intr-o cercetare elaborata recent de analistii Interconnection Consulting Group - Austria, in care se mai afirma ca, la o privire atenta, pe toate pietele aflate sub investigatie, anul trecut a insemnat o perioada de crestere constanta, cu indicatori care au pornit de la +2,3% in Germania pana la +6,8% in Marea Britanie. „Totusi, piata britanica a fost singura care s-a contractat, ca valoare denominata in euro (cu -4,7%), din cauza fluctuatiilor cursului de schimb, legate de fenomenul Brexit. Astfel, cea mai buna situatie s-a intalnit in Austria (+9%), urmata de Olanda (+6%)”, au declarat autorii studiului.
Materialele pe baza de ciment cu fibre predomina in zona de placare
Dupa cum se cunoaste, potrivit studiului, o fatada ventilata reprezinta un element multistratificat vertical de constructie, iar straturile dinspre exterior trebuie sa aiba proprietati de rezistenta la impact. Constructia respectiva este formata din zona amplasata spre interiorul imobilului (cu functie de ventilare), izolatie, substructura si partea dinspre exterior (de placare). Zona placata, rezistenta la impact, se poate realiza cu o multitudine de materiale, cum ar fi lemn, piatra naturala sau elemente compozite, pe baza de ciment cu fibre si altele. Dupa cum indica analistii Interconnection Consulting, cele mai populare sisteme constructive folosite la placarea fatadelor ventilate sunt cele pe baza de ciment cu fibre (avand o cota de 25,4% din total), dupa care urmeaza materialele laminate la inalta presiune HPL (cu 22,4%) si cele din aluminiu (22,1%).
„Ca structura a cererii, proportia constructiilor rezidentiale este in general aceeasi in toate tarile analizate, fiind clar ca sectorul nerezidential este predominant in ceea ce priveste lucrarile de fatade ventilate. Cu toate acestea, in Austria, fatadele ventilate pentru locuinte reprezinta 38% din total, iar in Franta acestea au o pondere de 33,2%. In principiu, in Europa, sectorul rezidential inseamna 34,4% din cerere. O situatie mult mai clara rezulta in cazul in care, in cadrul segmentului rezidential, se analizeaza cota detinuta de fatadele ventilate pentru constructii noi si cele destinate renovarilor. Astfel, in Austria, constructiile noi sunt predominante din acest punct de vedere, cu 74%, iar in Marea Britanie cota respectiva este de 69,8% (pentru fatadele ventilate rezidentiale suspendate). In domeniul nerezidential, diferenta dintre constructii noi si renovari este chiar si mai neta, cu ponderi in favoarea noilor constructii care variaza de la 63,2% in Marea Britanie pana la 80,2% in Austria. In orice caz, acesta este de altfel si trendul european al unei piete extrem de competitive, in care liderii furnizorilor de elemente pentru fatade ventilate, cum ar fi Etex, Cembrit, Swisspearl, Trespa, 3A Composites, Eternit si altii, isi intensifica eforturile in vederea dezvoltarii afacerilor”, se mai precizeaza in cadrul studiului. Informatii suplimentare, la www.interconnectionconsulting.com
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left