NICE: Crestere substantiala a veniturilor si profitabilitatii |
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 01 Sep 2017 10:11 |
Furnizorul de sisteme pentru actionarea automata a usilor si portilor Nice, cu sediul central in Oderzo - Italia, a anuntat, pentru intervalul ianuarie-iunie 2017, o crestere substantiala a veniturilor si profitabilitatii. Dinamica optima a livrarilor s-a transpus astfel, pentru holdingul italian, printr-o cifra de afaceri de 164 milioane de euro, integrand o crestere de +14,7%, la rate similare de schimb - si strict pentru divizia de automatizari pentru locuinte si cladiri -, fata de perioada similara din anul fiscal precedent. In acelasi timp, profitul net s-a situat la 12,5 milioane de euro, corespunzator unei majorari de +28,8%, iar veniturile calculate potrivit indicatorului EBITDA au insumat 27,3 milioane euro (+21%), la o cota actualizata de 16,6% din vanzari. Conducerea grupului se declara foarte multumita de aceste rezultate, avand in vedere contextul economic actual, iar in raportul administratorilor se subliniaza faptul ca performanta operationala deosebita a grupului se datoreaza, intr-o masura importanta, strategiei de promovare a aplicatiilor sustenabile si avansate din punct de vedere tehnologic.
„Rezultatele actuale sunt mai mult decat satisfacatoare, cu un progres puternic in termeni ce tin de cifra de afaceri, la 30 iunie a.c. fiind incheiat al 14-lea trimestru consecutiv de crestere (inclusiv a profitabilitatii). Acest trend confirma justetea strategiei adoptate la nivel de grup si, pe cale de consecinta, capacitatea corporatiei de a crea produse sustenabile, durabile, cu valoare adaugata mare. Preconizand cel putin o continuare a tendintelor de majorare din semestrul intai a.c. si la nivelul exercitiului financiar 2017, suntem entuziasti in ceea ce priveste planul nostru ambitios de a dezvolta noi tehnologii avansate, produse, procese si sisteme, prin intermediul carora intelegem sa ne adresam provocarilor pietei, profitand de oportunitatile acesteia, astfel incat sa ne imbunatatim continuu performanta operationala”, a declarat in numele comitetului director Lauro Buoro, presedintele Nice.
Grad sporit de internationalizare a afacerilor
Dupa cum se arata in documentele grupului, imbunatatirea conditiilor economice si ale pietei de automatizari atat in tarile puternic industrializate, cat si in zonele emergente a avut ca efect direct cresterea cu +9,2% (la rate actuale de schimb) sau cu +6,4% (la rate constante de schimb) a cifrei de afaceri a grupului, pana la 164 milioane de euro in primele sase luni din 2016. Mai specific, acest nivel valoric al rulajului a fost consemnat de divizia de automatizari pentru locuinte si cladiri, reflectand, dupa cum s-a precizat anterior, un salt de +14,7% la rate curente de schimb sau de +11,7% la rate constante de schimb, fata de cele 143 milioane de euro din primul semestru al lui 2016. In ceea ce priveste structura actualizata a livrarilor, in perioada de referinta, pe segmentul de automatizari pentru locuinte si cladiri, subsidiarele din Franta (care conteaza in proportie de 14,6% la veniturile totale) au inregistrat incasari de 24 milioane de euro (+5,8%), cele din Italia au raportat 17,1 milioane de euro (-1,3%), filialele din UE-15 (fara Franta si Italia) au avut venituri de 43,8 milioane de euro (+3,8% la rate constante de schimb sau +3,1% la rate actuale de schimb), iar in restul Europei s-a consemnat o cifra de afaceri de 27,4 milioane de euro (+7% la rate curente de schimb si +6,5% la rate constante de schimb). Pentru alte continente, divizia respectiva si-a majorat expunerea internationala, astfel incat a avut capacitatea de a aduce un aport de 31,5% la vanzarile totale ale Nice, respectiv 51,6 milioane de euro (+48,1% la rate actuale de schimb si +35,4% la rate constante de schimb). Se continua, astfel, strategia de consolidare a pozitiei internationale (initiata inca din 2012), mai ales in China, Brazilia, diverse tari emergente, precum si in statele unde exista importante comunitati vorbitoare de limba germana (atat pe piata federala propriu-zisa, cat si in Austria, Belgia, Liechtenstein, Luxemburg, Polonia, Elvetia etc.
***
Fondat in anii ‘90 si listat in cadrul segmentului STAR la Borsa Italiana, Nice SpA este un grup international de referinta in industria sistemelor de automatizare pentru imobilele de locuinte si cele cu alte functiuni, cu o oferta comprehensiva de elemente automate de actionare pentru porti, usi de garaj, sisteme de parcare, sisteme de alarma fara fir (wireless) si ecrane solare, destinate instalarii la cladiri rezidentiale, comerciale si industriale. Grupul Nice, cu vanzari nete de 309,1 milioane de euro in 2016, din care doar 11,5% in Italia, implementeaza o strategie de expansiune geografica si de consolidare a pozitiei pe pietele cu un mare potential de crestere, prin diversificarea, completarea si integrarea produselor sale in diverse unitati de afaceri (divizii) si prin derularea unor actiuni de promovare a marcii (branding) pentru a concura pe diverse segmente noi de piata. Nice isi exporta majoritatea produselor sale, care imbina inovatia tehnologica si designul, in mai mult de 100 de tari din intreaga lume, generand astfel mai mult de 85% din veniturile consolidate ale grupului.
In Romania, holdingul Nice este reprezentat in mod direct, prin subsidiara Nice Romania SA, din Apahida (judetul Cluj), produsele sale fiind distribuite si in Bucuresti, printr-un parteneriat cu DiViD Technology - Depozit de Automatizari. Potrivit datelor oficiale, disponibile la Ministerul Finantelor Publice, in 2016 Nice Romania SA - specializata, potrivit codului CAEN declarat in „comert cu ridicata al altor masini si echipamente” - a lucrat in medie cu 7 salariati si a avut o cifra neta de afaceri de 10,18 milioane de lei, in conditiile unei pierderi nete de -536.444 lei. In anul 2015, societatea (pe atunci cu cinci angajati) a raportat un rulaj net de peste 7,73 milioane de lei si o pierdere neta de -608.434 lei. Informatii suplimentare, la www.niceforyou.com si www.nice-romania.ro
|