LISEC: Cel mai rapid echipament pentru vitraje a fost lansat pe piata |
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 30 Aug 2017 09:26 |
La data de 28 august 2015, la sediul din Austria, Lisec a lansat oficial cea mai noua tehnologie a diviziei de echipamente pentru geam termoizolant - si anume liniile tehnologice Velocity si Velocity Plus, care - dupa cum afirma expertii companiei - sunt cele mai rapide echipamente de fabricare a vitrajelor termoizolante din intreaga lume. „Cu un ciclu de fabricatie de numai 16 secunde (in versiunea Velocity Plus), linia de mare viteza faciliteaza fabricarea aproape instantanee a unei unitati de geam termoizolant cu doua foi de sticla si cu dimensiuni de 900 mm x 600 mm, sigilata cu hot-melt. Pentru geamul termoizolant triplu, timpul de procesare ajunge la 26 de secunde. Astfel, Velocity Plus este cea mai rapida linie tehnologica din categoria sa, disponibila pe plan global, iar timpul scurt de prelucrare indeplineste cu precadere cerintele pietelor din SUA, Marea Britanie si Coreea de Sud. In versiunea standard (Velocity), cu aplicator al baghetei-distantier, ciclul de fabricare a vitrajului termoizolant cu doua foi de sticla este de 24 de secunde. Velocity Plus dispune de doua aplicatoare ale baghetei-distantier, astfel incat elementul respectiv este dispus pe suprafata sticlei, inainte de sigilare, fara a exista tensiuni si cu cea mai mare precizie si calitate. Totodata, presa speciala de insertie a gazului inert permite asamblarea simultana a doua unitati vitrate (IGU) cu dimensiuni diferite, de unde rezulta o productie rapida la costuri reduse ale investitiei. Unitatea de sigilare, cu dozaj precis, aplica, totodata, cordonul de etansare fara nicio intrerupere, realizandu-se IGU de inalta calitate si la cicluri de fabricatie foarte rapide”, se arata intr-un comunicat al reputatului furnizor austriac de echipamente.
Seful diviziei de echipamente pentru geam termoizolant, Clemens Macarei si managerul de proiect Sebastian Payrleitner au aratat ca noile utilaje Velocity (ce vor fi prezentate in premiera mondiala, printr-o demonstratie live, la GlassBuild America, in septembrie 2017) reprezinta „o incununare a dezvoltarii unei tehnologii sofisticate, dar in acelasi timp, extrem de economice”.
Peste 90% din cifra de afaceri reprezinta cota exportului
In opinia mag. Othmar Sailer (CEO al Lisec), succesul procesului de cercetare-dezvoltare se bazeaza si pe fructificarea experientei de peste 50 de ani a grupului in industria prelucrarii sticlei. „Echipamentele, aplicatiile software si serviciile Lisec sunt puternic individualizate si adaptate cerintelor clientilor, de la sisteme de sortare si debitare a sticlei, pana la componente distincte si linii de productie complete folosite la fabricarea IGU si a geamului laminat. Aceleasi principii de configurare, in conformitate cu exigentele partenerilor de afaceri, le aplicam si in cazul masinilor de prelucrare a cantului elementelor vitrate sau pentru utilajele de securizare (prin metoda temperarii). De aceea, nu este de mirare ca, in 2016, exportul a ajuns sa reprezinte mai mult de 90% din cifra de afaceri de 230 milioane de euro, la nivel de grup. Dispunem de doua unitati de productie in Austria (unde functioneaza si un centru de cercetare avansata), respectiv Italia, fiind prezenti pe plan global, in mod direct, prin 20 de subsidiare (birouri de vanzari si servicii), ceea ce determina ca numarul de angajati sa fie, actualmente, de 1.200 de persoane. De asemenea, prin intermediul unor parteneriate, activam in cele mai importante tari, pe toate continentele”, a precizat directorul general al companiei.
***
Si in tara noastra, corporatia Lisec este reprezentata in mod direct, prin intermediul firmei Lisec Romania, din Brasov, inregistrata la ONRC in anul 2007. Specializata in „comert cu ridicata al masinilor-unelte” si beneficiind de aportul activitatii a opt angajati, dupa cum atesta datele oficiale transmise Ministerului Finantelor Publice, la nivelul lui 2016 Lisec Romania s-a evidentiat printr-o cifra neta de afaceri de 7,38 milioane de lei, in conditii de profitabilitate, iar in 2015 a consemnat un rulaj net de peste 11,9 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.lisec.com
|