Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GLASTON: Rezultate excelente pe segmentul livrarilor de linii de geam termoizolant
GLASTON: Rezultate excelente pe segmentul livrarilor de linii de geam termoizolant
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Mar 2020 06:28
Grupul finlandez Glaston, specializat in dezvoltarea de tehnologii pentru procesarea sticlei arhitecturale, a raportat pentru trimestrul al patrulea din 2019 comenzi de 49,2 milioane de euro (in crestere de la nivelul de 34 milioane de euro cat erau in perioada corespunzatoare a anului precedent) si vanzari nete de 47,3 milioane de euro (27,8 milioane de euro in ultimele trei luni din 2018). La nivelul intregului an fiscal, comenzile au totalizat 162,2 milioane de euro, iar cifra de afaceri s-a plasat la 181 milioane de euro. In opinia oficialilor grupului, schimbarile climatice actuale constituie unul dintre megatrendurile care exercita o influenta masiva asupra operatiunilor Glaston, in masura in care actiunile de consolidare a eficientei energetice genereaza o sporire semnificativa a cererii de echipamente profesionale de fabricare a geamului termoizolant atat in Europa, cat si in SUA. Compania se bucura de o pozitie competitiva solida, iar cererea, in special cea pe anumite game de produse, cum ar fi baghetele distantier de tip termoplastic de la Bystronic (TPSR), a sporit in mod semnificativ. Aceasta solutie asigura imbunatatirea calitatii produsului finit si asigura cresteri masive ale eficientei energetice a ferestrelor pe care le echipeaza. In ceea ce priveste utilajele de securizare a sticlei, au fost inregistrate anumite probleme, in prezent aplicandu-se masuri pentru readucerea profitabilitatii acestei divizii la parametrii normali. Cauza a fost constituita de incertitudinea instalata pe piata europeana de profil in ultima parte a lui 2019, dar se pare ca primele semnale de revigorare au inceput sa fie resimtite. In schimb, pe segmentul liniilor de fabricatie a geamului termoizolant piata este intr-o forma excelenta, care va continua si in 2020. In Romania, solutiile finlandeze sunt distribuite de firma According Group, din Iasi. Aceasta a raportat pentru 2018 incasari de 63,08 milioane de lei, cu 12,5% mai mari fata de exercitiul financiar precedent.  
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left