Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Trend pozitiv al vanzarilor de paneluri si accesorii pentru usi
ANALIZA: Trend pozitiv al vanzarilor de paneluri si accesorii pentru usi
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 18 Oct 2023 06:05
Anul trecut, in concordanta cu veniturile raportate de alti furnizori din bransa, situatia a continuat sa fie relativ optima pentru sectorul livrarilor de paneluri si accesorii pentru usi, care a consemnat o crestere, in continuarea celei din 2021. In ceea ce priveste rulajul cumulat al celor 13 societati importante implicate in fabricarea/distributia de paneluri si feronerie sau accesorii pentru usi (ce au furnizat date complete pentru exercitiul financiar anterior, dintre care se disting si unele care au dat curs analizei de fata), se constata ca acestea au sporit, la un nivel asemanator celui din precedentele 12 luni, respectiv cu aproape +3%, in conditiile in care, in primul an de pandemie, au intervenit unele restructurari in structura acestor firme, continuand sa fie active, actualmente, 13 companii semnificative.
Potrivit calculelor redactiei Fereastra pe baza datelor Eurostat, in 2021 (datele au fost actualizate in septembrie 2022, iar cele aferente anului trecut nu s-au comunicat deocamdata), in Romania s-au realizat 28,27 milioane mp de sortimente cu finisaje si/sau insertie de carton, in valoare de 34,37 milioane de euro (in crestere fata de anul 2020), iar in cazul celuilalt cod de produse, informatiile raman confidentiale, fiind declarate doar exporturile si importurile. In consecinta, analizand toate datele disponibile, rezulta ca piata nationala de profil poate fi evaluata la o valoare de circa 100 de milioane de euro anual.
Analiza este actualizata cu opiniile managerilor din domeniu referitoare la evolutia acestui sector de activitate, respectiv:
 • Dana Caplea, membru in Export Department - AGB;
 • Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania;
 • Lazar Biró, administrator al firmei Bilama;
 • Mihai Mitrea, director general al Bitt-Bau;
 • Cosmin Pencu, director general al Feroplast;
 • Catalin Ciocoiu, director general al grupului Kom-Acar;
 • Sebastian Popovici, manager PM Italia;
 • Lajos Szonda, reprezentant pentru Romania al grupului SIEGENIA;
 • Balogh Norbert, administrator al Trionic;
 • Daniel Gavris, General Manager al VBH Romcom;
 • Dumitru Oancea, reprezentant al Vexal.
 
Editia Septembrie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left