Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - LEYKOM IMPORT-EXPORT SRL
PAGINA PERSONALIZATA


LEYKOM IMPORT-EXPORT SRL

LEYKOM IMPORT-EXPORT SRL

Adresa: Bd. Basarabia nr. 256, Bucuresti, Judet Bucuresti
Telefon: 021/221.94.53
Fax: 021/221.94.53
E-mail: office@leykom.ro
Web site: leykom.ro
Domenii: Profile aluminiu & materiale pentru placari
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
LEYKOM: Sistemele premium de la Metra marcheaza un succes solid de piata
 
 
 
 
 
 
Adrian Piperea
Functia/Firma: directorul diviziei Arhitectura si Constructii, Leykom Import-Export;
Experienta profesionala: 22 de ani in domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu.
 
Divizia Architectural Solutions din cadrul grupului italian Metra ofera partenerilor sai din intreaga lume, inclusiv celor din Romania, know-how, experienta si cele mai inalte tehnologii pentru proiectarea si extrudarea sistemelor arhitecturale din aluminiu. Metra Building asigura clientilor abilitatile tehnicienilor si proiectantilor sai specializati, oferindu-le suport de la primele etape ale proiectarii arhitecturale, pana la definirea solutiei structurale. Divizia de sisteme arhitecturale a fost creata pentru a genera solutii de ultima ora, care sa satisfaca cele mai inalte exigente in materie de performanta energetica si design. Intregul lant de aprovizionare este supravegheat intern si controlat central pentru a asigura o eficienta maxima, din 2009 compania lucrand cu o aplicatie sofisticata de tip ERP.
Transformarea in realitate a ideilor specialistilor din domeniul constructiilor este provocarea pe care o asuma zilnic echipa Metra. In Romania, grupul este prezent de peste 25 de ani, la momentul actual produsele companiei fiind distribuite prin intermediul Leykom. Adrian Piperea este specialistul roman ce dispune de cea mai mare experienta in ceea ce priveste caracteristicile acestor sisteme speciale, in continuare acesta fiind invitat sa se refere la noutatile din portofoliu si la provocarile curente ale activitatii de distributie pe plan local.
 
- Cum a evoluat in 2021 piata pe care activati din punct de vedere al competitiei, precum si al numarului de proiecte de fatade cortina?
- Sectorul specific de activitate, referindu-ne aici la categoria sistemelor arhitecturale premium din aluminiu furnizate si promovate de compania noastra, chiar daca a fost limitat din cauza crizelor globale prin care a trecut economia in ultimii doi ani - pandemia Covid-19 si conflictul militar dintre Federatia Rusa si Ucraina - a marcat o evolutie constanta si benefica conceptului arhitectural in care ne incadram. In anul care a trecut, comparativ cu cel anterior, proiectele de fatade si pereti cortina in care am fost implicati au inregistrat o constanta atat in ceea ce priveste numarul, cat si suprafata acoperita.
- Care sunt principalele dificultati cu care se confrunta acest domeniu in contextul crizelor profunde mentionate anterior, care au provocat dezechilibre grave, mai ales in plan logistic si al lanturilor de aprovizionare?
- Cele mai mari probleme ale pietei constructiilor si a nisei pe care activeaza compania noastra raman cele referitoare la costurile energetice, care se reflecta in costurile productie si in pretul final al materialelor si materiilor prime. Situatia de fapt impune o programare riguroasa a productiei, in defavoarea stocurilor. Pe langa acest lucru, se observa si o majorare a tarifelor de transport, generata de cresterea pretului combustibililor. Toate acestea, dupa cum este firesc, au dus si duc in continuare la dezechilibre vizibile atat in plan logistic, cat si din punct de vedere al aprovizionarii.
- Ce vanzari ati inregistrat in anul precedent si cum au evoluat acestea in raport cu 2020? Ce va propuneti pe termen scurt si mediu?
- Atat in 2021, cat si in prima parte a exercitiului financiar in curs, am consemnat o crestere constanta a vanzarilor de sisteme din aluminiu Metra pentru aplicatii arhitecturale, rapoartele trimestriale indicand cresteri care au depasit uneori 20%, in comparatie cu perioadele corespunzatoare ale anului fiscal precedent. Pe termen scurt si mediu, ne propunem sa ne orientam catre proiectele cu design modern si functionalitate arhitecturala deosebita pe care sistemele noastre sunt predispuse sa le valorifice.
- Ce noutati ati lansat in ultima perioada, avand in vedere schimbarile majore pe care criza le-a determinat inclusiv in ceea ce priveste manifestarile expozitionale?
- In ultima perioada, am promovat noutatile Metra Building situate in zona seriilor minimaliste - atat pereti cortina, cat si ferestre si usi batante, respectiv glisante. Astfel, seriile lansate cu succes la inceputul anului 2022 - si aici ma refer mai ales la seria de pereti cortina POLIEDRA SKY 35 LUX si seria de glisante slim NC-S 175 HES LUX - au fost primite cu entuziasm de catre clientii nostri, in prezent numeroase proiecte aflate in derulare folosind aceste solutii. Termenul LUX subliniaza predispozitia maxima fata de luminozitate a incaperilor pe care aceste sisteme o asigura gratie geometriei lor inguste.
- Care sunt cele mai reprezentative proiecte realizate in 2021 sau aflate, in prezent, in curs de executie, ce includ sisteme livrate de Leykom?
- Lucrarile noastre de referinta puse in opera in ultimul an se situeaza in segmentul de birouri, hale industriale si facilitati logistice. De asemenea, am livrat sisteme unor parteneri care au realizat anvelopari deosebite la vile, unitati imobiliare individuale si cladiri rezidentiale.
- Ce obiective de investitii aveti pentru intervalul urmator, in contextul actual, centrat pe digitalizare, in care un accent deosebit se pune pe sustenabilitate?
- Tintele noastre pentru perioada urmatoare sunt ambitioase. In primul rand, ne dorim extinderea sistemului informatizat-digitalizat, care sa fie consolidat de o echipa tehnico-comerciala foarte performanta. In al doilea rand, ne propunem ca produsele noastre care deservesc piata de constructii sa se integreze perfect in conceptul de casa inteligenta atat prin linia estetica, cat si prin cea practica. In ceea ce priveste dezvoltarea durabila, trebuie mentionat faptul ca toate proiectele pe care noi le desfasuram incorporeaza elementul sustenabil. Astfel, sistemele Metra sunt 100% reciclabile, iar calitatea premium a acestora asigura un consum redus de energie, datorita proprietatilor superioare de termoizolare pe care le asigura.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Septembrie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left