Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 22 Martie 2023
ABONARER REVISTE
Home
PRESS GLASS Polonia: 50 milioane euro pentru noua fabrica de geam in Oradea
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 24 Nov 2022 19:25
Grupul polonez Press Glass Holding, unul dintre cei mai mari producatori de sticla termoizolanta din Europa, va investi 50 de milioane de euro in dezvoltarea unei fabrici in Oradea, in cadrul Parcului Industrial Eurobusiness (EPB) 4. Noua unitate va fi construita pe un teren de 8 hectare si va genera mai mult de 200 de locuri de munca, urmand a fi operata de compania locala Press Glass Production SRL, societate inregistrata la Registrul Comertului in luna octombrie 2022, cu sediul in Bucuresti. Productia este programata sa inceapa in anul 2025.
"Compania poloneza Press Glass intentioneaza sa investeasca la Oradea aproximativ 50 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro sunt planificati pentru constructia halei si 30 de milioane de euro pentru utilaje. Press Glass activeaza in domeniul fabricarii de produse finite, precum prelucrarea si fasonarea sticlei plane. Negocierile cu polonezii dureaza inca de prin luna mai, dar nu au putut fi finalizate decat dupa ce primaria a achizitionat terenul, cele 8 hectare, de la Parohia Ortodoxa Nufarul", a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.
Proiectul se va realiza etapizat si a rezultat in urma unor negocieri directe, reprezentand inca o investitie semnificativa atrasa de Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA anul acesta. Contractul privind investitia a fost aprobat pe 24 noiembrie, de catre Consiliul Local Oradea, potrivit datelor Primariei municipiului Oradea.
Compania Press Glass activeaza in domeniul fabricarii de produse finite, precum prelucrarea si fasonarea sticlei plane, si si-a exprimat intentia de a desfasura in Parcul industrial EBP IV activitatile specifice domeniului de activitate si a oricaror altor activitati conforme cu Regulamentul de functionare a parcului industrial.
 
 
"Dupa indelungate studii de piata, reprezentantii companiei Press Glass au ales Oradea datorita infrastructurii realizate pana in prezent de catre municipalitate, a facilitatilor oferite, precum si datorita proiectelor dezvoltate, deschiderii si profesionalismului echipei ADLO SA", a transmis Primaria municipiului Oradea.
***
Compania Press Glass si-a inceput activitatea in 1991, avand ca obiectiv principal producerea de rame pentru ferestre. In urmatorii zece ani si-a stabilit pozitia de principal producator polonez de unitati de geam termoizolant. Incepand cu anul 2001, compania s-a angajat in vanzarea externa si a construit fabrici suplimentare in Polonia. De asemenea, si-a extins oferta catre noi segmente de piata.
Pe piata globala, grupul polonez ofera produse sub marca Press Glass, iar pentru sectorul rezidential din Marea Britanie, sub brandul Glass Systems.
 
2021-video-fer
TSV
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza