ASSA ABLOY: Crestere cu 10% a cererii de sisteme touchless in pandemie |
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2021 11:20 |
Sistemele de control acces fara contact (touchless) castiga tot mai mult teren, mai ales in contextul nevoii de securitate in peisajul pandemic actual, potrivit ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces. Astfel, datele companiei arata ca, de la declansarea crizei sanitare generate de Coronavirus, cererea pentru astfel de produse a crescut cu cca. 10%.
„In contextul in care inca ne luptam cu pericolele determinate de COVID-19, companiile cauta solutii care sa asigure o revenire la un mod de lucru normal si in deplina siguranta pentru angajati, colaboratori sau clienti. Astfel, siguranta in spatiile publice si mai ales in cele de birouri a devenit o prioritate pe piata locala. In acest sens, o mare parte dintre companii se indreapta catre solutii de control al accesului fara contact, dar si catre sisteme care sa permita localizarea persoanelor dintr-un anumit spatiu si, astfel, gestionarea optima a vizitatorilor”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, principalele categorii de produse si servicii ce pot asigura un mediu de lucru sigur din punct de vedere al contextului pandemic sunt sistemele de control acces digitale, automatizarile pentru usi, manerele antibacteriene sau cele de tip no-hands, dar si sistemele de monitorizare a accesului in timp real.
„Daca anterior pandemiei sistemele de automatizare sau cele de monitorizare ale accesului prezentau interes pentru clientii nostri, manerele antibacteriene sau cele no-hands nu erau la fel de accesate. Incepand de anul trecut am observat insa o crestere a cererii pentru toate aceste categorii si, per total, estimam un avans cu 10% al vanzarilor de sisteme de control acces fara contact in aceasta perioada”, a mai spus reprezentantul companiei.
Acesta a subliniat ca, principalele industrii care apeleaza astazi la astfel de produse sunt cea medicala, si cea a cladirilor de birouri, acestea fiind principalele zone in care raspandirea virusului Covid-19 reprezinta un real pericol. De asemenea, un interes crescut pentru sistemele de control al accesului touchless exista si in industria hoteliera, cat si in unitatile de invatamant.
„Revenirea la un stil de viata normal, in care sa nu mai fim nevoiti sa ne distantam social si sa putem interactiona poate fi atinsa si prin utilizarea celor mai noi inovatii tehnologice. Astfel, organizatiile din toate industriile apeleaza tot mai mult la sistemele ce asigura un control al numarului de vizitatori intr-un anumit spatiu”, a mai afirmat Florin Tihulca.
Un astfel de sistem este SMARTair Wireless Online, aflat in portofoliul ASSA ABLOY Romania, ce asigura un control si o monitorizare a accesului in timp real, indiferent de dimensiunea locatiei. Acesta presupune instalarea unor dispozitive Wi-Fi pe toate usile de acces cu credentiale precum cartele sau dispozitive mobile. In momentul accesului unei persoane ce foloseste un element de autentificare, comunicarea dintre dispozitivele wireless si software-ul sistemului sunt automatizate si criptate prin intermediul hub-urilor de comunicare. Fiecare hub gestioneaza pana la 30 de usi pe o raza de 30 de metri. Prin intermediul SMARTair Wireless Online, administratorii de securitate pot actualiza sau respinge drepturile de acces wireless, pot genera inregistrari de audit in timp real pentru orice incuietoare din organizatie sau pot deschide usile de la distanta. In felul acesta, poate fi monitorizat in timp real numarul de persoane ce intra sau ies dintr-o incinta.
„Complementar cu SMARTair Wireless Online, organizatiile pot integra si sistemul Bluevision. Acesta este un serviciu Bluetooth de monitorizare a spatiilor pentru suprapopulare. Bluevision poate fi integrat in orice incapere si numara cate persoane se afla intr-un spatiu. Mai mult de atat, se pot seta alarme atunci cand se depaseste un numar maxim stabilit si acesta are capacitatea de a detecta persoane chiar daca ele au intrat intr-o incapere fara sa utilizeze cardul de acces”, a subliniat Florin Tihulca.
O alta tehnlogie ce poate asigura revenirea la birou in siguranta este cea de acces cu telefonul mobil. Astfel, prin sisteme precum cu SMARTair® Openow™ cardurile de acces sau cheile pot fi inlocuite de coduri de acces direct de pe telefonul mobil. Utilizatorii pot stoca mai multe chei intr-o singura aplicatie, fara a mai fi nevoiti sa astepte la coada la receptie pentru inregistrarea sau primirea unui card de acces temporar de vizitator.
De asemenea, o alta inovatie ce poate avea impact in limitarea transmiterii virusirilor sunt sistemele de automatizare a usilor. Cu un sistem de deschidere simplu, automat sau fara atingere, se poate intra sau iesi fara a atinge manere, apasa butoane sau intrerupatoare, usile deschizandu-se si inchizandu-se singure la trecerea prin spatiul acestora.
„Suprafetele de contact ale usilor reprezinta un mediu favorabil pentru raspandirea bacteriilor si a virusilor. Astfel, solutiile de acces hands-free sunt ideale in contextual actual - manere antibacteriene, automatizari, acces mobil cu smartphone-ul”, potrivit reprezentantului companiei.
Pentru a preveni atingerea suprafetelor contaminate, ASSA ABLOY propune sisteme de deschidere a usilor cu bratul sau piciorul, dar si manerele igienice sau antibacteriene. De asemenea, accesul cu orice dispozitiv mobil, precum smartphone sau smartwatch, este o solutie eficienta in contextual actual.
|