Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home
AT ROM-2000: Modificarea HG 622/2004 a devenit o necesitate
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Mai 2010 11:56
IonescuAtRom.jpgCompania At Rom-2000, cu sediul central in localitatea Rosu (Ilfov) realizeaza  teste pentru certificarea conformitatii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta. Activitatea de testare a inceput anul trecut, cand au fost achizitionate instalatiile speciale, ulterior fiind demarat un parteneriat cu institutul notificat EMI - Ungaria pentru realizarea procedurilor in conditiile stabilite prin directiva materialelor de constructii CPD 89/106/EEC. In continuare, este prezentata opinia directorului general al laboratorului cu privire la situatia actuala pe plan national in domeniul aplicarii marcajului CE si la perspectivele de completare a legislatiei din Romania referitoare la acest subiect.
 
Liviu Ionescu, director general At Rom-2000: "Colaborarea laboratorului nostru cu institutul notificat EMI decurge in parametrii stabiliti, pana in prezent realizand testari de ferestre pentru circa 40 de companii. Dintre acestea, aproximativ 20 au reprezentat incercari initiale ITT, diferenta fiind constituita de verificarile efectuate pe esantioane prelevate din fluxul de productie, dupa implementarea controlului productiei (FPC). Cele mai multe dintre societatile care au apelat la serviciile noastre au fost firme specializate in productia de ansambluri de tamplarie din PVC, dar am inregistrat si cereri venite din partea unor fabricanti de ferestre din lemn (masiv sau stratificat). Se poate afirma totusi ca, la mai mult de 3 luni de la intrarea in vigoare a standardului SR EN 14351-1, fluxul de companii care realizeaza testele obligatorii este situat cu mult sub asteptari. De fapt, in cadrul Registrului Unic gestionat de Comitetul Tehnic Permanent pentru Constructii (CTPC) sunt consemnate declaratiile de conformitate a doar 53 de societati, acestea fiind singurele care au optat pentru realizarea de verificari directe ale produselor proprii. Din pacate, in prezent exista o serie producatori care opteaza pentru preluarea in cascada a testelor ITT de la furnizori si elaborarea declaratiei de conformitate, fara a mai inscrie acest document in registrul CTPC. Conform informatiilor pe care le detinem, se pare ca legea care reglementeaza in acest moment modalitatile de aplicare a marcajului CE va fi modificata in curand. Noua forma impune atat colaborarea cu institutia mentionata, cat si certificarea, prin testare, a corespondentei dintre caracteristicile declarate in cadrul rapoartelor de testare preluate in cascada si cele aferente produselor executate in cadrul companiilor care apeleaza la acest sistem. Se pare ca in Romania o asemenea lege este indispensabila, pentru a preveni interpretarea eronata a prevederilor incluse in normativele comunitare". Informatii suplimentare, la www.certificareferestre.ro    
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left